Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:42 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
От къде в багажника може да се захрани с 12V. усилвател? 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение От къде в багажника може да се захрани с 12V. усилвател?
Някай тук правил ли си е музиката сам? Имате ли идия къде по инсталацията идва 12 волта постоянно - или при завъртян ключ? Всичко което намерих в сърч - е да съм я носел на Тояга, ама аз искам сам да си я направя музичката. Освен това и не съм от София. Имам стъпало, и само ми трябва ток и маса и ще сложа по силни колони отзад направо в багажтика без да режа кората, а сигнал за левия и десния канал е най-лесно да се пусне от кабелите стигали до вградените говорителчета. Само 12 волта ми трябват - и но при изгасени фарове ...

Сря Апр 05, 2006 6:22 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Най-добре си пусни кабел от отпред и гледай да е по-дебеличък. :D

Сря Апр 05, 2006 6:30 pm
Профил WWW
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

Мнение 
Усилвателя обикновенно върви с един дебел кабел който се включва към акомулатора.Все пак един усилвател си черпи доста ток.Не можеш да го вземеш отвсякъде.

Сря Апр 05, 2006 6:38 pm
Профил YIM
Кара кола
Кара кола

Мнение 
Няма откаде да вземеш такъв сериозен ток от багажника. Трябва да си пуснеш отделен кабел и то достатучно як да понесе товара на уселвателя ти че той ако е някой мощен си черпи яко ток

Сря Апр 05, 2006 7:52 pm
Профил
Мнение 
ММда.. за съжаление са сериозен усилвател трябва и МНОГО сериозно захранване. Затова се слага някоко квадрата дебел проводник директно от акумулатора + специален предпазител. Кабела мяза малко като силовите кабели за електрожен :mrgreen: Дебел е и за съжаление се прекарва трудно. А за мъничко усилвателче може да си вземеш ток от осветлението на багажника. Иде реч за комплектите на Неомонтана от сорта на 2х20, или 2х40 вата.

Сря Апр 05, 2006 8:03 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Виж какви кабели минават под задната седалка... като я двигнеш отдолу където е третия колан има едно кече и под него има кабели... виж с мултицета къде има 12V при изгасен двигател и дерзай... :)

Но както каза Vladim - само за малките усилвателчета!!!

Сря Апр 05, 2006 8:37 pm
Профил ICQ
Кара балканче
Кара балканче

Мнение 
Колега аз си го монтирах сам , от Техномаркет си купих целия кит кабели с бушони всичко необходимо, плюсовия е задължително към акумолатора и с доста сериозен бушон, и има едно отделно кабелче за вкл/изкл на усилватела , има букса на която пише RЕМОТЕ, и го връзваш към плеъра , ако няма специално извод за усилвател връзваш към извода за ел.антена, така че плюс през контакт не ти трябва

Сря Апр 05, 2006 9:51 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Като гледах на схемта има 2 кабела които отиват до блока с бушоните и мисля че ще ти свършат работа.
Можеш да вземеш ток от там и да го закараш до багажника, за да не ти се налага да теглиш кабели до акумулатора.
Но задължително сложи бушон веднага след връзката :) шото може много да патиш.

Сря Апр 05, 2006 10:04 pm
Профил WWW
Мнение 
Трябва ти кабел 6 или 8 квадрата. Кабела се пуска само и единствено от акумолатора.Поставя се мисля че беше около 60А бушон.Бушонът е изграден от две части:тяло/от стъкло и самият предпазител в него

Сря Апр 05, 2006 10:28 pm
Мнение 
yan написа:
Като гледах на схемта има 2 кабела които отиват до блока с бушоните и мисля че ще ти свършат работа.
Можеш да вземеш ток от там и да го закараш до багажника, за да не ти се налага да теглиш кабели до акумулатора.
Но задължително сложи бушон веднага след връзката :) шото може много да патиш.

За усилвател с обща пикова мощност над 120-150 вата този вариянт е неприемлив! При пиковите натоварвания тънките кабели и слаби бушони играят роля на съпротивление и намалят силата на тока! Затова задължително се пуска отделен ДЕБЕЛ няколко квадрата кабел от акумулатора със специален предпазител.

Сря Апр 05, 2006 10:40 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
gdd55 написа:
Трябва ти кабел 6 или 8 квадрата. Кабела се пуска само и единствено от акумолатора.Поставя се мисля че беше около 60А бушон.Бушонът е изграден от две части:тяло/от стъкло и самият предпазител в него

Предпазителят е в зависимост от мощността на усилвателя. Може да е доста над 60 А :wink:

Сря Апр 05, 2006 11:20 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Blade SG написа:
gdd55 написа:

Предпазителят е в зависимост от мощността на усилвателя. Може да е доста над 60 А :wink:

само дето тогава ще му трябва и кондензатор половин или повече фарада :wink:

Сря Апр 05, 2006 11:23 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Е и кабела едва ли ще му е 6-8 квадрата, ама айде да не се задълбочаваме :D

Сря Апр 05, 2006 11:33 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

Мнение 
Най-добрия начин да останеш без ел.инсталация в колата е да си пуснеш услвателя като вземеш ток "някъде" от багажника :twisted:
Хората преди мен си го обясниха.. кабели в зависимост от мощността директно свързани към акумулатора през съответните бушони, кондензатори и т.н.. както си му е реда :roll:

Чет Апр 06, 2006 1:21 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

Мнение 
И последно да добавя

Като опънеш кабел от акумулатора до багажника сложи предпазителя максимално близо до акумулатора, за да може ако стане късо и изгори предпазителя, да няма кабел, който опира в купето и има 12V в него. Тоест това ще е кабелът от акумулатора до предпазителя.

Ако предпазителя в в багажника и да изгори, по останалата част от кабела до купето ще си вървят 12V и е опасно ако някъде се протърка и опре в купето.

Чет Апр 06, 2006 9:29 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща