Дата и час: Чет Юли 03, 2025 12:00 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Светлини за движение през деня или с къси светлини. 

Какво мислите за използването на светлини за движение през деня (или къси)?
Анкетата свършва на Нед Окт 26, 2008 11:27 pm
Твърдо "ЗА"! 58%  58%  [ 21 ]
Твърдо "Против"! 14%  14%  [ 5 ]
По-скоро "ЗА", отколкото "Против". 14%  14%  [ 5 ]
Не ме интересува - просто се подчинявам на закона! 8%  8%  [ 3 ]
Карам си както ми харесва. 6%  6%  [ 2 ]
Общо гласове : 36

Светлини за движение през деня или с къси светлини. 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
и аз гласувах ЗА ама не карам на къси светлини само на габарити и халогени

Пон Сеп 29, 2008 5:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
През тъмните месеци съм съгласна, че е хубаво да се пускат светлините - както в града, така и извънградско. През светлата част от годината пускам светлините само като карам по магистрала. Иде реч за през деня.

Лятото ми се е случвало да пече много силно слънце и тогава усещам, че черните коли нещо се губят като образ. Особено по онези пътища, по които се появяват миражите-мокър, катранено черен асфалт.

А иначе ето какво са решили от ЕС - http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=554312

Пон Сеп 29, 2008 8:18 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
tuninga_16v написа:
и аз гласувах ЗА ама не карам на къси светлини само на габарити и халогени

Ами караш, но си директно за акт. Само въпрос на време е да попаднеш на подходящия ушев, който ще се заяде с теб.

Вто Сеп 30, 2008 9:30 am
Профил
UNREAD_POST 
Няма значение какъв месец ще е, трябва да са нон стоп онлине.
Като ги гледаме сега повечето шофери , не ги пускат, нема значение че имало мъгла или па се е свечерило.
Те глупаците са много Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Вто Сеп 30, 2008 9:31 am
UNREAD_POST 
presiqn написа:

Аз пък съм твърдо против през светлата част от денонощието да се кара с вкл. светлини В НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Извънгардско - да, но в града, според мен, е безмислено.

Вто Сеп 30, 2008 3:25 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
sok1 написа:
presiqn написа:

Аз пък съм твърдо против през светлата част от денонощието да се кара с вкл. светлини В НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Извънгардско - да, но в града, според мен, е безмислено.

Ми мене пък страшно ме нервира тази статия която си посочил. Некой си келеш без работа седнал да търси държавна конспирация в това че евентуално ще ни карат да караме с включени светлини. Баси и лузърите има в нета, направо не е истина. Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън.Още повече че на Фичи фаровете като не е на контакт не остават да светят габаритите както е на други коли ( да не изброявам сега...). Ако на някой не му харесва да кара на къси, О'к, ама да пишат такива драматични бози....държавата подкрепяла.... щот да събира повече данъци... тапанарщина неземна... баси как се изнервих...! 36_2_42

Вто Сеп 30, 2008 4:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
Zozo написа:
Ми мене пък страшно ме нервира тази статия която си посочил. Некой си келеш без работа седнал да търси държавна конспирация в това че евентуално ще ни карат да караме с включени светлини. Баси и лузърите има в нета, направо не е истина. Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън.Още повече че на Фичи фаровете като не е на контакт не остават да светят габаритите както е на други коли ( да не изброявам сега...). Ако на някой не му харесва да кара на къси, О'к, ама да пишат такива драматични бози....държавата подкрепяла.... щот да събира повече данъци... тапанарщина неземна... баси как се изнервих...! 36_2_42

Да ти кажа не са чак такива лузъри, защото хората боравят със статистика. А тя не лъже. А и едно е да караш с включени светлини в града ПОЖЕЛАНИЕ и друго да те ЗАДЪЛЖАВАТ. Както казах по-горе, за мен е безмислено да се кара с вкл. светлини в града в светлата част на денонощието.

Вто Сеп 30, 2008 4:48 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Zozo написа:
... Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън...

А как палиш, на включени фарове ли ? Наистина ми е интересно.

Вто Сеп 30, 2008 4:57 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Моето Браво, а сега и Пунтото ако завъртиш стартера маха късите. Хората са го измислили.

Вто Сеп 30, 2008 5:11 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
@snake, и Марея-та гаси светлините при палене. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Вто Сеп 30, 2008 5:15 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Не мисля, че при всички модели фиат е така. При палиото със сигурност късите светеха и тормозеха стартера и акумулатора. На мареата никога не съм пробвал. Още днес ще го направя, никога не е късно да научиш нещо полезно.

Вто Сеп 30, 2008 5:17 pm
Профил
UNREAD_POST 
Защо пък в града да са излишни фаровете? Точно там трябват колкото и извънградско-и без това разни кьорави пешеходци пресичат както си искат,разни бакшиши и маршрутки карат както си знаят.С фаровете поне има шанс и да те забележат преди да ти пресекат пътя зверски.

Вто Сеп 30, 2008 8:54 pm
UNREAD_POST 
Дали при 40 градуса август месец и при яко напекло слънце има нужда от включени фарове?Мисля, че тогава е достатъчно светло, за да се виждат колите :)

Вто Сеп 30, 2008 9:01 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Дали при 40 градуса август месец и при яко напекло слънце има нужда от включени фарове?Мисля, че тогава е достатъчно светло, за да се виждат колите :)

При 40 градуса и яко слънце това, което е над асфалта си е чиста лятна мараня. Въздуха трепти и кола движеща се срещу теб е просто като едно мътно петно. Фаровете са полезни и тогава.

Вто Сеп 30, 2008 9:56 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
При 40 градуса и яко слънце това, което е над асфалта си е чиста лятна мараня. Въздуха трепти и кола движеща се срещу теб е просто като едно мътно петно. Фаровете са полезни и тогава.

В града, където са кола до кола, задръствания?

Вто Сеп 30, 2008 10:19 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща