|
|
Дата и час: Чет Юли 03, 2025 11:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Светлини за движение през деня или с къси светлини.
Светлини за движение през деня или с къси светлини.
Автор |
Съобщение |
tuninga_16v
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Фев 02, 2008 2:47 pm Мнения: 98 Местоположение: между облегалката и волана
|
и аз гласувах ЗА ама не карам на къси светлини само на габарити и халогени
|
Пон Сеп 29, 2008 5:34 pm |
|
 |
Tuzarka
|
През тъмните месеци съм съгласна, че е хубаво да се пускат светлините - както в града, така и извънградско. През светлата част от годината пускам светлините само като карам по магистрала. Иде реч за през деня.
Лятото ми се е случвало да пече много силно слънце и тогава усещам, че черните коли нещо се губят като образ. Особено по онези пътища, по които се появяват миражите-мокър, катранено черен асфалт.
А иначе ето какво са решили от ЕС - http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=554312
|
Пон Сеп 29, 2008 8:18 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
tuninga_16v написа: и аз гласувах ЗА ама не карам на къси светлини само на габарити и халогени
Ами караш, но си директно за акт. Само въпрос на време е да попаднеш на подходящия ушев, който ще се заяде с теб.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Сеп 30, 2008 9:30 am |
|
 |
presiqn
|
Няма значение какъв месец ще е, трябва да са нон стоп онлине.
Като ги гледаме сега повечето шофери , не ги пускат, нема значение че имало мъгла или па се е свечерило.
Те глупаците са много 
|
Вто Сеп 30, 2008 9:31 am |
|
 |
sok1
|
presiqn написа: Няма значение какъв месец ще е, трябва да са нон стоп онлине.
Аз пък съм твърдо против през светлата част от денонощието да се кара с вкл. светлини В НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Извънгардско - да, но в града, според мен, е безмислено.
|
Вто Сеп 30, 2008 3:25 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
sok1 написа: presiqn написа: Няма значение какъв месец ще е, трябва да са нон стоп онлине. Аз пък съм твърдо против през светлата част от денонощието да се кара с вкл. светлини В НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Извънгардско - да, но в града, според мен, е безмислено.
Ми мене пък страшно ме нервира тази статия която си посочил. Некой си келеш без работа седнал да търси държавна конспирация в това че евентуално ще ни карат да караме с включени светлини. Баси и лузърите има в нета, направо не е истина. Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън.Още повече че на Фичи фаровете като не е на контакт не остават да светят габаритите както е на други коли ( да не изброявам сега...). Ако на някой не му харесва да кара на къси, О'к, ама да пишат такива драматични бози....държавата подкрепяла.... щот да събира повече данъци... тапанарщина неземна... баси как се изнервих...! 
|
Вто Сеп 30, 2008 4:24 pm |
|
 |
sok1
|
Zozo написа: Ми мене пък страшно ме нервира тази статия която си посочил. Некой си келеш без работа седнал да търси държавна конспирация в това че евентуално ще ни карат да караме с включени светлини. Баси и лузърите има в нета, направо не е истина. Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън.Още повече че на Фичи фаровете като не е на контакт не остават да светят габаритите както е на други коли ( да не изброявам сега...). Ако на някой не му харесва да кара на къси, О'к, ама да пишат такива драматични бози....държавата подкрепяла.... щот да събира повече данъци... тапанарщина неземна... баси как се изнервих...! 
Да ти кажа не са чак такива лузъри, защото хората боравят със статистика. А тя не лъже. А и едно е да караш с включени светлини в града ПОЖЕЛАНИЕ и друго да те ЗАДЪЛЖАВАТ. Както казах по-горе, за мен е безмислено да се кара с вкл. светлини в града в светлата част на денонощието.
|
Вто Сеп 30, 2008 4:48 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Zozo написа: ... Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън...
А как палиш, на включени фарове ли ? Наистина ми е интересно.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Сеп 30, 2008 4:57 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Моето Браво, а сега и Пунтото ако завъртиш стартера маха късите. Хората са го измислили.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Сеп 30, 2008 5:11 pm |
|
 |
sok1
|
@snake, и Марея-та гаси светлините при палене. 
|
Вто Сеп 30, 2008 5:15 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Не мисля, че при всички модели фиат е така. При палиото със сигурност късите светеха и тормозеха стартера и акумулатора. На мареата никога не съм пробвал. Още днес ще го направя, никога не е късно да научиш нещо полезно.
|
Вто Сеп 30, 2008 5:17 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Защо пък в града да са излишни фаровете? Точно там трябват колкото и извънградско-и без това разни кьорави пешеходци пресичат както си искат,разни бакшиши и маршрутки карат както си знаят.С фаровете поне има шанс и да те забележат преди да ти пресекат пътя зверски.
|
Вто Сеп 30, 2008 8:54 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Дали при 40 градуса август месец и при яко напекло слънце има нужда от включени фарове?Мисля, че тогава е достатъчно светло, за да се виждат колите 
|
Вто Сеп 30, 2008 9:01 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Tuzarka написа: Дали при 40 градуса август месец и при яко напекло слънце има нужда от включени фарове?Мисля, че тогава е достатъчно светло, за да се виждат колите 
При 40 градуса и яко слънце това, което е над асфалта си е чиста лятна мараня. Въздуха трепти и кола движеща се срещу теб е просто като едно мътно петно. Фаровете са полезни и тогава.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Сеп 30, 2008 9:56 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Ferrari написа: При 40 градуса и яко слънце това, което е над асфалта си е чиста лятна мараня. Въздуха трепти и кола движеща се срещу теб е просто като едно мътно петно. Фаровете са полезни и тогава.
В града, където са кола до кола, задръствания?
|
Вто Сеп 30, 2008 10:19 pm |
|
|