|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 8:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
pipenchev
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 3:41 pm Мнения: 15 Местоположение: София
|
Аз си вградих на Типото миналото лято в предните врати двулентови кръгли Pioneer 16см диаметър. Комплекта си го взех
от техномаркет за около 60лв. и монтажа ми излезе някъде към 60лв. в сервиза на Импас56 (по бул.Черни Връх
след светофара на хладилника след около 500м. вляво). Монтажа не е толкова лесен, защото говорителите са
сравнително дълбоки и е необходима изработката на вложки, върху които да се монтира говорителя. При проявен интерес мога да приложа снимки.
На мястото на стандартните говорители съм сложил високочестотни пищялки за няма и 2лв. от Конрад.
Звукът е много добър, включително и басите, дори и когато изключа задните говорители, които са монтирани на кората.
_________________ Fiat Marea Weekend HLX 2.4JTD 1999
|
Чет Сеп 08, 2005 4:12 pm |
|
 |
tonov
|
pipenchev написа: ... При проявен интерес мога да приложа снимки ....
:arrow: 10x
Ако може пусни и на пищялките.
|
Чет Сеп 08, 2005 4:19 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Пищялките най-вероятно са високочестотни говорителчета - кръгли, с диаметър около 3 см - използват се за възпроизвеждане на високи честоти - над 7-12 000 херца, комплект с широколентов говорител за вратите. Струват наистина евтино, стига да не държиш на марката. Маркови, на Infinity например, струват около 300 - 400 лв. комплект:)
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Сеп 08, 2005 4:24 pm |
|
 |
tonov
|
Интересно ми е как са закрепени 
|
Чет Сеп 08, 2005 4:49 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Обикновено такива говорители се закрепват с лепенка или, ако си българин по рождение - с каноколит:)))
|
Чет Сеп 08, 2005 4:52 pm |
|
 |
mvmrik
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 8:07 pm Мнения: 181 Местоположение: София - Люлин
|
Нещо не мога да схвана, едни ми казват че трябва да взема 22RMS, други 80. Не знам на кое да вярвам.
|
Пет Сеп 09, 2005 9:28 am |
|
 |
Travel_Mate
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 21, 2005 10:22 pm Мнения: 14 Местоположение: Русе
|
Айде и аз да се включа. Значи вземи каквито ти харесват но гледай да са около 50 рмс. Но при всички ситуации знай че като го усилиш до край "волумето на мах" ще криви, без значение какви колони си взел. Просто тока от акумолатора и от алтернатора не е достатъчен да го захрани. И дори е по малко от 22 вата щото навсякъде пишат 22 ама при +14,4 волта , а тези волтове може да ги имаш само при високи обороти и изключени консуматори. Тъй че квото и да вземеш важно е да си го харесваш, пък кривенето без усилвател е задължително
|
Пет Сеп 09, 2005 9:44 am |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Travel Mate е прав - кривене винаги ще има при усилване над 80% дори и само поради характеристиките на усилвателя на касетофона. Най-добрият вариант е ако успееш да пробваш говорителите на място - и да разбереш кои са най-добри. Между другото - ако нямаш намерение да си купуваш усилвател и парите са от по-голямо значение - отиди в магазина на Конрад - вземи си говорители от порядъка на 20-ина лв. комплекта две трилентови колонки с филтър - аз купих такива за Типото - много съм доволен, свирят идеално и си имат година гаранция.
|
Пет Сеп 09, 2005 9:57 am |
|
 |
pipenchev
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 3:41 pm Мнения: 15 Местоположение: София
|
ето снимките на говорителя, монтиран на вратата от Импас56 и на пищялката, залепена върху оригиналния говорител. Оригиналният говорител е изключен и работи само пищялката, която съм свързал директно без филтър.
_________________ Fiat Marea Weekend HLX 2.4JTD 1999
|
Пет Сеп 09, 2005 10:17 am |
|
 |
pugsy
|
отиди до роял електроникс,там има много говорители и момчето е пич и ще ти даде да ги пробваш в колата.От там си купувам по малките говорители и съм доволен
Ако ти се дават 150-200лв,си вземи 2 елипси и един усилвател,ще имаш задоволяваща музика.
|
Пет Сеп 09, 2005 10:48 am |
|
 |
Forsaken
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Май 04, 2005 5:07 pm Мнения: 135 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
А това не ви ли харесва?
Имам само снимката, но говорих с един майстор за изливане на пластмаси и каза, че не е проблем да се направи!
_________________ Fiat Tipo 1,6 SX; '93; engine 159А3048; clima.
|
Пет Сеп 09, 2005 1:21 pm |
|
 |
Capoeira
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 8:39 pm Мнения: 179 Местоположение: София
|
а нре момчета какви са тези врати който ги показвате мойте не нито като едни от пуснатите от тука.. При мене джоба на вратата не стига до задния и край и е плътен,а ръкохватката с копчетата на врата е заедно с подлакътника
|
Пет Сеп 09, 2005 11:06 pm |
|
 |
tonov
|
Capoeira написа: а нре момчета какви са тези врати който ги показвате мойте не нито като едни от пуснатите от тука.. При мене джоба на вратата не стига до задния и край и е плътен,а ръкохватката с копчетата на врата е заедно с подлакътника
Малко ОФФ, ама твойто не беше ли двуврато?
|
Нед Сеп 11, 2005 11:23 am |
|
 |
Capoeira
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 8:39 pm Мнения: 179 Местоположение: София
|
Да... И сега като видях ка той ги е направил погледнах че при мене джоба не стига до най-отпред и без проблем може да се направи същото без да потъва в коша....
|
Нед Сеп 11, 2005 12:03 pm |
|
|