Дата и час: Нед Юли 13, 2025 5:04 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Говорители за фиат типо 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Аз си вградих на Типото миналото лято в предните врати двулентови кръгли Pioneer 16см диаметър. Комплекта си го взех
от техномаркет за около 60лв. и монтажа ми излезе някъде към 60лв. в сервиза на Импас56 (по бул.Черни Връх
след светофара на хладилника след около 500м. вляво). Монтажа не е толкова лесен, защото говорителите са
сравнително дълбоки и е необходима изработката на вложки, върху които да се монтира говорителя. При проявен интерес мога да приложа снимки.
На мястото на стандартните говорители съм сложил високочестотни пищялки за няма и 2лв. от Конрад.
Звукът е много добър, включително и басите, дори и когато изключа задните говорители, които са монтирани на кората.

Чет Сеп 08, 2005 4:12 pm
Профил
UNREAD_POST 
pipenchev написа:
... При проявен интерес мога да приложа снимки ....

:arrow: 10x
Ако може пусни и на пищялките.

Чет Сеп 08, 2005 4:19 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Пищялките най-вероятно са високочестотни говорителчета - кръгли, с диаметър около 3 см - използват се за възпроизвеждане на високи честоти - над 7-12 000 херца, комплект с широколентов говорител за вратите. Струват наистина евтино, стига да не държиш на марката. Маркови, на Infinity например, струват около 300 - 400 лв. комплект:)

Чет Сеп 08, 2005 4:24 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Интересно ми е как са закрепени :wink:

Чет Сеп 08, 2005 4:49 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Обикновено такива говорители се закрепват с лепенка или, ако си българин по рождение - с каноколит:)))

Чет Сеп 08, 2005 4:52 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Нещо не мога да схвана, едни ми казват че трябва да взема 22RMS, други 80. Не знам на кое да вярвам.

Пет Сеп 09, 2005 9:28 am
Профил WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Айде и аз да се включа. Значи вземи каквито ти харесват но гледай да са около 50 рмс. Но при всички ситуации знай че като го усилиш до край "волумето на мах" ще криви, без значение какви колони си взел. Просто тока от акумолатора и от алтернатора не е достатъчен да го захрани. И дори е по малко от 22 вата щото навсякъде пишат 22 ама при +14,4 волта , а тези волтове може да ги имаш само при високи обороти и изключени консуматори. Тъй че квото и да вземеш важно е да си го харесваш, пък кривенето без усилвател е задължително

Пет Сеп 09, 2005 9:44 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Travel Mate е прав - кривене винаги ще има при усилване над 80% дори и само поради характеристиките на усилвателя на касетофона. Най-добрият вариант е ако успееш да пробваш говорителите на място - и да разбереш кои са най-добри. Между другото - ако нямаш намерение да си купуваш усилвател и парите са от по-голямо значение - отиди в магазина на Конрад - вземи си говорители от порядъка на 20-ина лв. комплекта две трилентови колонки с филтър - аз купих такива за Типото - много съм доволен, свирят идеално и си имат година гаранция.

Пет Сеп 09, 2005 9:57 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
ето снимките на говорителя, монтиран на вратата от Импас56 и на пищялката, залепена върху оригиналния говорител. Оригиналният говорител е изключен и работи само пищялката, която съм свързал директно без филтър.

Пет Сеп 09, 2005 10:17 am
Профил
UNREAD_POST 
отиди до роял електроникс,там има много говорители и момчето е пич и ще ти даде да ги пробваш в колата.От там си купувам по малките говорители и съм доволен

Ако ти се дават 150-200лв,си вземи 2 елипси и един усилвател,ще имаш задоволяваща музика.

Пет Сеп 09, 2005 10:48 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
А това не ви ли харесва?
Имам само снимката, но говорих с един майстор за изливане на пластмаси и каза, че не е проблем да се направи!

Пет Сеп 09, 2005 1:21 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
а нре момчета какви са тези врати който ги показвате мойте не нито като едни от пуснатите от тука.. При мене джоба на вратата не стига до задния и край и е плътен,а ръкохватката с копчетата на врата е заедно с подлакътника

Пет Сеп 09, 2005 11:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
Capoeira написа:
а нре момчета какви са тези врати който ги показвате мойте не нито като едни от пуснатите от тука.. При мене джоба на вратата не стига до задния и край и е плътен,а ръкохватката с копчетата на врата е заедно с подлакътника

Малко ОФФ, ама твойто не беше ли двуврато?

Нед Сеп 11, 2005 11:23 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Да... И сега като видях ка той ги е направил погледнах че при мене джоба не стига до най-отпред и без проблем може да се направи същото без да потъва в коша....

Нед Сеп 11, 2005 12:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2