Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:39 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Постоянен консуматор 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение Постоянен консуматор
Искам да попитам нямкой има ли идеи защо е това, и нормално ли е.Когато откачам клемата на минуса дава искра.Замерих с уред и отчита 12 волта.Опосле отакчах бушоните един по един обаче консуматора си остана.Нямам представа от какво може да е.Също и друго искам да попитам относно стрелката за горивото - не показва вярно, даже понякога пада на нула и трябва да ударя по таблото за да се оправи.Възможно ли е това да е проблема за консуматора?Очаквам идеи за разрешаване на този проблем особенно ако на някой вече му се е случвало, ще коментираме заедно!
Браво 1.6 16в. 103 коня 98г. ми е колата

Пет Дек 21, 2007 12:26 am
Профил WWW
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
провери плафона в багажника, много често именно той създава тия проблеми, зацапват се /окисляват се контактите и не разбира че си затворил вратата :)

Пет Дек 21, 2007 12:45 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Привет колега ,при мен имаше подобен проблем с таблото ,не ми свтиха някои неща по него ,първо обвиних крушките после клемите ,а се оказа спукана пътечка и като трясна таблото и захапе всичко е наред до ,след малко.Проблема го реших с помоща на колеги от този форум и като пуснах мостче между двете наи близки точки.
Колкото до изкрите , не мисля че е от таблото ти , като махнеш контакта и всичко гасне по него.

Пет Дек 21, 2007 12:49 am
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
StevenS написа:
провери плафона в багажника, много често именно той създава тия проблеми, зацапват се /окисляват се контактите и не разбира че си затворил вратата :)

Това беше първото място което проверих, дори свалиш крушката за осветление в багажника, но консумацията не спря.
Искам също да попитам възможно ли да е от акумулатора?Казаха ми че може самия той вътре да си дава на късо (от 2003 г. е)

Пет Дек 21, 2007 1:11 am
Профил WWW
Мнение 
Премери големината на тока на консумация при изключен контакт с амперметър. Аларма имаш ли?

Пет Дек 21, 2007 6:18 pm
Мнение Re: Постоянен консуматор
Sharky05 написа:
Искам да попитам нямкой има ли идеи защо е това, и нормално ли е.Когато откачам клемата на минуса дава искра.Замерих с уред и отчита 12 волта.Опосле отакчах бушоните един по един обаче консуматора си остана.Нямам представа от какво може да е.Също и друго искам да попитам относно стрелката за горивото - не показва вярно, даже понякога пада на нула и трябва да ударя по таблото за да се оправи.Възможно ли е това да е проблема за консуматора?Очаквам идеи за разрешаване на този проблем особенно ако на някой вече му се е случвало, ще коментираме заедно!
Браво 1.6 16в. 103 коня 98г. ми е колата

Предлагам ти да извадиш бушоните от пред при двигателя (fuse). По този начин изключваш много по-големи кръгове от ел инсталацията (fuse1). Така ще се насочиш къде е проблема.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Дек 21, 2007 7:22 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
Rokambol, премерих големината на тока - 12в. Нямам аларма.
Sok1, Махах бушоните един по един които са под волана и тези на първата скица, а за втората немога да се ориентирам или може би това е подробно обеснена.
Пробвах и с друг акумулатор - пак е същото.
Много странно.

Пет Дек 21, 2007 7:35 pm
Профил WWW
Мнение 
Sharky05 написа:
Rokambol, премерих големината на тока - 12в. Нямам аларма.
Sok1, Махах бушоните един по един които са под волана и тези на първата скица, а за втората немога да се ориентирам или може би това е подробно обеснена.
Пробвах и с друг акумулатор - пак е същото.
Много странно.

Колега НЕ си премерил големината на тока, а само напрежението, то е 12V. Големината на консумирания ток се мери с амперметър, който се включва последователно към едната от клемите на акумулатора и разкачения кабел от нея. Това се прави при изключен контакт. Тази стойност е важна. Това, което си споменал за саморазреждане на акумулатора е напълно възможно, но не можеш да го установиш сам. За това ме интересува каква е консумацията на автомобила в покой, за да ти кажа дали проблема е в него или акумулатора. Другия вариант (най-добрия) е да отидеш при местен акумулаторджия, който ще ти даде отговор на въпросите ми, и най-вероятно ще ти реши проблема за нула време.

Съб Дек 22, 2007 5:56 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
Извинявам се за грешния израз - напрежението измерих и то е 12в при изключен контакт. измерих го с волтметър последователно към едната от клемите на акумулатора и разкачения кабел от нея. Това е когато автомобила е в покой. Благодаря за съветите, трябва да посетя някой майстор най-накрая.

Съб Дек 22, 2007 7:20 pm
Профил WWW
Мнение 
Sharky05 написа:
Извинявам се за грешния израз - напрежението измерих и то е 12в при изключен контакт. измерих го с волтметър последователно към едната от клемите на акумулатора и разкачения кабел от нея. Това е когато автомобила е в покой. Благодаря за съветите, трябва да посетя някой майстор най-накрая.

И това е грешно измерване, но не се коркай, наистина посети някой жичкаджия. :cool:

Съб Дек 22, 2007 7:24 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
Добре ше ми кажеш ли как да го измеря правилно а пък аз пак ще си ида на майстор.

Съб Дек 22, 2007 9:22 pm
Профил WWW
Мнение 
Sharky05 написа:
Добре ше ми кажеш ли как да го измеря правилно а пък аз пак ще си ида на майстор.

Намираш един цифров мултицет с възможност за измерване големината на постоянен ток, т.е. да има и амперметър. Нагласяш обхвата на постоянен ток (DCA), стойността на най-голямата възможна (2, 5, 10А, зависи от уреда) разкачаш едната клема на акумулатора, да речем положителната и свързваш сондите на уреда, едната на свободния полюс, другата на откачения кабел. Не трябва да даваш контакт, а запалване в никакъв случай! Виждаш стойността на консумирания ток, нормално не трябва да надхвърля 20mA (една 5W крушка консумира около 500mA) и си правиш изводи. Ток с големина над 1А ще ти смаже акумулатора много бързо една нощ.

Съб Дек 22, 2007 9:35 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
Много благодаря за полезната информация...ще пробвам това дори да не разреша проблем просто за лична информация.
акумулатора пада за 3-4 дена значи не е нещо голямо но все пак...

Съб Дек 22, 2007 11:49 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
колега,а имаш ли СD

Нед Дек 23, 2007 6:58 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Мнение 
parata написа:
колега,а имаш ли СD

Имам, но по-нагоре съм писал че дори когато извадя бушоните консумацията продължава.

Нед Дек 23, 2007 9:47 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща