Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 12:50 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Компютър на Браво 1.4 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Компютър на Браво 1.4
Здравейте колеги.преди 2 месеца се сдобих с Браво 1.4 и се почнаха неволите/нали е чисто нова нововноска колата :D -рахат ще си тегля /.Оказа се че съм си купил ламята Спаска/15-16 бензин в града .Пробвах различно каране -все тая /слезе на 13 л/100км но надолу не ще.Последва варианта -монтаж на газово.Имах си от старата кола и го занесох в сервиз след прилично обикаляне/ошушках се до дупка по разбираеми причини/ ми го монтираха на прилична цена .Колата си тръгна на газ .........ама пак ламя.Разрових се във форума и прочетох за гарнитурката над смесителя-сложих я и стана малко по добре.Сега на ред е да сложа и аванс коректор,та белким още свали разхода.Дотук добре.........ама колата спря да работи пък на бензин./след неуспешни диагностики при ходене по нови доктори :D и уверения ,че колата нищо и няма/-жена ми каза ,че на газ няма да кара и иска да я оправя. Последва Ново ровене във форума ...............аха-чистене на натрупани грешки и рестарт на компа веднъж седмично с откачане на акумулатора.Пробвах и стана.........ама на втория ден пак иска рестарт.Мой познат каза ,че на сеата си сложил реле ,което изключва паметта на компа когато угаси двигателя и така решил проблема.Моето возило е с Бош комп.Питането ми е-ще може ли така да реша проблема и аз и ако е възможно .........кой кабел да клъцна с релето,та най сетне да покарам тая кола :D и да и се порадвам.........ако ли не ............някой друг да тегли с нея. :evil: :evil: :evil:

Сря Авг 22, 2007 3:56 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Тея :ranting2: газови уредби. Не рядко казвам, че това е начина да убиеш един бензинов мотор. Интелигентното решение при теб е емулатор на ламбда сондата и дюзата. Не са скъпи. Неинтелигентното е да се върже през реле захранването на ЕКУ. Ще се опитам да ти потърся как му бяха кабелите.

Сря Авг 22, 2007 4:08 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Прав си FERRARI ама тия машинки наистина са лакоми.И аз не харесвам газта ама знаеш за икономическата изгода/сега евтино на газ .......после скъпи ремонти........на кантар е/.Ако може да ме упътиш за тоя емулатор/цената му и как да го закача/...... ще черпя,,като дойдеш към Варна :beer: :beer: :beer:

Сря Авг 22, 2007 4:20 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
4i4oico написа:
Прав си FERRARI ама тия машинки наистина са лакоми.И аз не харесвам газта ама знаеш за икономическата изгода/сега евтино на газ .......после скъпи ремонти........на кантар е/.Ако може да ме упътиш за тоя емулатор/цената му и как да го закача/...... ще черпя,,като дойдеш към Варна :beer: :beer: :beer:

Попитай в по-сериозен сервиз за монтаж на газови. Схема на емулатор на ламбда сондата има дори тук във форума по-дълбоко в рубриката "автоелектроника". Това ти е белята с бензина - караш на газ и ЕКУ трупа грешки. После като обърнеш на бензин и мотора работи кофти.

Сря Авг 22, 2007 4:27 pm
Профил ICQ YIM
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Re: Компютър на Браво 1.4
Нещо ми се струва че не са ти читави майсторите.Ако наистина не са ти сложили симулатор на дюзата 100% ще ти се трупат грешки.За емулатора на сондата още нищо не мога да кажа но вече врътнах 5000км. без да съм правил нищо. И до сега нямам проблеми.Но все пак мисля че трябва да има.
Бих ти препоръчал да си монтираш едно ключе на фобос.Струва към 20 лева и в него има интегрирано и емулатор на сонда и симулатор на дюзата.
http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.54.178
Не мога да ти кажа колко ще ти вземат за монтажа защото аз сам си мотирах уредбата.А с постоянно рестартиране на компа нищо значително няма да постигнеш.Имаш датчик който не работи коректно.Дори да си на бензин натрупването става доста бързо и разхода се вдига.
Но мисля че имаш и други проблеми за тоя висок разход.Виж свещи и кабели.Почни от най елементарните неща.Не мога да разбера защо всички се правят на велики и почват с компа.

Чет Авг 23, 2007 2:04 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
защо си мислите ,че първо от него почнах.Не карам от вчера кола и повечето ремонти по колите си сам ги правя/писнало ми е от ГАЙКАДЖИИ по сервизите /Мисля ,че е излишно да споменавам ,че почнах с обслужването на колата-масла ,ремъци,филтри,кабели ,свещи.все пак държа на колата си и не съм самоубиец файтонджия дето само кара и не поддържа.искам и икономична кола а не ламя/стария опел може да беше дърт и пълно дърво ама ми гореше 9 /100 в града и не съм имал такива ядове/Просто се учудих колко капризни са тия колици /съдя и по всевъзможните теми които се пускат тук/.Благодаря на отзовалите се . Моля модератора да заключи темата

Чет Авг 23, 2007 10:40 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]