Автор |
Съобщение |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
 Гражданска отговорност!
И така - винаги съм бил съвестен гражданин на Републиката, плащам си застраховките и данъците /сега май позабравих, но ще отида тези дни ;)/.
Какъв ми е навикът? Защото винаги бързам, отивам при агента по застраховките, давам му старата, той преписва и така става най-бързо.
ОК, ама преди колата беше на инвалид, а аз я прехвърлих през април миналата година на свое име. Съответно вчера, като човек с тримесечна полица, отидох да си я подновя за още три - изчаках момичето прилежно да я напише до средата и погледът ми случайно попадна върху химикалката му - Ами че там не пишеше моето име, а името на инвалида!!!  И така, оказа се, че аз от почти година си плащам застраховките ГО и си карам с такива под чуждо име..... Попитах момичето дали е възможно да съм редовен въпреки всичко, но получих отговор, че от момента на подписване на договора за прехвърляне, тази застраховка става невалидна!!! И като си спомня как се ядосвах заради онзи Голф 3, че избяга и не спря на 'местопрестъплението'... Добре, че си тръгна, че иначе щеше да стане една - не е за разправяне  ))
Слава богу, усетих се навреме и сега съм си със застраховка на мое име
Не бъдете такива блейки като мен - четете внимателно какво подписвате!:))))
_________________ Alles in Ordnung
|
Пет Апр 01, 2005 12:07 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Aз имах подобна случка със застраховката пълно касно. Когато купих колата разбира се веднага направих застраховка, още преди да съм сменил собствеността в кат. След като смених талона съм забравил да сменя името на полицата и при един лек инцидент отивам аз да си искам парите в булинс и получих отрицателен отговор. Добре, че не беше станало нещо сериозно, камоли кражба, че тогава не ми се мисли. 
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пет Апр 01, 2005 12:47 pm |
|
 |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Цитат: Aз имах подобна случка със застраховката пълно касно. Когато купих колата разбира се веднага направих застраховка, още преди да съм сменил собствеността в кат. След като смених талона съм забравил да сменя името на полицата и при един лек инцидент отивам аз да си искам парите в булинс и получих отрицателен отговор. Добре, че не беше станало нещо сериозно, камоли кражба, че тогава не ми се мисли.
Аз също ще сменям собствеността на моята юли месец!А каското ми е до ноември.В централата на Бул инс ли трябва да отида да сменя името?
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Пет Апр 01, 2005 12:51 pm |
|
 |
Yavor
|
Слушайте сега аз като един застрахователен агент (тоава е втората ми работа) какво ще ви кажа.
1. Не си виновен ти Zaphod (е и ти де ) а застрахователния агент който би трябвало да ти поиска талона на колата защото при такова преписване се получават най-много грешки
2. Всяка промяна в регистрацията на колат прави полицата невалидна - било то за ГО или КАСКО. Тогава се отива в офиса на съответния застаховател където той пише нова полица или добавък към старата в зависимост от това какъв е случая.
|
Пет Апр 01, 2005 1:53 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
в офиса на булинс зад японския. написаха ми добавъка и го прикачиха към оригиналната полица. безплатно е.
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пет Апр 01, 2005 3:02 pm |
|
 |
damianoff
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Е,тогава значи да не се притеснявам,щом е безплатно:)Аз се притесних да не би да загубя остатъка от времето на застраховката.Благодаря за инфо-то Alexius:)
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Пет Апр 01, 2005 4:38 pm |
|
 |
коцев
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Аз пък с една застраховка карам вече пета година .Като ме спрат япоказвам но досега никой не поглеждал датата и викат карай имаш застраховка и аз си карам.Мисля до влизането ни в Европа се с тая застраховка да карам . А какво ще кажете ????  :lol: 
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Пет Апр 01, 2005 10:47 pm |
|
 |
emdless4
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 11:40 am Мнения: 227 Местоположение: София
|
Yavor написа: Слушайте сега аз като един застрахователен агент (тоава е втората ми работа) какво ще ви кажа.
1. Не си виновен ти Zaphod (е и ти де ) а застрахователния агент който би трябвало да ти поиска талона на колата защото при такова преписване се получават най-много грешки 2. Всяка промяна в регистрацията на колат прави полицата невалидна - било то за ГО или КАСКО. Тогава се отива в офиса на съответния застаховател където той пише нова полица или добавък към старата в зависимост от това какъв е случая.
Я да вметна и аз - мойта кола я взех края на януари миналата година - направих каско, но ГО си остана на името на стария собственик - казаха ми че няма нужда да се сменя името и полицата си важи за цялата година - един вид си върви с колата. Включително имах и инцидент по моя вина есента, и същата тази полица покри щетата? Как е възможно това?
Пет Апр 01, 2005 11:44 pm |
|
 |
emdless4
Кара кола
|
коцев написа: Аз пък с една застраховка карам вече пета година .Като ме спрат япоказвам но досега никой не поглеждал датата и викат карай имаш застраховка и аз си карам.Мисля до влизането ни в Европа се с тая застраховка да карам . А какво ще кажете ????  :lol: 
Ще кажем че е първи април ... :lol:
Пет Апр 01, 2005 11:44 pm |
|
 |
emdless4
Кара кола
|
Yavor написа: Слушайте сега аз като един застрахователен агент (тоава е втората ми работа) какво ще ви кажа.
1. Не си виновен ти Zaphod (е и ти де ) а застрахователния агент който би трябвало да ти поиска талона на колата защото при такова преписване се получават най-много грешки 2. Всяка промяна в регистрацията на колат прави полицата невалидна - било то за ГО или КАСКО. Тогава се отива в офиса на съответния застаховател където той пише нова полица или добавък към старата в зависимост от това какъв е случая.
Я да вметна и аз - мойта кола я взех края на януари миналата година - направих каско, но ГО си остана на името на стария собственик - казаха ми че няма нужда да се сменя името и полицата си важи за цялата година - един вид си върви с колата. Включително имах и инцидент по моя вина есента, и същата тази полица покри щетата? Как е възможно това?
Пет Апр 01, 2005 11:45 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
|
тя гражданската отговорност мисля че е за колата а не по име. само каското трябва да се води на името на притежателя по талон
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пет Апр 01, 2005 11:58 pm |
|
 |
Yavor
|
emdless4 написа: Yavor написа: Слушайте сега аз като един застрахователен агент (тоава е втората ми работа) какво ще ви кажа.
1. Не си виновен ти Zaphod (е и ти де ) а застрахователния агент който би трябвало да ти поиска талона на колата защото при такова преписване се получават най-много грешки 2. Всяка промяна в регистрацията на колат прави полицата невалидна - било то за ГО или КАСКО. Тогава се отива в офиса на съответния застаховател където той пише нова полица или добавък към старата в зависимост от това какъв е случая. Я да вметна и аз - мойта кола я взех края на януари миналата година - направих каско, но ГО си остана на името на стария собственик - казаха ми че няма нужда да се сменя името и полицата си важи за цялата година - един вид си върви с колата. Включително имах и инцидент по моя вина есента, и същата тази полица покри щетата? Как е възможно това?
Това беше нормално до 1 Януари тази година.
От 2005 всяка смяна на собственика или регистрацията предизвикава пренаписване на полицата (ако е целогодишна нищо не се доплаща - само се написва наново с новите данни)
|
Пон Апр 04, 2005 12:16 pm |
|
|