|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 1:52 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Колко често почиствате колата си?
Автор |
Съобщение |
Yavor
|
Тъй като аз с удоволствие ще споделя че тази събота направих пролетно почистване на колата и пастиране споделете и вие колко често чешете магарето.
http://bebeniki.atspace.com/tipo3.jpg

Последна промяна Yavor на Чет Мар 24, 2005 10:27 am, променена общо 1 път
|
Чет Мар 24, 2005 10:16 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Колко често почиствате колата си?
Yavor написа: Тъй като аз с удоволствие ще споделя че тази събота направих пролетно почистване на колата и пастиране споделете и вие колко често чешете магарето. http://bebeniki.atspace.com/tipo3.jpg
Зимата я бях мил само 2 пъти защото не виждам смисъл от чистене след като ще я изкаляш само след 1-2 часа. Сега като се затопли е друго. В понеделник минах пълната програма. Чистене, пастиране и пране на стелките. Машината светна като нова.
|
Чет Мар 24, 2005 10:23 am |
|
 |
nas ™
Модератор
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 3:17 pm Мнения: 42 Местоположение: София
|
 Re: Колко често почиствате колата си?
Yavor написа: Тъй като аз с удоволствие ще споделя че тази събота направих пролетно почистване на колата и пастиране споделете и вие колко често чешете магарето. Ами аз моята я мия външно на четири - пет дни, а вътрешно през две седмици mariobg написа: За съжаление пастирането тази година сигурно ще го пропусне, но ще видим има още време... :lol: :lol: :lol:
Мисля това да го направим и на двете коли обаче на вилата :lol: :lol: :lol:
Чет Мар 24, 2005 3:59 pm |
|
 |
me_to_u
|
Аз мия външно всяка седмица, освен зимно време, тогава на месеца веднъж макс! Паста рядко, вътре задължително всяка седмица или по-често при необходимост.
|
Чет Мар 24, 2005 4:46 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Мръсната кола особенно вътре в купето създава лошо самочуствие на водача и кажи речи той кара малко кесим след като всичко около него е подтискащо.Сами се убеждавате че когато излезе от автомивката колата е по приятна и човек влиза съссамочувствие вътре и му е приятно да кара.Хайде външно не винаги може да се поддържа чиста но пък вътре всичко да е като в кочина не е редно.А не дай боже да надникне човек в някой мундарски багажник.Леле мале какво ли няма там и какви ли не боклуци.Така че всеки водач би отделил по десетина минути на ден но нека всичко бъде поставено на ред и най вече да не се допуска да се достигне до това положение. Тоя ред съм си го завел още с първата кола купена прз 1967 година и до сега си го спазвам.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Чет Мар 24, 2005 11:13 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Стремя се веднъж седмично да я мия. Зимата определено беше рядкост миенето по разбираеми причини. То и вътре като я измиеш и влезнеш 2 пъти със снежните обувки и всичко става...
Когато е по-топло я чистя доста честичко.
Малко инфо за тези който обичат сами да си мият колата: На бензиностанция OMV на бул. България има автомивка на самообскужване, а именно водоструйка. Пускаш монета от 1лв и избираш измежду топла вода със сапун, чиста вода за плакнене и тн. времетраенето е 100секунди. За 2 кинта колата свети стига да не е прекалено замърсена, в такъв случай ще заминат поне3-4лв-то все едно да я закараш на автомивка.
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пет Мар 25, 2005 1:08 am |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
Абе свидими се да я заведа на мивка,при положение че съм бачкал на автомивка сумати време :roll:
Иначе я мия на дъжда основно,а вътре гледам само седалките да са чисти(абе мързела е голема работа) :roll:
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Съб Мар 26, 2005 1:26 am |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Selqatin написа: Абе свидими се да я заведа на мивка,при положение че съм бачкал на автомивка сумати време :roll: Иначе я мия на дъжда основно,а вътре гледам само седалките да са чисти(абе мързела е голема работа) :roll:
Офффтопикче
Малее не така с колицата. Мии и дупето по често де 
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Съб Мар 26, 2005 1:47 am |
|
 |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Между другото,аз съм маниак на тема"чистота" и си чистя колата след всяко излизане:)Може и за луд да ме сметнете ама аз така си харесвам.Вкъщи в гаража имам една стара прахосмукачка и на етажерката една хавлиена кърпа и препарат за почистване на стъкла!Една прахосмукачка на пода и един бърз парцал по таблото-отнема ми максимум 3-4 мин.Според мен за един шофьор много говори това,как си поддържа колата 
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Вто Мар 29, 2005 12:54 pm |
|
 |
Tempra SX
Кара кола
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 2:42 pm Мнения: 282 Местоположение: София 06 Подуяне
|
 Автомивка
Ние Car Wash не ползваме: 2 кофи вода и... на пракинга !
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
|
Вто Мар 29, 2005 3:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|