|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 6:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Логан
|
 За бираджиите....
Пиите бира народе...да му се невиди....
"Както е известно, 1 калоpия - това е количество енеpгия, изразходвано за подгряване на 1 гpам вода с 1 гpадyс по Целзий. Така, ако изпиете един литър бира, с темпеpатypа 4 гpадyса по Целзий, то вашия оpганизъм ще загуби за подгряването й до темпеpатypата на тялото следното количество енеpгия: 1000 гpама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33000 калоpии. Ако отчетем, че енеpгийнато съдържание на самия литър бира е около 10000 калоpии, то се полyчава 23 хил. калоpии чисто охлаждане, което се пpиpавнява към 30 минyти бягане в парка. Следователно - пийте МНОГО и СТУДЕНА бира, за да отслабнете!!!  ))"
|
Сря Апр 19, 2006 3:03 pm |
|
 |
Yavor
|
|
Сря Апр 19, 2006 3:44 pm |
|
 |
Rayo
|
Ужас !
Толкова много калории в един литър. Как се разстроих само! Отивам да люхна литър-литър и половина за утеха, дано се успокоя! :mrgreen:
Р
|
Сря Апр 19, 2006 8:00 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Някъде бях чел че една бира се равнява на 8 кифли по калории...
Сря Апр 19, 2006 11:34 pm |
|
 |
Rayo
|
Вече сериозно -- в нета намерих, че 100 гр. (имали са предвид милилитра май) бира е 42 килокалории, т.е. 500 мл. -- една бира демек, е 42х5=210 килокалории. Литър бира е 420 килокалории, литър и половина още 210 и т.н. На ден на среден човек, който не работи тежък физически труд като чукане на камъни или оране, му трябваха май около 2800 килокалории. Като включим в сметката и мезетата за бира -- пържени картофки, мазни наденички, кашкавал пане и т.н вкусни, но калорични неща, става една фиеста, та ум да ти зайде. Едно черпене с приятели е (поне при мен три-четири бири и доста пържени картофки със или без сирене) като нищо отива на едно 1500 килокалории, че и повече.
От друга страна "без бира сърцето ми спира" както пее Васко Кръпката (май той беше).
Р
|
Сря Апр 19, 2006 11:53 pm |
|
 |
Immortal
|
Ъмммбира!
Да изядем по 8 кифли, а?
Наздраве!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Апр 20, 2006 1:07 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
"Бираа бираа пия всеки ден
сядам да запивам с касата до мен
касата ще свърши ей сега
ще си купя нова, сигурен съм в т'ва!