|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
От къде в багажника може да се захрани с 12V. усилвател?
Автор |
Съобщение |
gdd55
|
jorko написа: Blade SG написа: gdd55 написа: Трябва ти кабел 6 или 8 квадрата. Кабела се пуска само и единствено от акумолатора.Поставя се мисля че беше около 60А бушон.Бушонът е изграден от две части:тяло/от стъкло и самият предпазител в него Предпазителят е в зависимост от мощността на усилвателя. Може да е доста над 60 А  само дето тогава ще му трябва и кондензатор половин или повече фарада 
Toй щом сам ще си го слага предположих че няма да е кой знай колко мощен и му дадах параметри които мисля че ще му свършат работа и ще го ориентират за какво става реч.
Сега може и генератори да слага аз от каде да го знам :mrgreen:
|
Чет Апр 06, 2006 11:50 am |
|
 |
beer
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 16, 2005 9:32 pm Мнения: 180 Местоположение: Варна 03 Младост
|
Ето как е при мен.
Към усилователя и към акумулатора за тея който не вярват колко са дебели кабелите.

|
Пет Апр 07, 2006 1:43 pm |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
Понеже аз отворих темата като попитах - нека да дооточня, че ще слагам едно съвсем малко балгарско усилвателче 2х22W което ще захранва допълнителлно задните тонколони последователно свързани с боксове 2х40W така че да може малко да ги облекча и да не попръцват ами да останат с ролята на среди за задницата - както са си на оригиналното място. Идеята за ток от крушката ми беше хрумнала и на мене ама не мога да слушам музика само на открехната 5-та врата - и трябва някак да я накарам да задържи включена ако мога да я излъжа - но това ще стане като открия къде е прекъсвача който я песка като ке надигне капака. Проблем с тока няма - смятъл съм съпротивленията - усилвателя нямя да се товари ами големите колони малко ще се мъчат. Пак ще видя дали не бях го смятал с формулата за успоредно свързване - щото оригиналните 4 ома в система с 8 омовите боксове в багажника мисля даваха сумарно съпротивлени 2,66 ома както го бях замислил - и не ми се вярва да повредя ел. инсталацията на автомобила - най много - общ бушон на тази лампа с чистачките или пръскачката - ама той се подменя лесно и може да се пробва друго свързване.
Съб Апр 08, 2006 3:59 pm |
|
 |
yan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 11:19 am Мнения: 67 Местоположение: Бургас
|
Това е прекъсвача.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Апр 08, 2006 5:46 pm |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
|
yan написа: Това е прекъсвача.
Еха - много ме улесняваш - мерси.
Съб Апр 08, 2006 8:30 pm |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
|
 май трябва нова тема
Закачих колоните без усилвател - и свирят зяедно с оригиналните вгредени говорителчета, но ефекта е: че сега повече се товарят тези, които са на вратите отпред, а звука от задницата на къпето се скри и приглуши в багажника ... и нищо не чувам на предните седалки от по-качествения звук. Спрях с поставянето на усилвателчето защото на предната си кола съм му вкарвал сигнал от слушалки - а той е много по слаб от вече усиления сигнал който идва отпред. (за тези които се интересуват - при свързване "успоредно", а не една след друга по веригата (последователно) тонколона със работно съпротивление 8 ома, заедно с оригиналния говорител 4 ома - не дават 12 ома, ами при изчисляване на непоследователното свързване - резултатното съпр. е 2,66 ома. (доколкото си спомням от часовете по физика - късото съединение е 0 ома, а отворената верига е безкрайност омове) - някой ако иска - да пробва и по другия начин на своя отговорност, ама в моя случай крайното стъпало на оригиналния касетофон издържа.
НОВИЯ МИ ВЪПРОС Е: Има ли някакъв друг сигнал, които да излиза от задната част на касетофона и да се намира например някъде по крачетата на буксата за чейнджър или за 6-ти говорители на предното стъкло или в краен случай с някакви елементи не мога ли да си намаля този сигнал, който вече е пуснат за назад?
няма да го пускам като нова тема защото тук се вижда за какво става въпрос от останалите постинги
Вто Апр 18, 2006 11:06 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
колега дефазирал си говорителите затова задните не се чуват. а колкото до натоварването на крайното стъпало почакай да дойде лятото и дано да имаш термозащита на стъпалото
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Вто Апр 18, 2006 11:56 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Ами...касетофона ти е с 4 говорителя, така ли? Или е за два? Ако е за два ти трябва една схемка да си извадиш сигнал от този на говорителите. Не е сложна, ако намеря подходяща ще постна. Ти откъде сега вадиш сигнал не разбрах за българското усилвателче?
Ако е с два, схемката ти трябва да има потенциометър за ниво на сигнала, и от там си го регулираш. Демек, трябва ти предусилвател. Предполагам че усилвателчето ти е само крайно стъпало.
Ако е за 4, с фейдъра, който всички касетофони и подобни си имат.
|
Сря Апр 19, 2006 1:01 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Не се хващай на идеята да черпиш напрежение от багажника. Ако е за слабо усилвателче, до 50 вата рмс си пусни един кабел като за говорители, с още един за управление от този, който е предвиден за касетофона, той си е директно от акумулатора..
Ако е за нещо по-мощно, колегите са го казали. От горните ти постове разбирам че се опитваш да направиш нещо бюджетно обаче. Лошото е че 8 ома в кола искат нещо по-яко като усилвател...
|
Сря Апр 19, 2006 1:12 am |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
|
Ниско бюджетно е, ама искам да е безопасно и наистина ще взема да го направя както трябва. Кабели да искаш из гаража, и 6 квадрата могат да искочат от някъде. (Между другото това е 0,6 мм преведено от жаргон нали?)
Оригинално в купето има сложени говорители само на 4 от предвиденита 6 места - касетофона не го знам колко изхода има ама версиите със CD имат всичките 6. Празни са подутините в ъглите на предното стъкло ... и по нататък може да разгледам до тях от къде се достига в арматурното табло.
Сигнал за сега имам пуснат назад - само оригиналния, идващ от касетофона - него съм ползвал но като се раздпредели на средни, ниски и високи по равно - средните които са си на оригиналното място свирят по слабо, а пищялките и баса се чуват откъм багажника само от седналите отзад както са без усилвател.
Сря Апр 19, 2006 1:46 pm |
|
 |
mihr
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 15, 2008 2:13 pm Мнения: 88 Местоположение: София
|
Нико, не се заблуждавай, проводнок 6 квадрата означава че сечението му е 6 квадратни милиметра, това е набел който ще захрани две акумулиращи печки у дома, Аз поне съм ел. техник и ми е ясно това. За това усилвателче което ти искаш да монтираш, ти е необходимо захранване от 1mm или най-много 1,5mm (квадратни милиметра), казвам ти това като съм убеден в 100%. Успех в начинанието.
|
Пет Яну 18, 2008 4:11 pm |
|
 |
presiqn
|
Аз на старата кола бях сложил 3кв кабел само че бях захаранил усилвателя директно от акомулатора!И си данеше без никъв проблем.Само че кофтито е че трябва да си разпробиваш ламарината отпред!Бях направил така>Хванах Кабелите директно за клемите на акомулатора!Прекарах го по калника за и пробих дупка точно пред джапката!Като преди това свалих джапката!Направих дупка на джпката за копче и продължих на зад към багажника!Кабела минава точно под ръчната м/у 2те седалки. под кечето,минава по -средата на задната седалка, като я махнах и нея за извадя кабела в багажника!С джапката имах малък проблем но се справих!(е ся не се вдига вратичката сама , ама пак си е там  ) Минусът го взех о металната греда, която ми държи задната кора! и това е общо взето.Отне ми около 5 часа.Иначе спор няма че качеството на звука се промени коренно.Аз търсих силно и качествено. но не да ме слушът на вън както правят повечето гъзари, а си го направих да си ми е гот като си усиля вътре в колата!
|
Пет Яну 18, 2008 4:48 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Аз кабела го прекарах пред мене в тая част.някъде имаше подходяща дупка с гумена запушалка,която послужи идеално.След това махнах пластмасите на праговете и от там до под задните седалки.Масата я взех от мястото където са хванати за купето задните колани.Покрай захранващия кабел прекарах и чинчовия.
|
Пет Яну 18, 2008 5:52 pm |
|
|