|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 11:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
какво мислите за това Стило?
Автор |
Съобщение |
zgabrovski
|
 какво мислите за това Стило?
Колеги какво ви е мнението за тая кола?
Подлежи ли на оправяне и дали не е прекален риск покупката и?
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11143926158657027&f1=details
|
Пон Апр 17, 2006 4:38 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: какво мислите за това Стило?
Бая е учукана, макар че покрива не би трябвало да и измести геометрия.
|
Пон Апр 17, 2006 4:42 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
хващай майстор тенекеджия за ушите да я види кзва ти горе долу колко ще излезе правиш си сметката и ако те устройва купуваш и се кефиш 
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Апр 17, 2006 4:45 pm |
|
 |
pinko168
|
Хъм, тя няма едно здраво място баси...
От мен един съвет - провери(макар че изобщо не ми е ясно как може да стане това) дали не е отписана от регистрите в Европата като тотална щета (ако е вкарана катастрофирала от Европа).
Ако тая кола е отрегистрирана в ЕС, от догодина ще имаш зверски проблеми с нея, когато техните бази данни станат и наши.
Ако е "тотална щета", до приемането ни в ЕС няма да те пускат с нея в ЕС, а от догодина няма да можеш да я караш и в БГ.
|
Пон Апр 17, 2006 4:51 pm |
|
 |
zgabrovski
|
И аз си мисля че вероятно е тотална щета, цената го обяснява.
По принцип не съм се засилил, а как става тая проеврка за тоталната щета в Европа?
|
Пон Апр 17, 2006 5:01 pm |
|
 |
pinko168
|
zgabrovski написа: И аз си мисля че вероятно е тотална щета, цената го обяснява.
По принцип не съм се засилил, а как става тая проеврка за тоталната щета в Европа?
За съжаление не знам как може да стане.
Ако колата е тотална щета, нейния VIN е заличен от системата, т.е. тя е предадена за скраб и вече НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Затова, даже и наште подкупни ченгета да ти я регистрират, няма да те пускат да пътуваш с нея в ЕС.
А от догодина няма да можеш да я караш и тук.
Има специална глава от ония преговорните които третират "възкресяването" на бракувани автомобили
|
Пон Апр 17, 2006 5:09 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
че то половината коли в бг трябва да ги спрат от движение тогава щото са били със тотална щета преди това
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Апр 17, 2006 5:59 pm |
|
 |
Vladim
|
След, като е падала по таван най-вероятно има и изместена геометрия, както каза Митко по-горе. Според мен ремонта в сервиз, където да напаснат всичко с тозност до милиметър ще е безумно скъп.
|
Пон Апр 17, 2006 6:57 pm |
|
 |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
А само смяната на въздушните възглавници ще е поне 2 000 лв за този автомобил. Не съм сигурен дали от 2007 ще можеш да караш с тази "неизправност" ако не дай боже влезем в Еврозоната. То зимата не може с всесезонни гуми да се кара в Европа, какво остава за възглавници? Моя съвет е да се въоръжиш с търпение до край на годината.
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Пон Апр 17, 2006 8:31 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Тази кола едва ли е отписана от регистрите заради смачкания таван!
Проблемите и не са чак толкова страшни, може да се оправи, та чак няма и да и личи, но има поне 4 бона вьзстановяване и то в БГ!
Ами те повечето дето ги вкарват на малко години и км. са все с такива "козметични дефекти"
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Апр 17, 2006 9:25 pm |
|
 |
The Secret Lover
Кара кола
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 7:48 pm Мнения: 219 Местоположение: tyu
|
за да се оправи тази кола, и при положение че не е тотална щета ке ти трябват най малко още 5000 евро. и все ще има проблеми после с нея.
|
Пон Апр 17, 2006 10:41 pm |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
bright написа: А само смяната на въздушните възглавници ще е поне 2 000 лв за този автомобил. Не съм сигурен дали от 2007 ще можеш да караш с тази "неизправност" ако не дай боже влезем в Еврозоната. То зимата не може с всесезонни гуми да се кара в Европа, какво остава за възглавници? Моя съвет е да се въоръжиш с търпение до край на годината.
Защо реши, че зимата не може да се кара с всесезонни гуми? В Германия няма проблем, даже през януари навсякъде по гумаджийниците ми ги предлагаха...За възглавниците също няма проблем. То ако се въведе закон за задължителни възгглавници то повечето коли над 8-9 години трябва да се забранят...Не се шашкайте с тая Еврозона толкова...Законите им не са мнго по-строги от нашите  ...Даже с учудване разбрах, че в Германия мин грайфер на гумите е 1,5мм, а не 2 както при нас...мухаха тука сме ги изпреварили
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Вто Апр 18, 2006 4:12 am |
|
 |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
Неправилно се изразих - да, можеш да караш със всесезонни гуми, обаче при катастрофа това е предлог за застрахователя да не ти плати обезщетение - това го знам от личен приятел - германец.
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Вто Апр 18, 2006 9:18 am |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
Поне знаеш. че е била ударена, но според мен за втора ръка кола всичко е до късмет
|
Вто Апр 18, 2006 9:38 am |
|
 |
Stilo
|
"нов внос" - добави си ДДС-то като за кола от 2005-та. и 1,8 двигател!
прибави поне 1000 лева от техекеджията, че тия е качил на Selete-то за да я опъне и после 3 джама, и тапицерията на централната колонка (това ще тие най-трудно да намериш).
Сметни цялостното пребоядисване и прилежащото разоборудване и....е твоя за цената от близо 18 хиляди лева.
Аз бих отказал такава сделка!
|
Вто Апр 18, 2006 11:05 am |
|
|