Автор |
Съобщение |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
 Каква газова да сложа?
Колата е Типо 1.1 (Fire) карбуратор.Преди време слагах една (изпарител Каргас вакуумен италиянски куче марка) с плочка на карбуратора отгоре.Проблема беше следния - харчеше 15-16-18 градско при нормално каране(може ди проблема беше по-скоро от регулирането зашщото този изпарител иначе даваше 9-10 на 1.4 рено).То и на бензин гори 10-тина ама защото не е много в ред двигателя.Сега съм отделил някой и друг лев за сегменти,гумички на клапаните,нова гарнитура на главата,шлайф на клапаните,нова капачка за делкото,кабели и т.н. и като я стегна мисля че ще е доста по-икономична :roll: понеже в момента гори повече масло отколкото бензин (щом се дави с маслото смятайте....).
Начи бутилката не искам да е от тея за резервната гума ама то бутилката е може би нещото с най-малкото значение  .
Аз си гооря говоря ама все пак да взема да мина по същество - какъв изпарител да сложа (електронен или вакуумен),с плочка ли да гои правя (аз си я пазя) и ако да отгоре ли да е или за отдолу да си търся отнякуде или пък карбуратора да дупча (не ми се иска ама ако ще е по-добре).И общо взето това исках да попитам.
Благодаря предварително! :mrgreen:
|
Нед Апр 09, 2006 11:31 am |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 7:54 am Мнения: 159 Местоположение: София 02 Красно Село
|
 Re: Каква газова да сложа?
zfa159 написа: Колата е Типо 1.1 (Fire) карбуратор.Преди време слагах една (изпарител Каргас вакуумен италиянски куче марка) с плочка на карбуратора отгоре. :mrgreen:
Това ,че изпаритела е вакуумен е добре.Може би се нуждае от нови мембрани.Плочката по принцип също е по-добрия вариант.Една добра центровка на изпаритела и естествено читав двигател.
_________________ Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
|
Нед Апр 09, 2006 1:05 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Еми той беше с нови мембрани ама може би майстора е бил калпав и центровката не е била както трябва.
По принцип един познат ми препоръча да е електронен заради това че Fire мотора бил с повечко аванс на празен ход....
|
Пон Апр 10, 2006 9:10 pm |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 7:54 am Мнения: 159 Местоположение: София 02 Красно Село
|
По принцип електрическия дава за карбуратор по-голям разход.Имах една "Фиеста"1.1 с електрически изпарител ,която в най-добрия случай харчеше 11/100 градско.При много ниски температури трябваше дълго да я карам на бензин преди превключване на газ.Сега паля директно на газ.
|
Вто Апр 11, 2006 8:30 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
alex12 написа: По принцип електрическия дава за карбуратор по-голям разход.Имах една "Фиеста"1.1 с електрически изпарител ,която в най-добрия случай харчеше 11/100 градско.При много ниски температури трябваше дълго да я карам на бензин преди превключване на газ.Сега паля директно на газ.
това че ел изпарителя дава висок разход не е вярно на уното със BRC електрически и ми гори 7-7,5 в града и около 6 до 110 км извън града със плочка съм аз, а един приятел със същото уно като моето само че новото купе е без плочка а е продупчена кутията на въздушния филтър и една тръба отгоре директно пуска газта в карба дава му същия разход /неговото е със 4 скоростно кутиа не знам дали има някакво значение/ и той е с електрически OMVL
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Вто Апр 11, 2006 10:27 am |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
|
При малките двигатели разликите в разхода на газ не са толкова забележими пък и не знам някой да е правил успоредно изследване с двата изпаритела.Това което казах по горе съм го чувал и от специалисти в жанра.Не искам да ви казвам на темпрата какви разходи даде електрическия испарител.Кой с електрически изпарител ще се похвали като мен ,че пали при -20градуса на газ от раз. :mrgreen: Малко поезия.Двигатела ми е забравил вкуса на бензина!
|
Вто Апр 11, 2006 11:44 am |
|
 |
pugsy
|
при вакумния просто трябва да направи вакум за да тръгне газта а на електричката като чукнеш контакт,и наистина електрическия пали по добре както и в топло време така и в --температури,това че с ел. го гори повече са глупости.
на старата ми кола типо 1.4 карбуратор съм слагал и вакумен и ел. изпарители разхода си беше един и същ.
+ на ел. изпарителите е че при инжекцийте венага спира газта като се изключи,а вакумния поработва извесно време и ако е с авоматичен или без средно положение ключ почва да меша горивата докато не свърши газта
моя съвет е сложи си електически Ловато и клапан ловато,мисля че бутилка от 25 литра ще ти е достатъчна (тип пура се събира идеално до калника)ако искаш може и да ти пратя снимка как седи газовата в багажника
|
Вто Апр 11, 2006 12:20 pm |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
|
pugsy написа: при вакумния просто трябва да направи вакум за да тръгне газта а на електричката като чукнеш контакт,и наистина електрическия пали по добре както и в топло време така и в --температури,това че с ел. го гори повече са глупости.
При вакуумния не трябва да се чака да станел вакуума ,а има ключе за принудително впръскване на газ за лесно палене!
|
Вто Апр 11, 2006 1:13 pm |
|
 |
pugsy
|
обогатителя е за студен старт,пробвай да запалиш без вакум и обогатител,ако евентуално запалиш то няма да имаш ниски,колата ще си изгасне защото няма вакум и не пуска газ
|
Вто Апр 11, 2006 5:43 pm |
|
 |
alex12
Кара Фиатче 126
|
Което си трябва -то си го има.Аз съм доволен от моето ловато.Сменям мембрани на две години и си свиркам.Пожелавам на всички с газ да имат такова перфектно поведение на двигателя.Наи-сигурното условие за нисък разход е изпарителя да не е менте.Беше ми приятно да поспорим!
|
Вто Апр 11, 2006 6:05 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
alex12 написа: При малките двигатели разликите в разхода на газ не са толкова забележими пък и не знам някой да е правил успоредно изследване с двата изпаритела.Това което казах по горе съм го чувал и от специалисти в жанра.Не искам да ви казвам на темпрата какви разходи даде електрическия испарител.Кой с електрически изпарител ще се похвали като мен ,че пали при -20градуса на газ от раз. :mrgreen: Малко поезия.Двигатела ми е забравил вкуса на бензина!
АЗ!
Имах проблеми с подаването на бензин (маркучетата на бензиновата помпа) и извесно време карах и палих на газ.
Е верно е че не беше -20 ами към -10 ама си палише като на +30
Това за изпарителите, че вакумния бил по-добър или обратното е много спорна тема и за "професионалисти"

_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Вто Апр 11, 2006 6:27 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
|
Po princip na men gazadjiq mi preporu4a da si kupq elektri4eski (ot nego razbira se) i az zatova popitah kakuv 6te da e po-dobre da sloja za6toto na drugo Tipo 1.4 el. Lovato dava 10 gradsko i kum 8 izvungradsko s okolo 110-120 i za 4 godini samo edni membrani sa mu smenqni (otkakto sme go vzeli e na nad 120 000km).
Blagodarq na vsi4ki za mneniqta....kato uspeq da subera pari za gazovata 6te se pohvalq kakvo sum postignal
Izvinqvam se za latinicata.....
|
Вто Апр 11, 2006 10:41 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
|
Сега искам да запитам нещо друго - един колега малко по-горе беше написал да си сложа малка бутилчица - искам да попитам каква и е цената.И също някой може ли да ми препоръча какъв изпарител да си купя (модел на Lovato електронен някакъв).Колата за да не търсите ще си напиша пак каква е - Типо 1.1 Fire карбуратор.
|
Нед Апр 16, 2006 10:29 am |
|
 |
pugsy
|
бутилката е 60лв и сонда за нея пак около 60лв - тези цени са в младост в един магазин
|
Нед Апр 16, 2006 11:13 am |
|
|