|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 2:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Мисля да сменя Типото с Мареа - +/- ???
Автор |
Съобщение |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Мерси!
Вече съм запазил час за утре - ще ви пиша какво са казали "баш майсторите"  ))
_________________ Alles in Ordnung
|
Вто Мар 08, 2005 6:16 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Е, ето и краят на сагата "Евтина Мареа":
Както си трябва, а и вие ме посъветвахте - запазих час във "Вантотрейд", отидох - хората бяха страшно точни - специално ще пусна тема за това в "Сервизи/Магазини +" и какво се оказа:
1. Мареата не била 1998, а 1996 - или поне това пише по стъклата...
2. Километрите не са 130 000, а 165 000;
3. За задължителна смяна: и четирите носача, една биалета, и трите гърнета, предни накладки, ремъци+ролки /ролките виеха/, филтри
4. Допълнително: фреонът на климатика е източен /явно има някакъв проблем - да не казвам какво си мисля/, задна чистачка - блокирала в горно положение, ключалката на багажника - не работи, заден десен амортисьор - функционира наполовина.
5. Няма аларма, нито Каско.
С две думи:
По т. 3 хората казаха 1600 лв. части + труд
По т. 4 трябва да дам поне още 400 лв.
По т. 5 трябва да дам поне още 500 лв.
Какво се получава:
Колата ще ми излезе около 8 000 лв........... Е, живи и здрави!
Хайде, ремонтите както и да е, ама като пишеш обява, може ли да има такива "несъответствия"?!?
Welcome to Bulgaria!
|
Чет Мар 10, 2005 11:00 am |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
Само не съм съгласен с точка трета,може да се мине доста под тея пари-просто ми се струват нереални,ама нали все пак са официален сервиз :roll:
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Чет Мар 10, 2005 1:21 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Ами за да има един добър старт в живота си с мен, колата трябва да мине през най-доброто обслужване, нали така? Наистина, ако искам да я карам дълго трябва да положа поне стабилни основи:)))
|
Чет Мар 10, 2005 1:38 pm |
|
 |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Абе нали има една приказка-"Евтиното винаги е скъпо"(това обаче си има изключения,но в повечето случаи...).Е аз се радвам,че съм едно от тези изключения :lol:
Ако колата ти е в добро състояние карай си я!На мен Типо-то много ми харесва и щях да си купувам, но просто това с което съм сега ми изпадна случайно и затова се отказах от Типо-то 
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Чет Мар 10, 2005 1:44 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Тя, че е в идеално, в идеално е, но вече ми се ще да имам по-голяма кола... Но, явно ще си го карам още - поне разходите по него са ми минимални...
|
Чет Мар 10, 2005 1:46 pm |
|
 |
pioneer
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 12:21 pm Мнения: 8 Местоположение: София
|
Zaphod написа: Тя, че е в идеално, в идеално е, но вече ми се ще да имам по-голяма кола... Но, явно ще си го карам още - поне разходите по него са ми минимални...
Ако и него го правиш във специализиран сервиз няма да ти е ефтино.
Има много добри сервизи и магазини където тези разходи ще са ти на 1/3-та от тези във Вантотрейд. Приказката за "ефтиното излиза скъпо" е вярна, но аз имам една друга "Хубаво и ефтино няма, но има скъпо и скапано" така че там могат да ти го направят перфектно но защо трябва да се набутваш за прекалено скъпи части, като ги има същите на доста по-прилични цени, и за високи цени на ремонтите, още повече че тези неща които си ги изредил не са кой-знае колко специфични та да немогат да ги направят никъде другаде.
_________________ Lancia-bg.com
|
Чет Мар 10, 2005 2:22 pm |
|
|