Дата и час: Съб Юли 05, 2025 1:10 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Нискокачествени горива - Къде? 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST Нискокачествени горива - Къде?
Предполагам Ви е ясно защото темата е във "Вечно актуални" и защо е нужна на всички потребители!
Тук мисля е добре да се посочват бензиностанциите с лоши продукти и това да е антиреклама за въпросните компании, които се надявам да забележат нашето присъстивие, т.е., че сме клиенти с които трябва да се съобразяват.
Аз лично бих искал да предложа всички пострадали от лошите горива да направят антиреклама в своите подписи или поне да го изразят по някакъв начин, така, че да не стоим със скръстени ръце.
Като за начало мисля да посочваме адресите на бензиностанциите и "горещите телефони" на съответните вериги, като всеки опарил се от лошо гориво или услуга да се оплаче като клиент, а не да свива рамене.. псувайки бензиностанцията, премира, държавата...
Като второ предложение е да се качват снимки от последствията от използването на въпросните горива, което да покаже, че проблем има и той не е в нашите глави!

1. Нискокачесвен дизел с марка "Алпин"
Верига ОМВ, бензиностанция в кв. Мусагеница, бул."Д-р Г. М. Димитров"
Оплаквания от много клиенти, за лош дизел, бензин и газ.
Според колега, направил изследване в БАН, "Алпин" дизела е бил със съдръжание на водата 17% !!!

OMV - Телефон на клиента (за мнения и оплаквания): 0800 12 800 /цена на един градски разговор/
Звънете и не ги жалете...

Последна промяна perlsite на Съб Фев 11, 2006 2:44 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 27, 2006 6:04 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
1. Помия с името EuroDiesel на същата ОМВ - Мусагеница, бул.Г.М.Димитров
2. ОМВ на магистрала Хемус, преди Ябланица / посока Варна / - лъжат с количеството !

Пет Яну 27, 2006 10:19 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Бензиностанция ЕКО, на шипченски проход, всъщност там е и централата.
Днес заредих ужасен 95. Просто колата сякаш не е същата.

Пон Яну 30, 2006 10:47 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Още един глас за същото ЕКО... Веднъж заредих 95 и няма да повторя.
И нещо друго, понеже работя в з-д Електроника точно зад ЕКО -то, а и често хапвам сандвичи от самото еко, няколко пъти присъствах на ситуация едно от момчетата да се опитва да "налее" бензин на клиент, но нищо да не тече - коментара между самите бензинджии беше "пак ли замръзна...".

Пон Яну 30, 2006 11:33 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Преди седмица бяха ужасни температури (21-25 януари).
Тогава си взех и новата кола(Fiat Stilo 1.9 MultiJет 3D). Заради естественото свойство на дизела да замръзва при ниски температури, реших да заредя "по-така" дизел. Направих това на бензиностанцията на Shell в Младост. От там даже ме насочиха към специална колонка, където "точно преди един часа наляха добавка за дизела", по думите на бензиджийчето. Явно добавката е била за да може дизела да замръзва при -4 градуса.
3 дена не можах да запаля сутрин, като температурите бяха съответно (-16,-14.5, -12.4).
Сега съм с Алпин Дизел, налят от OMV при окръжна болница. Колата пали както се очаква.

Вто Яну 31, 2006 10:34 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Колега с нафтата на шел всеки май си е имал проблеми. Преди работих на бензиностанция на Петрол и идваха да зареждат камионите на Кока кола. Шофьорите ревяха, че щели да ги пращат да зареждат на шел. Нямаше ги 2 месеца и пак се върнаха. Като им зареждах все едно бяха спечелили от тотото такива усмивки имаха, а все пак са служебни камиони. От тоя шел само лоши неща съм чувал.

Съб Фев 11, 2006 11:29 am
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
за нафтата не знам, ама бензин имам чувството, че само в шел ми сипват истински. преди си сипвах от петрол и омв ама като сипя на шел и се усеща разлика - повече мощност, по-тихо звучене на двигателя

Чет Фев 16, 2006 6:25 pm
Профил
UNREAD_POST 
buXus написа:
за нафтата не знам, ама бензин имам чувството, че само в шел ми сипват истински. преди си сипвах от петрол и омв ама като сипя на шел и се усеща разлика - повече мощност, по-тихо звучене на двигателя

Зависи от много неща, но май на шел най-много го блъскат с добавки. За петрол съм сигурен че не слагат. Те все пак и не продават от най-скъпите дето са по 2лв и нещо литъра. Петрол в момента май им е изцияло от внос от Русия не е от нефтохима. На Лукойл е от нефтохим сигура за другите можем само да гадаем. Аз зареждам само на Лукойл и то главно на 2 бензиностанци и съм доволен. Мисля да пробвам с ОМВ 1-2 месеца да видя как ще е.

Пет Фев 17, 2006 9:30 pm
UNREAD_POST 
На повечето места бензина е разреден с някви концентрати, защото за тях не се плаща акциз.Всеедно добавят скапан бензин за които няма акциз, но не е бензин.След това този бензин разяжда маслоостоичивитре гуми, тръби и сички там неща.Така ми обясниха в един сервиз. :roll:

Пет Фев 17, 2006 9:47 pm
UNREAD_POST 
Sven написа:
На повечето места бензина е разреден с някви концентрати, защото за тях не се плаща акциз.Всеедно добавят скапан бензин за които няма акциз, но не е бензин.След това този бензин разяжда маслоостоичивитре гуми, тръби и сички там неща.Така ми обясниха в един сервиз. :roll:

Така е но не точно. Бензина е нискокачествен а към него се добавя една освободена от акциз добавка, която покачва октана. Колкото по-голяма е концентрацията на добавката, толкова повече върви колата и ние си мислим "ех, че е готин бензина". Тази добавка е много агресивна към двигателите. На свещите се познава по белите като варовик отлагания.

Съб Фев 18, 2006 12:24 am
UNREAD_POST 
Fiat 127 написа:
buXus написа:
. На Лукойл е от нефтохим сигура за другите можем само да гадаем.

Ми то Лукойл е собственик на Нефтохим, оставаше и да си внася гориво от вън :mrgreen:

Пон Мар 06, 2006 12:10 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Mitko написа:
Sven написа:

Така е но не точно. Бензина е нискокачествен а към него се добавя една освободена от акциз добавка, която покачва октана. Колкото по-голяма е концентрацията на добавката, толкова повече върви колата и ние си мислим "ех, че е готин бензина". Тази добавка е много агресивна към двигателите. На свещите се познава по белите като варовик отлагания.

Тоя варовик е признак за вода - пробила гарнитура.

Чет Мар 23, 2006 11:20 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Един глас за Темпо-то на сребърна. Въобще от Темпо бензин - не.
Иначе бензина на омв, сравнен с тоя на шел - на шел е по-зле винаги. Интересното е че съм го наблюдавал от няколко шел срещу няколко омв. Тоест - не е случайно.

Пет Мар 24, 2006 6:45 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз обикновено си сипвам от ОМВ 92, четох в техни брошури, че бил със специални добавки заместващи оловото. По принцип сипвам точно от най-оплютата бензиностанция на ОМВ тук(тази на Мусагеница), но май ще сипвам на тази за към Студентски град;) Иначе на дълъг път сипвам Шел 95 V-РOWER. Честно казано не намирам голяма разлика, освен можеби, че колата е леко по-мощна;)

Вто Май 16, 2006 12:49 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Аз съм доволен от ОМВ това което е на цариградско шосе преди Младост и малко преди шел-а.Мисля че бензина там не е лош.

Пон Май 22, 2006 12:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща