|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:46 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Проблеми с светлините Фиат Пунто 94г.
Автор |
Съобщение |
Delqn
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 1:44 pm Мнения: 2 Местоположение: София 17 Витоша
|
 Проблеми с светлините Фиат Пунто 94г.
Имам много станни проблеми с светлините на моята кола. Когато се включи мигач задните мигачи не мигат а мигат стоповете. Копгато натисна спирачка(и едновреммено с това е бил пуснат мигач) мигача спира да мига. Също така лампичката на бутона за фаровете за магла при пуснат мигач мига сащо. Ако са пуснати авариините мигачи (без да е даден контакат) и натисна копчето за фаровете за магла се дава контакт и таблото светва. Моля ако някои знае решението на проблема или има сьема на светлините да ми пише
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
|
Пет Яну 27, 2006 1:57 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Проблема е контактен - има загуба на маса или утечка. Решава се с разглабяне на стоповете, проверка и почистване на клемите.
|
Пет Яну 27, 2006 2:00 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
zgabrovski написа: Проблема е контактен - има загуба на маса или утечка. Решава се с разглабяне на стоповете, проверка и почистване на клемите.
Вярно е ....
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пет Яну 27, 2006 2:53 pm |
|
 |
Delqn
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 1:44 pm Мнения: 2 Местоположение: София 17 Витоша
|
Благодаря ви,ще направя профилактика на задните светлини( когато се постопли)
Колега,във форума използваме кирилица...vesko.t
|
Вто Яну 31, 2006 4:20 pm |
|
 |
нафетс
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 5:32 pm Мнения: 5 Местоположение: Бургас
|
 светлини на пунто
и аз имам същия проблем.почиствам,зачиствам, всичко е до седмица и отново същата цветомузика отзад.явно има нещо друго което ни се подиграва
|
Сря Фев 15, 2006 9:35 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Напръскай с WD 40
|
Сря Фев 15, 2006 10:21 pm |
|
 |
Ferrari
|
zgabrovski написа: Напръскай с WD 40
WD40 не е контактен
|
Сря Фев 15, 2006 11:04 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Mitko написа: zgabrovski написа: Напръскай с WD 40 WD40 не е контактен
Предполагам искаше да каже да напръска след почистване и затягане. Така мазнотията отвън ще пречи да влезе вода към контакните повърхности, аз лично така правя с клемите на акумулатора...
WD 40 съкс. Ползвал съм го, но съм ползвал още 2-3 други от същия тип "течна смазка" и винаги съм оставал по-доволен. А и не евтин да му се не види, за същите пари (5 лв) в момента имам в колата си 2 пъти по-голям спрей...
|
Чет Фев 16, 2006 10:15 am |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
ivo написа: zgabrovski написа: Проблема е контактен - има загуба на маса или утечка. Решава се с разглабяне на стоповете, проверка и почистване на клемите. Вярно е ....
Трябва да се намери главната маса, която се използва за стоповете и тя да се зачисти.
Друг вариант е да се пусне маса (допълнително).
И аз зачиствах на Уно-то ми, но докато не направих първото се оправяше само за седмица-две :idea:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Нед Фев 26, 2006 2:16 am |
|
 |
Hio
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 5:12 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
 Проблеми с светлините Фиат Пунто 94г. заден ляв стоп
Аз имам сащия проблем със светлините. като дам мигач и едновременно натисна спирачката отзад става дискотека, свети не мигачът, а стопа и светлините за фаровете. Според отговорите тук е добре да се свали стопа и да се почистят клемите, но как да си сваля стопа, ако може някой да ми помогне. С Пунтото сам от няколко месеца и ще сам много благодарен за малко допалнителна информация. Благодаря предварително.
|
Сря Мар 01, 2006 5:25 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
 Re: Проблеми с светлините Фиат Пунто 94г. заден ляв стоп
Hio написа: Аз имам сащия проблем със светлините. като дам мигач и едновременно натисна спирачката отзад става дискотека, свети не мигачът, а стопа и светлините за фаровете. Според отговорите тук е добре да се свали стопа и да се почистят клемите, но как да си сваля стопа, ако може някой да ми помогне. С Пунтото сам от няколко месеца и ще сам много благодарен за малко допалнителна информация. Благодаря предварително.
В купето вътре зад стоповете има две пластмасови тапи,вадят се,развива се със специалния ключ при рез.гума,ако го няма,става и с камък от гедоре.Провери си и масата /отделни са за ляво и дясно,намират се отдолу под стоповете-под мокетената облицовка...
Успех ! 
Сря Мар 01, 2006 9:01 pm |
|
 |
Bobywm
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 4:51 pm Мнения: 11 Местоположение: София 07 Слатина
|
Цитат: Друг вариант е да се пусне маса (допълнително).
В повечето случаи е единствен вариант! 
|
Вто Мар 14, 2006 5:31 pm |
|
 |
jorko
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 6:26 pm Мнения: 290 Местоположение: София 07 Слатина
|
Bobywm написа: Цитат: Друг вариант е да се пусне маса (допълнително).
В повечето случаи е единствен вариант! 
Особено при Уно :?
Пет Май 26, 2006 3:11 pm |
|
 |
ivo_red
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 12:41 am Мнения: 123 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Я ме осветлете как може да стане това, щото моето Уно, направо ме побърква. Отзад е нещо страшно!
_________________ FIAT Uno 45 FIRE
Alfa 146 ti
|
Чет Окт 26, 2006 2:34 am |
|
 |
djaleks
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 11:20 pm Мнения: 23 Местоположение: София 15 Младост
|
Аз днес смених целия ляв панел на светлините, защото имах същия проблем. Предполагам съм вкарвал вода като мия със силна струя вода и вкарвам в светлините. Отзад беше дискотека и коледна окраса едновременно. Засега всичко е наред.
|
Пон Яну 22, 2007 12:51 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|