|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 1:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Универсално ECU - мечтата на всеки манияк
Автор |
Съобщение |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Мисля, че ще измислим нещо по доставката на готов комплект, но, текста, кой ще го преведеееее?
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Дек 02, 2005 10:50 pm |
|
 |
disc
|
Здравейте.
Ако имате нужда от помощ - кажете
Имам няколко продадени MS-a, единият вече създава доста въртящ момент и конски сили с помощта на турбо под капака на една жигулка, вторият се очаква да запали Опел-ов двигател тези дни по Нова година, идната седмица ще пратя още 2 готови при собствениците им...
Мога да доставя готови платки (V2.2), както и V2.3 (това е моя лична разработка на основа V2.2 но по-голяма, побира се в кутия от Форд-ов компютър ECC-IV с малко подобрения и допълнителни 12 изхода за Extra шукарийките)
Стандартната V2.2 платка правена от мен:
Готов MS, точно преди Extra подобренията:
Платките са с отлично качество и си струват всяка стотинка от 30-те лева за които може да я купите от мен.
Ако мислите, че запояването не е за вас мога да предложа готов, сглобен и тестван MS (със стандартен код или с Extra код).
Поздрави!
P.S. Благодаря за топлите думи.
|
Чет Дек 15, 2005 11:55 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
колега disc имам няколко въпроса:
1. MS-а пигибек ли е или замества екуто;
3. какъв е контрола в/у него и
2. цена с монтаж
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Пет Дек 16, 2005 12:49 am |
|
 |
disc
|
toko написа: колега disc имам няколко въпроса: 1. MS-а пигибек ли е или замества екуто; 3. какъв е контрола в/у него и 2. цена с монтаж
1. MS е стандалоун (замества ECU-то)
3. Не разбирам точно въпроса ти, но - има програми за Windows, Linux, MAC, Palm - всички са безплатни и достъпни за сваляне от форума на MS.
2. Цена за точно това не мога да дам - не мога да ти го монтирам защото живея по дяволите (провинцията). Освен монтажа би следвало да има и мап-ване, което също не мога да направя поради първата причина. Ако се интересуваш от готов MS, който да монтираш и мап-неш сам (не е толкова трудно, колкото ти звучи) е друг въпрос - цената да кажем, че е около 300 лв.
_________________ Bye, bye GTI
|
Пет Дек 16, 2005 12:57 am |
|
 |
Ferrari
|
Цената наистина е добра. Толкова ми искаха и в работилница за печатни платки. Разработваш ли и другата платка за реленцата?
|
Пет Дек 16, 2005 1:33 am |
|
 |
disc
|
И нея я имам, направена, но още не е тествана. Ако колата ти е вече инжекцион не си заслужава да правиш тази платка - по-добре включвай MS директно към инсталацията ти. Намери си изгоряло и неработещо ECU като твоето. Взумаш му само буксата или слагаш MS вътре в него и готово - имаш Plug-and-play Megasquirt!
|
Пет Дек 16, 2005 10:05 am |
|
 |
Ferrari
|
disc написа: И нея я имам, направена, но още не е тествана. Ако колата ти е вече инжекцион не си заслужава да правиш тази платка - по-добре включвай MS директно към инсталацията ти. Намери си изгоряло и неработещо ECU като твоето. Взумаш му само буксата или слагаш MS вътре в него и готово - имаш Plug-and-play Megasquirt!
Много полезна информация ми даваш. Инжекцион съм и засега не мисля да сменям оригиналния. Искам да сглобя Megasquirt за експерименти и тестове запазвайки оригиналното окабеляване в колата.
|
Пет Дек 16, 2005 11:10 am |
|
 |
disc
|
Mitko написа: Много полезна информация ми даваш. Инжекцион съм и засега не мисля да сменям оригиналния. Искам да сглобя Megasquirt за експерименти и тестове запазвайки оригиналното окабеляване в колата.
Ами точно по тази причина направих и новата платка! Разбира се тя е строго индивидуална (за Форд), но идеята се хареса на други хора и те си поръчаха такава. Искат да ползват кутията от Форд-овото ECU за да стои MS-a във хубава кутийка. За тах не е проблем да си направят нова инсталация, така че този вариант ги устройва.
Ето как е в момента моят MS във Форд-овата кутия (доста нескопосано седи, и този интерфейсен кабел вече го няма - със къси кабелчета е свързано към конектора)
А това е дизайна на новата платка която ще пасва "като в ръкавица":
само за сравнение MS е наложен върху ECC-IV платката.
Ранен стадий на разработване:
Финалният вариант:

|
Пет Дек 16, 2005 12:29 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
disc написа: toko написа: колега disc имам няколко въпроса: 1. MS-а пигибек ли е или замества екуто; 3. какъв е контрола в/у него и 2. цена с монтаж 1. MS е стандалоун (замества ECU-то) 3. Не разбирам точно въпроса ти, но - има програми за Windows, Linux, MAC, Palm - всички са безплатни и достъпни за сваляне от форума на MS. 2. Цена за точно това не мога да дам - не мога да ти го монтирам защото живея по дяволите (провинцията). Освен монтажа би следвало да има и мап-ване, което също не мога да направя поради първата причина. Ако се интересуваш от готов MS, който да монтираш и мап-неш сам (не е толкова трудно, колкото ти звучи) е друг въпрос - цената да кажем, че е около 300 лв. мерси за инфото, отговорил си точно на въпросите ми! цената звучи много интересно, т.е. ми е във възможностите и ще се наложи сериозно да изследвам въпроса!
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Нед Дек 18, 2005 1:10 pm |
|
|