|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Колко наистина струва едно ТИПО!
Автор |
Съобщение |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
 Колко наистина струва едно ТИПО!
Интересна тема се подзе в един друг форум и реших да сметна колко ми струва "скромният автомобил" за времето, което го ползвам. Понаписах малко и ще се радвам да чуя дали и при вас е така.
Ето линк: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=49535
P. S. Постът ми е No. 9
|
Чет Фев 03, 2005 12:21 pm |
|
 |
z
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Дек 30, 2004 4:43 pm Мнения: 73 Местоположение: Русе
|
 Много интересно!
Колега пропуснал си само данъка и гражднаската (+други застраховки, ако имаш такива), но иначе е много добрата идеята да сметнеш наистина колко ти е струвала колата през годините. Предполагам, че и аз бих могла да сметна приблизтелно....
Но пък за сметка на това трябва да извадиш от разходите сумата, която НЕ си дал за градски и извънградски транспорт, която сигурно никак не малка ако всеки ден ходиш с автобус или такси на работа... Да не говорим за това, че удобствата и удоволствието от пътуването с личен автомобил няма как да ги сметнем 
_________________ TEMPRA 1.6 i.e. S
|
Чет Фев 03, 2005 12:58 pm |
|
 |
Cobain
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 11, 2004 9:47 pm Мнения: 82 Местоположение: Стара Загора
|
Лелее като чета постовете на останали просто.... Някви от сорта на:
"Италианска кола и евтина поддръжка са несъвместими понятия. Знам го от опит. Вервай ми."
"Италианска кола, освен Ферари не бих си купил. Това си е жива гробница. Просто избора ти е крайно неудачен. Един колега има един такъв боклук и се чуди как да го продаде от половин година вече."
"Аве мани го тоя фият, взимай един Голф 2.(Все пак съм от Golfland, какво друго да те посъветвам)"
.... няма да коментирам... :evil:
_________________ #FiatBg
|
Чет Фев 03, 2005 1:33 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Коментар
Cobain написа: Лелее като чета постовете на останали просто.... Някви от сорта на:
"Италианска кола и евтина поддръжка са несъвместими понятия. Знам го от опит. Вервай ми."
"Италианска кола, освен Ферари не бих си купил. Това си е жива гробница. Просто избора ти е крайно неудачен. Един колега има един такъв боклук и се чуди как да го продаде от половин година вече."
"Аве мани го тоя фият, взимай един Голф 2.(Все пак съм от Golfland, какво друго да те посъветвам)"
.... няма да коментирам... :evil:
Всеки има право да бъде невежа.
|
Чет Фев 03, 2005 1:57 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Цитат: Колега пропуснал си само данъка и гражднаската (+други застраховки, ако имаш такива), но иначе е много добрата идеята да сметнеш наистина колко ти е струвала колата през годините. Предполагам, че и аз бих могла да сметна приблизтелно.... Но пък за сметка на това трябва да извадиш от разходите сумата, която НЕ си дал за градски и извънградски транспорт, която сигурно никак не малка ако всеки ден ходиш с автобус или такси на работа... Да не говорим за това, че удобствата и удоволствието от пътуването с личен автомобил няма как да ги сметнем
Прав си, наистина - да го сложа и данъка - плащал съм го два пъти, защото три години беше на инвалид, а сега нали го махнаха - някъде около 70 лв., а гражданската /за моя двигател/ се вдигаше с 10-11 лв на година - общо около 200 лв.
Колкото до (гр)Адския транспорт - не искам и да го смятам, достатъчно е да гледам през прозореца натъпкалите се като 'сардели' т. нар. пасажери в автобуси, маршрутки и т. н....
Иначе, като нов член на форума /макар и да го следя отдавна/ пожелавам на всички ви да се налага да ремонтирате "половинките"  поне два пъти по-рядко от мен 
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Фев 03, 2005 2:51 pm |
|
 |
z
Кара Фиатче 126
|
Пак да направя една незначителна поправка  - аз съм жена.
Благодаря ти за пожеланията! Дано наистина да са възможно най-малко поправките на половинките! 
|
Чет Фев 03, 2005 3:53 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
z написа: аз съм жена. 
Веднага си признавам грешката: Права си и се надявам, че също гледаш на Темпрата като на "половинка", следователно не би се обидила от, както доскоро си мислех, това типично мъжко твърдение 
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Фев 03, 2005 4:05 pm |
|
 |
z
Кара Фиатче 126
|
Zaphod написа: ... следователно не би се обидила от, както доскоро си мислех, това типично мъжко твърдение 
Разбира се, че не! Ако не си харесвах колата нямаше да съм член на този форум! 
|
Чет Фев 03, 2005 5:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|