|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 11:25 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
chuni
|
 Фарове за мъгла.
Преди малко както си карах нормално по един булевард изведнъж изкочи полицаи с палка и ме спря.
Добър вечер представи се и ми вика знаете ли какво нарушение извършихте.Аз почвам да се чудя колан имах карах бавно на кръстовището минах нормално и си викам тоя нещо не е добре. А той се перчи вие правилник учил ли сте аз му отговарям учил съм.Вашето нарушение е че карате с включени фарове за мъгла ми казва тои аз му отговорих че в момента няма добра видимост и за това съм ги включил а тои ми отговори по правилник фарове за мъгла се включват когато видимоста е под 10 метра запомни и бягаи да не си правим актове.
Понеже съм учил отдавна правилника как мислите прав ли беше полицая ???
|
Сря Ное 09, 2005 9:28 pm |
|
 |
pinko168
|
Прав е бил.
|
Сря Ное 09, 2005 9:50 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
днес единият ми колега го спряха за същото, имат акция светлина
отностно това дали е прав, прав е 
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Сря Ное 09, 2005 10:06 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
че се използват при намалена видимост съм съгласен ама тва за 10-те метра нещо не ми се връзва поне 50 да беше казал
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Ное 09, 2005 11:19 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
Както бях писал преди време: в темата
Цитат: ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра Цитат: ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Чл. 135. Светлините за мъгла трябва да се включват едновременно с габаритните светлини и да се използват само при намалена видимост поради мъгла, снеговалеж или дъжд.
20. "Намалена видимост" е намаляване разстоянието на видимост при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Сря Ное 09, 2005 11:48 pm |
|
 |
tonov
|
Ми аз никъде не видях да е упоменато 10 метра...
|
Чет Ное 10, 2005 10:59 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
tonov написа: Ми аз никъде не видях да е упоменато 10 метра...
не е упоменато в закона иначе в думите на ченгето спряло колегата е упоменато :mrgreen:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Ное 10, 2005 11:02 am |
|
 |
Ferrari
|
Сигурно при споменаване на 10 (метра) погледа е бил 
|
Чет Ное 10, 2005 11:05 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Mitko написа: Сигурно при споменаване на 10 (метра) погледа е бил 
Формулировката в закона е твърде обща, но то няма и друг начин, защото видимостта е понятие,
което зависи от много неща, включително и от диоптъра.
А иначе си абсолютно прав.
|
Чет Ное 10, 2005 11:26 am |
|
 |
Petrov
|
Дори и в слънчево време си карам на габарити и халогени, а при здрач пускам и късите. Полицаите да не са праят на много отворени, а да следят тея които карат дори и без габарити когато времето е лошо, че дори и когато се стъмни.
Е друг е въпроса когато си зад някой и той е пуснал задните допълнителни светлини, тогава давам на дълги и да са опрая  пък нека се чуди що му карам на дълги 
|
Чет Ное 10, 2005 5:15 pm |
|
 |
pinko168
|
Petrov написа: Дори и в слънчево време си карам на габарити и халогени, а при здрач пускам и късите. Полицаите да не са праят на много отворени, а да следят тея които карат дори и без габарити когато времето е лошо, че дори и когато се стъмни. Е друг е въпроса когато си зад някой и той е пуснал задните допълнителни светлини, тогава давам на дълги и да са опрая  пък нека се чуди що му карам на дълги 
Ми продължавай да караш така, ама на баща ми ВЧЕРА му написаха акт, 70 лева и 10 точки.
Заради габарити и халогени през деня.
Нищо не помогна, пари, увещания, нищо.
Късите не са забранени, но за халогените(както неправилно се наричат ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА) катаджиите са категорични и масово пишат актове напоследък, аз преди три дни се разминах само с кутия скъпи цигари и предупреждение.
|
Чет Ное 10, 2005 5:25 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
чудят се какво да измислят и да глобяват съвестните шофьори
а тия дето си минават на червено, паркират където им падне, карат в насрещното - никой не ги закача
Чет Ное 10, 2005 5:41 pm |
|
 |
The Secret Lover
Кара кола
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 7:48 pm Мнения: 219 Местоположение: tyu
|
Българския пътен полицай /катажията/ е олицетворение на българския идеал на простота и корупция.
Ама що са толкова прости тия?
|
Пет Ное 11, 2005 5:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|