Дата и час: Пет Ное 01, 2024 4:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
акумулатор или нещо друго 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST акумулатор или нещо друго
Здравейте колеги, Проблема е следния като оставя колата без да се кара повече от два дни или по точно три нощи и не иска да запали неможе да завърти изобщо. Ако я карам всеки ден няма проблем. Карах я на майстор замери зареждаше добре каза че няма и консумация на ток в изгасено положение.Мен ме съмняват две причини едната е че акумулатора вече може да е свършил, а другата е че в началото динамото не искаше да зарежда и пуснаха допълнителен кабел от динамото до акумулатора (защото проблема бил в кабела от динамото през стартера до акумулатора и просто е на кофти място и не ни се сваляше) за да го подменим. И все си мисля че може този кабел да разрежда акумулатора. Много ми е интересно че като дам ток с кабели от друга кола и след като запали я гася веднага и махам кабелите и после пали веднага тока все едно се е върнал :shock: все едно го няма стартовия ток на акумулатора или поне аз така си го обеснявам. Сега съм решил да откача едната клема на акумулатора и да я оставя пак два три дни без да се кара и после ако запали ще сменям кабела. Ако не запали ще се наложи акумулатора да се сменява. Ако някой може да разгадае моя случай нека сподели мнението си.Или да даде съвет.

Пон Фев 02, 2009 5:59 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Намери някой помощник и измери напрежението на кумулатора в момента в който се включи стартера.

Пон Фев 02, 2009 6:08 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Какво трябва да е напрежението и какво ще покаже това измерване. Искаш да кажеш да не е твърде голяма консумацията от стартера ли? Може да са ми глупави въпросите но не съм много на "ти" с тоците :)

Пон Фев 02, 2009 6:35 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Предполагам, че акумулатора е стар и кляка точно когато трябва да даде по-голям ток.

Пон Фев 02, 2009 9:14 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
И аз си мислех за това но не е защото човека който замерва колата натовари и акумулатора с някаква машина и каза че е добър. Според мен остава варянта със самия кабел да замасява някъде, и да дърпа толкова ток че да неможе да завърти първият път. Ако някой има схема на самия стартер и кабелите около него нека ми е прати ще ме улесни в свалянето му. Колата е Палио 1.2 мисля че почти е едно и също като на Пунто. Мерси предварително

Вто Фев 03, 2009 9:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]