|
|
|
|
Дата и час: Пет Ное 01, 2024 7:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
iv_laz
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 13, 2006 12:39 pm Мнения: 77 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Проблем със скоростомера
Здравейте колеги. Имам проблем със скоростомера. Стрелката му не се движи плавно, а подскача през 10км\ч. На ниска скорост се забелязва повече. Някой има ли представа от къде идва проблема? Става въпрос за бравото от подписа. Тъблото е без LCD дисплей.
_________________ BRAVO 1.6 16V
|
Нед Сеп 07, 2008 1:08 am |
|
|
Rokambol
|
Някой зъб или цялата рейка са строшени или извадени. Ще се наложи да свалиш таблото и да прегледаш механизма. Говоря за обикновен скоростомер.
|
Сря Сеп 10, 2008 12:57 am |
|
|
iv_laz
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 13, 2006 12:39 pm Мнения: 77 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Rokambol написа: Някой зъб или цялата рейка са строшени или извадени. Ще се наложи да свалиш таблото и да прегледаш механизма. Говоря за обикновен скоростомер.
Някъде има ли описано как се сваля таблото?
|
Сря Сеп 10, 2008 1:06 am |
|
|
maran
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Мар 06, 2008 12:11 am Мнения: 71 Местоположение: София 07 Слатина
|
iv_laz написа: Rokambol написа: Някой зъб или цялата рейка са строшени или извадени. Ще се наложи да свалиш таблото и да прегледаш механизма. Говоря за обикновен скоростомер. Някъде има ли описано как се сваля таблото?
Да, във Fiat Service Manual, което можеш да дръпнеш от Консултации раздела. Без да съм сигурен за твоя модел, но мисля че трябва да развъртиш няколко болтчета на самото стъкло (пластмаса), трябва да свалиш капака на бушоните долу в ляво и там има един болт, една от щипките е достъпна оттам. Другите щипки са по периферията на самата пластмаса. И трябва да свалиш волана в долно положениет и това е мисля, но не съм напълно сигурен дали отговаря за твоя модел. Погледни за всеки случай в ръководството.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Brava 1.2 16v 82
|
Сря Сеп 10, 2008 8:38 am |
|
|
Rokambol
|
Ако е с жило, най-вероятно се е разбило гнездото на гърба на уреда или привода в скоростите е счупен/износен.
|
Сря Сеп 10, 2008 11:04 pm |
|
|
iv_laz
Кара Фиатче 126
|
Rokambol написа: Ако е с жило, най-вероятно се е разбило гнездото на гърба на уреда или привода в скоростите е счупен/износен.
Разглобих го. Не е със жило. Чистих контактите, пръсках ги с контактен спрей. Оправи се работеше всичко 6. И така за около 2 часа. После пак почна старите номера, но не бях сглобил пластмасите още и пак го отварях и накрая уж се оправи. Карах бая време всичко беше наред. Сглобих го, пак карах няма проблем. Тръгвам вечерта пак почна да го прави, но по-малко от преди. Мисля да го оставя така. Днес цял ден отрепах с него. Ако се разшава повече пак ще се разглабя.
|
Сря Сеп 10, 2008 11:31 pm |
|
|
iv_laz
Кара Фиатче 126
|
Повредата е отстранена. Някъде по таблото имаше студена спойка. Припойх платката на километража и стрелката заспа.
|
Вто Сеп 16, 2008 2:26 pm |
|
|
sok1
|
iv_laz написа: Повредата е отстранена. Някъде по таблото имаше студена спойка. Припойх платката на километража и стрелката заспа.
Бравос! Упоритостта дава резултати.
|
Вто Сеп 16, 2008 4:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|