Дата и час: Чет Юли 03, 2025 6:18 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Да си спомним 9-ти Септември 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Да си спомним 9-ти Септември
Приятели днес е 9-ти Септември, но само не ми казвайте, че е празник. На днешния ден по-скоро трябва да се запали една свещичка и то за умряло. За една съсипана държава. Ето какво всъщност означава тази дата

http://www.sarakt.org/okypatori.htm

Вто Сеп 09, 2008 10:11 am
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Уф... Тъпото е че си много прав.

Вто Сеп 09, 2008 10:11 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
На днешния ден- 1944г. сме се отървали от фашизма...
но само временно- до 89- та година...

Вто Сеп 09, 2008 10:48 pm
Профил
UNREAD_POST 
КИМИ написа:
На днешния ден- 1944г. сме се отървали от фашизма...
но само временно- до 89- та година...

Евала бе, пич - голяма мъдрост Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Вто Сеп 09, 2008 11:18 pm
UNREAD_POST 
Мишо... Мъдроста си е на място! Ще се въздържа в момента!!!

Вто Сеп 09, 2008 11:30 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
И аз подкрепям казаното от Кими в първата му част - че на 09.09.1944 г. се отървахме от фашизма. Така поне са ми казвали дядовците ми, които са крили евреи в избите си.
За втората част на поста му съм по-умерен, но все пак аз предпочитам живота до 10.11.1989 г., ако имаше възможност да избирам - връщам се пак там. Единственото, за което ще ми е жал от сегашното време, е мареата, но нищо пак ще си карам шкодичката.

Сря Сеп 10, 2008 10:24 am
Профил
UNREAD_POST 
:38_2_20:

Сря Сеп 10, 2008 11:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Snake, я ми дай само три довода, защо тогава е било по-добре, да видим дали няма да ги оборя с лекота. За мен този период от българската история е по-срамен дори и от турското робство. Щото тогава поне е имало съпротива срещу окупаторите, а за тези 45 години какво е имало. Нищо, приравняване на всички по калъп, времена на взаимно доносничество, липса на каквато и да е пазарна инициатива (двигателя на всяка икономика), безумни ограничения в правата и свободите на хората заради т.нар. капиталистическата зараза и тн.

Комунизма е система обречена на неуспех и е перфектното обежище за посредствените, тези дето им е все едно и предпочитат други да решават вместо тях. Демокрацията е доказано най-приемливата форма на държавен тероризъм. Аз казах. :)

Чет Сеп 11, 2008 9:51 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Crusible, бил си на 6 г., когато опростено казано дойде демокрацията. Така че няма как да проведем спор с теб. Могат да се дадат много доводи за и против, аз моите доводи си ги знам и не смятам да ги споделям. А и с никой не желая да споря за политика. Живял съм много добре при социализма, живея много добре и сега. Освен това се смятам за много умен човек и нямах проблеми с реализацията преди, нямам и сега. И освен това сега не плюя за щяло и нещяло държавата и не оправдавам някои лични неуспехи с нея. Живял съм горе-долу по равно преди и след 10-ти ноември и преценките си ги правя сам.

Чет Сеп 11, 2008 10:26 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
Crusible, бил си на 6 г., когато опростено казано дойде демокрацията. Така че няма как да проведем спор с теб. Могат да се дадат много доводи за и против, аз моите доводи си ги знам и не смятам да ги споделям. А и с никой не желая да споря за политика. Живял съм много добре при социализма, живея много добре и сега. Освен това се смятам за много умен човек и нямах проблеми с реализацията преди, нямам и сега. И освен това сега не плюя за щяло и нещяло държавата и не оправдавам някои лични неуспехи с нея. Живял съм горе-долу по равно преди и след 10-ти ноември и преценките си ги правя сам.

Snake, не е задължително да си се парил на котлон, за да знаеш, че не е приятно. В този ред на мисли можем да проведем спор, макар и безмислен, защото си прав, че в крайна сметка е въпрос на личен избор. Без да искам да отричам миналото на ужасно много българи, не ми е понятна тази носталгия. В колкото и противоречиви времена да живеем в момента, не бих могъл да се откажа от никоя от свободите, които имам сега и които ги е нямало тогава.

Чет Сеп 11, 2008 1:30 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Аз за разлика от Crusible помня добре какво беше преди. Тийнейджърските ми години минаха заедно с промените. Няма и аз да почвам политически спор. Само ще кажа, че представата ми за света се заключаваше единствено от пътуването ми до "братския" Съветски Съюз. Последната си коледа посрещнах във Виена. Разликата е фрапираща. Изостанали сме на светлинни години от този свят и надали някога ще го догоним, а за това не малка вина имат тези дето 45 години са ни лъгали.

Чет Сеп 11, 2008 1:37 pm
Профил ICQ YIM
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Имаше години, когато се интересувах истински от политика, макар че никога не съм членувал в която и да е партия. И сме водили много спорове с приятели, стигали сме и до караници. Което е излишно. В крайна сметка всички искаме да живеем по-добре. Това че един оценява нещата по един начин, а друг по противоположен, е просто право на мнение.

Crusible, макар че ти казах, че не искам да споря, ти все пак държеше да продължиш. Съдейки от постовете ти е очевидно, че си интелигентен млад човек. Но някои от нещата, които си писал в тази тема, ми приличат на лозунги или цитати от книжки. Ще минат още няколко години, ще те понатисне живота, не ти го пожелавам, но ще се появят и първите болежки и ще видиш, че само с лозунги не се живее.
И ще споделя и нещо хумористично. По повод един урок по история говорихме с малкия син за времето на социализма. И му обяснявам как сме живели. Той ме попита дали сме имали компютри, интернет и мобилни телефони. Когато разбра, че сме нямали, реакцията му беше: "Бахти и тъпото е било тогава, сега е по-готино !". Толкова и го интересува новото поколение какво е било. Връщане назад явно няма, не съм чувал да се подготвя нова деветосептемврийска революция :). Наистина се надявам някога и в България да заживеем по-добре.

Чет Сеп 11, 2008 2:28 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
Но някои от нещата, които си писал в тази тема, ми приличат на лозунги или цитати от книжки..

За протокола, не от книжки, а от научно-популярни филми за безвъзвратно изчезнали политически системи! :grandpa:

snake написа:
Ще минат още няколко години, ще те понатисне живота, не ти го пожелавам, но ще се появят и първите болежки и ще видиш, че само с лозунги не се живее.

Всеки ден се боря със с несъвършенствата на обществото, в което живеем, данакоплатец съм и определено не ми е все едно какво се случва. Демек, живота ме "понатисква" отвреме на време, най-много в края на месеца преди заплата. :D

Това с лозунгите беше малко пресилено.

Както и да е мисля, че е време да поприключваме дебата, преди неминуемо да се отклони в друга посока.

Чет Сеп 11, 2008 4:28 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Не се притеснявай, Crusible, ще ми благодариш по-късно Yellow_Flash_Colorz_PDT_05.Изображение

Сега вече наистина оспамихме темата, но щом непременно си решил да спориш с мен, така се получава. Просто грешен избор. Спирам да пиша :cool: .

Чет Сеп 11, 2008 4:53 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
Не се притеснявай, Crusible, ще ми благодариш по-късно Yellow_Flash_Colorz_PDT_05.Изображение

Сега вече наистина оспамихме темата, но щом непременно си решил да спориш с мен, така се получава. Просто грешен избор. Спирам да пиша :cool: .

Този на снимката, ако то е приятел :D , вече всичко написано до момента от теб придобива смисъл :-D

Верно спри да пишеш и ти ще ми благодариш по-късно за това!

Айде жив и здрав! :cool:

Чет Сеп 11, 2008 10:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща