|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Настройка на NAPT мрежата на БТК
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
 Настройка на NAPT мрежата на БТК
Здравейте, някой пускал ли е тази мрежа...
...от my.contact съм направил нова NAPT мрежа, задал съм му ИП (произволно) и портове, обаче не мога да я намеря от другия компютър .. 
|
Сря Сеп 03, 2008 10:24 am |
|
 |
Rokambol
|
Не че знам какво е NAPT, но и аз съм с две машини, кото ползвам един елементарен рутер, даже има и Wi-Fi. Никакви проблеми.
|
Сря Сеп 03, 2008 10:36 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
има и по проста схема комп с две ЛАН и хъб , такса сме в офиса 
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Сря Сеп 03, 2008 10:43 am |
|
 |
CHILIEV
|
двта компютъра имат интернет има WI-FI модем, което осигурява това...
искам да създам НАПТ мрежа за да мога да шервам от единия комп на другия, също игри в мрежа и т.н. ...
|
Сря Сеп 03, 2008 10:45 am |
|
 |
Rokambol
|
CHILIEV написа: двта компютъра имат интернет има WI-FI модем, което осигурява това... искам да създам НАПТ мрежа за да мога да шервам от единия комп на другия, също игри в мрежа и т.н. ...
Като се справиш, светни ме и мен, че синът ми отдавна ми мрънка, че ме било страх да не ме размаже на Unreal и за това не съм искал да му направя мрежа 
|
Сря Сеп 03, 2008 10:54 am |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: Като се справиш, светни ме и мен, че синът ми отдавна ми мрънка, че ме било страх да не ме размаже на Unreal и за това не съм искал да му направя мрежа 
между другото ако има фенове мога да спретна някакъв гейм сървър и да се разбием малко ...
не съм играл игри от години така че ще бъде забавно 
|
Сря Сеп 03, 2008 10:58 am |
|
 |
Rokambol
|
По-често влизам от работата, а тук връзката е меко казано - никаква...така че едва ли ще ми смогне трафика, в къщи не мога да се доредя от навлеци 
|
Сря Сеп 03, 2008 11:02 am |
|
 |
LEVSKI
|
Като за начало, махнал ли си всякакъв вид файероули по компютрите, които искаш да се видят?
|
Сря Сеп 03, 2008 11:22 am |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 12:04 pm Мнения: 282 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ако правилно схващам идеята, при теб нещата седят така :
ПЦ-1\
--->Wi-Fi BTC router -<-> Internet
ПЦ-2/
И ти искаш да можеш да ползваш Windows Sharing, нали ?
Ако е така защо ти е да се бориш с NAPT ? В смисъл - NAPT = Network Address Port Translation , сиреч много по-извратена версия на NAT с маскиране и forward на портове и т.н. ...
Значи, виж дали и на 2та windows-a ти е включено Sharing-a, ако е, и все още не могат да се видят взаимно пробвай с най-обикновен ХЪБ, който го включваш между ПЦтата и рутера.
Туй е на първо четене  Наистина, най чистия вариант е да се преконфигурира рутера, но БТК много трудно ще ти дадат достъп до него ...
_________________ Fiat Bravo 1.8 16V
|
Сря Сеп 03, 2008 11:31 am |
|
 |
CHILIEV
|
LEVSKI написа: Като за начало, махнал ли си всякакъв вид файероули по компютрите, които искаш да се видят? да, спрял съм ги NIK_THE_FLASH написа: Ако правилно схващам идеята, при теб нещата седят така : ПЦ-1\ --->Wi-Fi BTC router -<-> Internet ПЦ-2/
това е реализирано, искам да имам чисто физически достъп ПЦ-1-ПЦ-2 NIK_THE_FLASH написа: И ти искаш да можеш да ползваш Windows Sharing, нали ? Ако е така защо ти е да се бориш с NAPT ? В смисъл - NAPT = Network Address Port Translation , сиреч много по-извратена версия на NAT с маскиране и forward на портове и т.н. ... Значи, виж дали и на 2та windows-a ти е включено Sharing-a... мисля че е включен шаринга, но аз не виждам другия комп дори в мрежата NIK_THE_FLASH написа: и все още не могат да се видят взаимно пробвай с най-обикновен ХЪБ, който го включваш между ПЦтата и рутера. защо да купувам хъб след като имам възможност за такава мрежа.. само трябва да си я настроя... NIK_THE_FLASH написа: Туй е на първо четене мерси NIK_THE_FLASH написа: Наистина, най чистия вариант е да се преконфигурира рутера, но БТК много трудно ще ти дадат достъп до него ...
мисля че имам само модем... не че не мога да си издействам достъп ама защооооо .... 
|
Сря Сеп 03, 2008 11:50 am |
|
 |
LEVSKI
|
Тоест и двете ПС-та са в мрежа чрез рутера. Няма причина да не се видят, вкарай ги в една една Уъркгрупа, ако трябва им забучи статични АйПи-та. И пробвай да ги пингнеш.
|
Сря Сеп 03, 2008 12:03 pm |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 12:04 pm Мнения: 282 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ааааа, допълнителен въпрос че недоразбрах : АДСЛ модема ли е с Ви-Фи, или имаш отделен рутер който е с Ви-Фи-а
А за ПЦтата :
1.Виж IP-тата на windows-ите и пробвай да пингнеш от единия другия, и обратното. не би трябвало да имаш проблем, но все пак пробвай.
2. Провери все пак шеринга на windows-четата да ли е пуснат. Ако е, и все още не се виждат : имаше някъде по настройките едни неща свързани с WORKGOUP/DOMAIN ... провери дали са еднакви на двата - имал съм случаи в които единия windows решава че ще е в MSDOMAIN а другия в MSHOME - и посмъртно не могат да се видят...
|
Сря Сеп 03, 2008 12:12 pm |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
|
LEVSKI написа: Тоест и двете ПС-та са в мрежа чрез рутера. Няма причина да не се видят, вкарай ги в една една Уъркгрупа, ако трябва им забучи статични АйПи-та. И пробвай да ги пингнеш.
 Сварка ! 
|
Сря Сеп 03, 2008 12:13 pm |
|
 |
CHILIEV
|
LEVSKI написа: Тоест и двете ПС-та са в мрежа чрез рутера. Няма причина да не се видят, вкарай ги в една една Уъркгрупа, ако трябва им забучи статични АйПи-та. И пробвай да ги пингнеш.
1. нямам рутер
2. виждам само модема в мрежата
3. ако им сложа реални ИП та няма ли да се разкачат от модема 
|
Сря Сеп 03, 2008 12:13 pm |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
|
CHILIEV написа: LEVSKI написа: Тоест и двете ПС-та са в мрежа чрез рутера. Няма причина да не се видят, вкарай ги в една една Уъркгрупа, ако трябва им забучи статични АйПи-та. И пробвай да ги пингнеш. 1. нямам рутер 2. виждам само модема в мрежата 3. ако им сложа реални ИП та няма ли да се разкачат от модема 
Не реални, а статични. тип да кажеш на windows-ите твърдо че са примернно 192.168.0.2 и 192.168.0.3
|
Сря Сеп 03, 2008 12:28 pm |
|
|