|
|
Дата и час: Пет Май 09, 2025 4:30 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Текат най-дългите 24h в живота ми -> Вече съм с Punto
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
При този красив дизайн си проличаха недостатъците на старата школа за шофьори. Обучаван съм на FIAT 125p и там движението назад се правеше чрез директен поглед назад между седалките. При Grande Punto това е трудно защото обзора е леко ограничен. Има огромни странични огледала (като телевизор), но не съм толкова добър на паркирането с тях. Човек се учи докато е жив.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Авг 27, 2008 2:01 pm |
|
 |
Crusible
Кара кола
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 2:45 pm Мнения: 344 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ferrari написа: При този красив дизайн си проличаха недостатъците на старата школа за шофьори. Обучаван съм на FIAT 125p и там движението назад се правеше чрез директен поглед назад между седалките. При Grande Punto това е трудно защото обзора е леко ограничен. Има огромни странични огледала (като телевизор), но не съм толкова добър на паркирането с тях. Човек се учи докато е жив.
Сакън дани развалиш времето! Ей да не е станало нещо, та го пишеш това и не пускаш снимки? 
|
Сря Авг 27, 2008 2:21 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Снощи не снимах, че тъмно, а днес падна батерията на GSM-a 
|
Сря Авг 27, 2008 2:27 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 нова кола
да си е караш без проблемно много километри
/ да не ядете мазни банички вътре /

_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Сря Авг 27, 2008 2:35 pm |
|
 |
sok1
|
Честито и от мен!
|
Сря Авг 27, 2008 2:43 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Честито и със здраве да си я караш 
|
Сря Авг 27, 2008 7:11 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Митаче пожелавам ти много безаварийни километри и много радости с новата хубавица!!!
|
Сря Авг 27, 2008 9:05 pm |
|
 |
Shadowandust
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 11:44 pm Мнения: 19 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Честито!!!
_________________ FIAT PuNtO 1.1
|
Чет Авг 28, 2008 10:09 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Изминах вече 400км градско и ако разхода се задържи такъв ще е направо чудесно. По борд компютър средния разход стои 5.4-5.6 l/100km
|
Пет Авг 29, 2008 8:16 am |
|
 |
Crusible
Кара кола
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 2:45 pm Мнения: 344 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ferrari написа: Изминах вече 400км градско и ако разхода се задържи такъв ще е направо чудесно. По борд компютър средния разход стои 5.4-5.6 l/100km
Браво! Много добър разход!  Като се разработи колата най-вероятно ще падне още съвсем малко. Мойта дава средно между 6-6.5л./100км. Абе Грандето си е нова технология. 
|
Пет Авг 29, 2008 11:38 am |
|
 |
Muncho
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 1:08 pm Мнения: 4 Местоположение: София 15 Младост
|
Честито и от мен! Нов съм във форума. Не го посещавам редовно, но понеже съм от скоро собственик на Гранде Пунто 1.3 дизел мисля да чета тука поне редовно. Дълго се колебах между Фиат Гранде Пунто и Шкода Нова Фабия и 2-те коли дизеловия вариант, и накрая реших Фиат. Грабна ме външният му вид, Шкодата няма никаква форма, страшно е дърводелска поне за мене. Вече са чудя дали на сбърках, ама аз съм си голям кърък в живота така че си знам късмета. Та на въпроса: направи ми впечатление разхода на гориво на твоя автомобил, моят градско по трип компютъра е 7.4-7.6л./100. Сипвам дизел само от Лукойл. Че не съм шофьор си го признавам, карам обаче много спокойно и разумно според мене. Е, задръствания всеки ден по 40-50 мин. сутрин и толкова вечер, ама 2л. разход повече ми се вижда много. Ако има нещо за което можеш да ме насочиш да погледна или някое напътствие от опитен шофьор, ще съм много благодарен. Лек ден на всички от форума.
|
Пет Авг 29, 2008 2:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Избери по-качествено гориво. Високата му цена се оправдава от ниския разход. Аз предпочитам OMV Premium Diesel, но става и Shell V-Power. Основното обаче е маниера на шофиране на дизела. Не го гази много. Ускорявай плавно и превключвай нагоре преди да усетиш вече рязкото дръпване на турбото. Дръж я около 2000 оборота или малко под. Моята се справя добре и към 1500 оборота, но там трябва да я усещаш защото оборотите са ниски и ако почне да тресе ще се форсира сама с моментен разход към 6-7. Над 2500 оборота са вече със стабилно развъртяно турбо и там икономия няма да се постигне.
|
Пет Авг 29, 2008 2:47 pm |
|
 |
Dobri
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Фев 22, 2005 7:38 pm Мнения: 82 Местоположение: София
|
Аз карам Опел Комбо със същия двигател и разхода ми на градско е около 8. Още се чудя дали сервиза, в който я вкарвах за боядисване, пипна нещо, защото преди това беше 6,5-6,7. От сервиза обясниха, че проблемът може да е в задръстванията или в ползването на климатика. Той лапал 1-1,5 литра на час. Не на 100 км., а на час. Т.е. ако си на извънградско и караш със 100 км/ч, ще ти качи с 1-1,5 л. Но ако си в задръстване и минеш за 1 час 10 километра, ще излезе, че само от климатика си лапнал 1,5 л., т.е. само от него разхода ти става 15 на 100.
Все още не разбирам напълно разхода.
За горивото - не ползвайте Шел. Изрично ме предупредиха, че не е добро. Най-много препоръчват Лукойл.
_________________ Добри Божилов
Българска Интернет Партия
|
Пет Авг 29, 2008 2:59 pm |
|
 |
Muncho
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 1:08 pm Мнения: 4 Местоположение: София 15 Младост
|
Мерси за бързия отговор. Карал съм 12 год. Шкода 120Л, дизела ми е непозната територия. Като чета това което си писал, ми се струва че това си е цяло изкуство и трудно ще го постигна, но поне ще се опитвам да се съобразявам с твоите препоръки. Виж с горивото незнам как ще съм, трябва да видя как е финансово. И още едно питане: как ти се движи антифриза като количество за тия километри които се минал дотук. Че леко се притеснявам с моя, нещо може и да си въобразявам, ама ми се струва че май се изпарява доста бързо, ако няма нещо друго.
|
Пет Авг 29, 2008 3:07 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Не съм пипал там изобщо, но ще го погледна. 3 дни каране е малко за да се измени нещо в количеството му поне при мен
|
Пет Авг 29, 2008 3:17 pm |
|
|