|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 2:13 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Ловджийска тема-белка/пор?
Автор |
Съобщение |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
 Ловджийска тема-белка/пор?
Колеги живея в къща, и забелязах че на комшийския покрив на една малка къщичка щъка белка или пор!Дайте идея как се лови или трепе тва подобие на хищник, щото ме вбесява с тва нощно катерене по колоните на къщата и качване на терасата на втория етаж  Оная вечер ми изкараха ангелите, както си пуша цигара чух шум и с запалката( с лампичка) светнах и в момента на светване тая гад мина между краката ми
Преди година едната ми овчарка гепа едно такова и му такова майката, беше на парчета!Знам че са опасни за пилета едната ми котка я беше погнала оная вечер но едвали ще я умори!
Чудя се капани ли да залагам или да им намятам мръвки с някой скрита рибарска кука....не знам дайте съвет идея , какво сте чували от бабите и дядовците си за тея гадини, как се ловят!Бързо бягат и са доста маневрени, катерят се нависоко и кучетата не могат да ги барнат за сега(стискам палци някой ден да я видя разфасована тая гадина някъде)
Чакам съветите ви и това което сте чували за лов на тия паразити 
_________________ Fiat Tipo 2.0.ie GT 113hp
159A6046
|
Нед Юли 06, 2008 5:00 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Понеже на село имаме опит с такива гадини мога да ти кажа само едно спасение-капан за порове от някой битак.На вид е подобно на капаните за мечки.Имай предвид,че ако залагаш такъв капан трябва здраво да го вържеш за нещо,щото ако се хване пора ще си тръгне барабар с капана.Имали сме случаи,в които даже се измъква от капана-абе нещо подобно са на тия безсмъртните от Шотландски боец-не му ли клъцнеш главата все мърда 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Нед Юли 06, 2008 5:39 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Само гледайте с тия капани и отрови да не светите маслото на някоя невинна котка 
|
Нед Юли 06, 2008 5:47 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
Тоя капан ми харесва, направо искам да видя как му щраква през главата и я разсича на две...ама съм съдист  Сега отивам да намятам в улуците на комшийката месце с кукички вътре, поне като хапне все някой ден ще реши да ака и тогава кофти ако преди това не и е разпрало карантиите!!!
159A6046
|
Нед Юли 06, 2008 6:02 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Споко котки няма да пострадат,щото на капана се слага яйце от кокошка (сурово и не чупено) а както знаем котките не ядат яйца 
|
Нед Юли 06, 2008 7:08 pm |
|
 |
Tuzarka
|
На вилата ни, на тавана живеят няколко съсела. Вилата е доста старо строителство и на места тавана е от дървени плоскости. Единствените бели, която правят са нощем да си цирикат любовно. В последно време започнаха да си отварят дупки в тавана и да слизат във вилата. Едно съселче беше слязло във вилата една нощ. Разбира се, че се стреснах. Но с малко търпение и тактика успях да го изгоня през входната врата, за да си отиде сред природата  Казаха ни да им подхвърлим отрова...е да, но едни ще измрат, други ще заемат тяхното място....животинки, какво да ги правиш 
|
Нед Юли 06, 2008 9:40 pm |
|
 |
sok1
|
Tuzarka написа: На вилата ни, на тавана живеят няколко съсела...
Как щях да ги запукам.... 
|
Нед Юли 06, 2008 9:55 pm |
|
 |
Tuzarka
|
sok1 написа: Tuzarka написа: На вилата ни, на тавана живеят няколко съсела... Как щях да ги запукам....
Тебе те знаем  ти си от другите
Ти какво очакваше...да взема нещо тежко, да го налагам и да му викам "умри гадино, виж кой е шефа"?
За мен убийството е наложително само в много крайни случаи. Не мисля, че имам право да отнемам живот, когато ми скимне...пък било то и на някакво нисше животно 
|
Нед Юли 06, 2008 10:03 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
Съсел да го изнеса през вратата жив  никога изнасям го на лопата, приспан 
159A6046
|
Нед Юли 06, 2008 10:25 pm |
|
 |
ribar-imanqr
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:03 am Мнения: 178 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
На 02.07.2008г. взех успешно изпитите за ловец,за всеобщо роднинско щастие и племенницата ми роди в същият ден момченце с име Жоро .Този ден ще го помня завинаги....Относно пор, бялка съвета ми е една скромна инвестиция във въздушна пушка (турско производство) гледаш началната скорост да е над 300м./с.до 20-на метра почти е сигурно при попадение в главата ЧАО красива гадинке.Другият вариянт е да си ги храниш принципно са дружелюбни решението е твое.
_________________ някой отиват в рая , някой в ада аз за риба,вече и ловец-абсолютен спец
Brava JTD105
|
Нед Юли 06, 2008 10:32 pm |
|
 |
CHILIEV
|
открих темичка, която може да ти е от полза клик
съседите ни си гледат някаква подобна гадинка (доста сладурска)...
мисля че вървят към 400лв, но незнам дали е точно бялка или ако е дали има питомна такава 
|
Нед Юли 06, 2008 11:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|