|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 6:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Признават ли ви 50 % данък за катализатора ?
Автор |
Съобщение |
vaskoV
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 3:59 pm Мнения: 3 Местоположение: София 14 Искър
|
 Признават ли ви 50 % данък за катализатора ?
Привет
от нов собственик на Алфа 145 / 1.9 тд, 66 кw-90 к.с.- 96г/.
Като добросъвестен гражданин реших да си регистрирам колата в данъчното и да си платя данъка.Понеже е до 100 к.с. с катализатор си викам ще ми приспаднат 50% и ще е към 25-30лв.
ДА ,ама НЕ !
Въпреки,че в декларацията има текст за намаляване с 50% ....
и за неверни данни се носи съдебна отговорност служителката - общ.Искър-софия признава намалението само ако в големия талон на колата пишело -euro 2 ,3 или 4 за газовете .
Реших ,че трябва да ми преиздадат талона в КАТ и евентуално да мина там на преглед за катализатор.
За съжаление там ме препращаха от кише на кише и нищо.
Моля ако някой е имал този проблем да ми даде съвет.
Вече получих един - грешен ход съм направил -90% от колите в България не били регистрирани в данъчното,а и за къде ли ти трабва ?
|
Сря Юни 25, 2008 4:43 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Отиваш в един сервиз и искаш служебна бележка че колата е снабдена с действащ катализатор. Това е достатъчно. Ако от данъчното те върнат просто ги отсвири.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юни 25, 2008 4:56 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
 Re: Признават ли ви 50 % данък за катализатора ?
vaskoV написа: ...Вече получих един - грешен ход съм направил -90% от колите в България не били регистрирани в данъчното,а и за къде ли ти трабва ?
Чак 90 % не са със сигурност. На никой не препоръчвам да си прави майтап с това. Една засечка между данните на КАТ и данъчните служби по места и всичко ще излезе на показ. И после следват неприятни неща, това е укриване на данъци все пак. Последната офлайн засечка между данните беше преди доста години, сами можете да се досетите, че скоро държавата ще се сети и за тази "хитринка". Ако тя не се сети, от ЕС ще я подсетят да го направи.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Юни 25, 2008 5:29 pm |
|
 |
CHILIEV
|
както е казал колегата Ferrari това е тактиката ... отиваш и ти издават такава бележка в някой сервиз и се правят че ти мерят нивото на вредните емисии в изгорелите газове ... и така ..
мисля че вземат към 10-ина лева .. така че сам си прецени дали да ги даваш там и да ти намаляват данъка или да си спестиш допълнителния преглед всяка година и бягането и да си платиш целия данък ... 
|
Сря Юни 25, 2008 5:49 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Цитат: Отиваш в един сервиз и искаш служебна бележка че колата е снабдена с действащ катализатор. Това е достатъчно. Ако от данъчното те върнат просто ги отсвири. Да ама признават само от определени сервизи, един от които е на СБА
|
Чет Юни 26, 2008 9:07 am |
|
 |
CHILIEV
|
mitakkk написа: Цитат: Отиваш в един сервиз и искаш служебна бележка че колата е снабдена с действащ катализатор. Това е достатъчно. Ако от данъчното те върнат просто ги отсвири. Да ама признават само от определени сервизи, един от които е на СБА
явно съм късметлия, понеже влязох в първия сервиз дето ми се изпречи и си взех оттам бележка, а даже не запомних как се казва...
а нали се дават разрешителни на сервизите да правят този тип прегледи, как така няма да ти приемат прегледа в данъчното... нали "те" са им дали разрешително ??? 
|
Чет Юни 26, 2008 9:25 am |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
В Пловдив само в сервиза на ТЕХНОТЕСТ,до митниците на Кукленско шосе! Но данъчните как и дали ги приемат тези бележки/сертификати/...незнам. Аз мислех да взема за мойто браво,но уви нали е 105коня и не става. 
_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Чет Юни 26, 2008 1:51 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|