Дата и час: Нед Юли 13, 2025 12:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Какво да гледаме при покупката на автомобил 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Какво да гледаме при покупката на автомобил
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi това е обявата
Искам да питам дали е от форума, понеже навивам брат ми да си вземе Браво. Тои иска кола с клима и ел. пакет, да е на газ и да върви, маи това е Браво 2.0 20v 155 и единствено това излиза за Варна. Тои си е харесал някаква Хонда Сивик и те се добри, но за мен - само Фиат :cool: .Та ако някои има нещо за продан на газ след 2000 г. с климатик, да пише. 8)

Последна промяна minchotodorov на Вто Юни 24, 2008 11:38 am, променена общо 2 пъти

Чет Юни 19, 2008 1:07 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Относно една обява.
minchotodorov написа:
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi това е обявата
Искам да питам дали е от форума, понеже навивам брат ми да си вземе Браво. Тои иска кола с клима и ел. пакет, да е на газ и да върви, маи това е Браво 2.0 20v 155 и единствено това излиза за Варна. Тои си е харесал някаква Хонда Сивик и те се добри, но за мен - само Фиат :cool: .Та ако някои има нещо за продан на газ след 2000 г. с климатик, да пише. 8)

Това определено не е обявата :) Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Чет Юни 19, 2008 4:09 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Fiat Bravo 2L20v 154hp gaz това пише на обявата незнам защо немога да копирам точно адреса

Чет Юни 19, 2008 10:01 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мобиле е идиотски сайт,т.е. възможностите му са идиотски не съдържанието!!!По-добре влез в страницата с обявата ,копирай екрана и след това качи картинката тук!!!
А иначе Хонди-Монди ... ама друг път,само му напомни,че трябва и части да се копуват/понякога/ и тогава нещата са страшни!!!Успех!

Чет Юни 19, 2008 10:41 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ето

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Юни 20, 2008 11:14 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
В неделя ще ходим да гледаме въпросната кола и ще съм благодарен ако някои колега сподели за какво да гледаме по двигателя ,не че разбираме нещо или каде да закараме колата за диагностика.Каде е слабото място на тези коли ,едн познат имаше и се оплакваше от скоросна кутия ,но после я смени и нямаше проблеми .А бе пишете за каквото се сетите свързано с този модел.

Пет Юни 20, 2008 5:22 pm
Профил
UNREAD_POST 
minchotodorov написа:
В неделя ще ходим да гледаме въпросната кола и ще съм благодарен ако някои колега сподели за какво да гледаме по двигателя ,не че разбираме нещо или каде да закараме колата за диагностика.Каде е слабото място на тези коли ,едн познат имаше и се оплакваше от скоросна кутия ,но после я смени и нямаше проблеми .А бе пишете за каквото се сетите свързано с този модел.

Ами до колкото знам, съединителя също е слаба част. Скорости и съединител-там знам, че куцат Браво-тата :-( Аз лично бих си прегледала всичко: от това дали има изолирбанд по кабелите до това дали светят мигачите. Батко като си купи Бравото (същото като мойто - 1,8GT 16V) в последствие се оказа, че няма мигачи. :-( И не крушките са проблема-нещо си било изгоряло което било скъпо и трудно за намиране...(не съм компетентна, за да обясня достатъчно). Иначе почти всеки който познавам с Браво се оплаква от съединител-включително и аз. :-( :-(

Пет Юни 20, 2008 9:42 pm
UNREAD_POST 
Колега, накарай човека да ти пусне колата, да поработи 15-20 мин на празен ход. Отвори капака на двигателя, следи за неравномерна работа, бял пушек от ауспуха след 4500-5000 оборота и най-важото, което всички го знаем - да няма въздушни колебания(абе баш духане) от пробката за маслото.

Съб Юни 21, 2008 4:50 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Днес гледахме колата но външно имаше много да се прави и нещо не вдъхна доверие карая един младеж дето едва ли ще я е пазил .И така още търсим кола ако някои има нещо за продан от 1.6 1.8 да пише.Може да споделяте кои какво е гледал при закупуването на колата си .

Нед Юни 22, 2008 3:26 pm
Профил
UNREAD_POST 
minchotodorov написа:
Днес гледахме колата но външно имаше много да се прави и нещо не вдъхна доверие карая един младеж дето едва ли ще я е пазил .И така още търсим кола ако някои има нещо за продан от 1.6 1.8 да пише.Може да споделяте кои какво е гледал при закупуването на колата си .

Всички коли които гледах-а те бяха наистина с МНОГО раздрънкани предници или съединител или скоростите хъркат. Или ако беше що годе добре-то ще има някакъв лек удар или одрано на гадно място..абе не видях нито една перфектна. Когато си намерих мойта си казах-тази е..перфектна! :wink: Така, че нека си гледа и най-неочаквано ще намери колата и ще си я почувства негова.
Е...друг е въпроса, че момчето ми спука бронята в момента, в който ми я докарваше....но вече бях почувствала че е мойтааа Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Нед Юни 22, 2008 8:10 pm
UNREAD_POST 
Ще кажа за как купувам кола от БГ. Става дума за покупка на автомобил от напълно непознат човек.
Първо оглеждам за удари. Второ предпочитам мотора да е мръсен, измитите двигатели ме отблъскват. Проверявам маслото - кола с чисто и свежо масло зарязвам веднага. Оглеждам външно за кривини, неравности, ненормално клякане в някоя точка. Гумите за сходимост, неравномерно износване. Гледам дръжките на вратите, волана, педалите. Поглеждам лампите на таблото - кога гаснат, как гаснат и т.н. Ако е дизел, се уверявам, че не е палена скоро и завъртам без подгряване - колата трябва да запали, дори и след десетина оборота. Момента на запалването трябва да е изведнъж, за дизелите и угасването също. След запалване и правя пробна обиколка, минимум 10км - следя температурата, ускоряването, спирачките, проверявам макс. скорост, когато е възможно. Ослушвам се за всякакви ненормални шумове. Проверявам климатика (основание за сваляне от цената, ако не духа добре). Проверявам парното. След обиколката пипам ауспуха - трябва да е сух и чист. Спирам и чакам включването и изключването на перката. Наблюдавам мотора, всякакви подскоци и вибрации са признак за проблем. Гася мотора (отново проверявам маслото) и пробвам запалването след като вече е загрял. Не трябва да има разлика спрямо това, когато е студен. Опипвам маркучите. Проверката на ел.стъкла, огледала, чистачки, фарове и мигачи не кой знае колко решаваща, но все пак е добре да се направи - най-малкото заради отбив от цената, ако има нещо неработещо.
Автомобили с нови гуми, красиви джанти, накичени и нагиздени като млада булка, традиционно избягвам.

И не збравяй, че и при най-обстойния преглед, пак можеш да попаднеш на пълно дърво. Най-важния фактор - късмет.

Пон Юни 23, 2008 4:11 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Браво колега еи за това говорим :cool: ,точно и ясно.Аз се за нимавах близо 8-9 години с продажби ,бащата ги вкарваше, малко ремонт и по обявите,мога да се пазаря много и в това съм спец ,да видя дали е удряна ,правена някаде и друди козметични ремонти,но от двигатели не разбирам чак толкова.Правилисме много коли да работят за момента,с наи различни присатки палене преди да доиде клиента че да няма проблен при паленето и т.н.Когато си взимах бравото го огледах доста смъкнах ме 800лв понеже не е от наи добрите и пак се наредих с газовата уредба ,няма части за нея и немогат да я ремонтират :-( От опит знам че една кола щом се продава ще и има нещо ,освен ако не съм решил да си взема нова ,ако колата ми е наред и неми предстои голям ремон за какво да я продавам или ако съм фен на мощните коли да си взена по мощна :cool: е поне аз така мисля.

Вто Юни 24, 2008 11:35 am
Профил
UNREAD_POST 
това доста ми помогна, когато избирах кола .. като начинаещ :)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Юни 24, 2008 11:41 am
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
това доста ми помогна, когато избирах кола .. като начинаещ :)

Това съм го чел, но въпреки полезността си има и няколко критични неточности. Няма да влизам в полемика за тях, но за да се спазят всички условия, човек просто трябва да отиде до първия шоу-рум и да си купи чисто нова кола Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Все пак става дума за втора ръка автомобили, да не забравяме :cool:

Вто Юни 24, 2008 3:51 pm
UNREAD_POST 
Rokambol :dontknow:

Вто Юни 24, 2008 3:53 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща