|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 2:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
presiqn
|
на клиента тоя фон му хареса.кво да направя.
|
Вто Юни 10, 2008 8:14 pm |
|
 |
Tuzarka
|
На мен ми харесва нестандартния фон. Хубаво е да се бяга от клишетата. Но това с мигащия текст...ако съм клиент и попадна на това и за секунда няма да се напъна да чета. Обикновено с мигащ текст се означават разни важни неща - събития, новости, като целта е те да се откроят на фона на останалото и бързо да бъдат забелязани
|
Вто Юни 10, 2008 9:31 pm |
|
 |
cybertrone
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 7:19 pm Мнения: 63 Местоположение: София 16 Студентски
|
Фона е готин, но по принцип направи една таблица с една колона и един ред (широка примерно 800-1000 пиксела) с някакъв обиновен цвят за фон и в нея постави цялото съдържание - заглавието, менютата и самия текст. Така ще придадеш някаква структура на страницата, а не просто нахвърляни разни неща насам натам. И мигането задължително го махни. Шрифта ариал.
Това е от мен.
_________________ http://kolatami.com - покажи своята кола http://lubimi.com - открий, запази и сподели http://kontakt7.com - обяви от ново поколение
FIAT Bravo '97 1.8GT (113 к.с.)
|
Вто Юни 10, 2008 10:42 pm |
|
 |
presiqn
|
Ok, Ще се предържам към съветите Ви, но за сега ще си остане така, поне за седмица, да му се накефи клиента, па после ще го оправям.На клиента много му хареса.Тои още не е завършен на 100%.Защото имам няколко идейки за фона, но няма да ви ги кажа.Като го завърша напълно, ще ви кажа.На пъво време трябва да си оправя портфолиото 
|
Вто Юни 10, 2008 11:13 pm |
|
 |
Tuzarka
|
М/ другото има хора без вкус, но държащи на своето...така, че много често се налага да се играе по свирката на клиента и де факто си с вързани ръце  Така, че колегата presiqn не винаги е виновен за изгледа на даден сайт
|
Вто Юни 10, 2008 11:23 pm |
|
 |
svetkos_
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юни 11, 2008 3:39 pm Мнения: 133 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
presiqn написа: Ето кво забърках докато си бърках в носа Ако някой го иска в оригиналдъ размер да ми даде маил че е 3333х2500 
Дай ми го това на майл, може да го направя на лепЕнка
svetkos_@abv.bg
_________________ Фиат Браво 1.6 2000, Кукла www.prosport.bg
|
Сря Юни 18, 2008 11:28 am |
|
 |
svetkos_
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юни 11, 2008 3:39 pm Мнения: 133 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
presiqn написа: Rokambol написа: Смени шрифта. Оставяй интервал след запетайките. А на кой срифт да заложа?Понеже имам над 200 шрифта? На стандартния Ариал ли?
Стандарният шрифт по сайтовете e Verdana. Вече ти си избери размера.  Може и Tahoma. Разликата между двата, които посочих, е, че при първия буквите са по-разтеглени, а при втория това го няма. Сам ще видиш, ако ги използваш.  И Heltavica-та, ако така се пишеше, не е лош шрифт. 
_________________ Фиат Браво 1.6 2000, Кукла www.prosport.bg
|
Сря Юни 18, 2008 11:31 am |
|
 |
CHILIEV
|
Tuzarka написа: ... има хора без вкус, но държащи на своето...
често пъти се получава така... какво да се прави
все пак си плащат за да получат нещо, което им хареса.
аз лично също бих разсъждавал така ако съм клиент... 
|
Сря Юни 18, 2008 11:50 am |
|
 |
Tuzarka
|
CHILIEV написа: Tuzarka написа: ... има хора без вкус, но държащи на своето... често пъти се получава така... какво да се прави все пак си плащат за да получат нещо, което им хареса. аз лично също бих разсъждавал така ако съм клиент... 
Лошото е, че бозата дето се получава е един вид антиреклама за теб
А пък българинът се слави с това, че разбира от всичко 
|
Сря Юни 18, 2008 11:55 am |
|
 |
CHILIEV
|
Tuzarka написа: Лошото е, че бозата дето се получава е един вид антиреклама за теб  ...
така е но клиента е с правото си ... според мен ....
имам подобни 3-4 сайта, дето въобще не съм ги включвал в портфолиото си 
|
Сря Юни 18, 2008 11:58 am |
|
 |
presiqn
|
Да така е но трябва да се почне от някъде.Не може за 2 седмици и да стане Удивителен сайт.Със всеки следващ ще видите на кво съм се научил.М/у другото сега има 3 проекто по които работим с един пи1ага. и като станат ще ви ги пусна да ги скивате.
|
Сря Юни 18, 2008 7:34 pm |
|
 |
msi
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 6:49 pm Мнения: 22 Местоположение: Велико Търново
|
Пълна трагедия!
И повече не се опитвай да вземаш пари от уеб дизайн!
|
Сря Юни 18, 2008 11:50 pm |
|
 |
Tuzarka
|
msi написа: Пълна трагедия! И повече не се опитвай да вземаш пари от уеб дизайн!
Ти като отидеш при едни архитект да ти направи проект за сграда - най-перфектния проект ли ще ти направи?
|
Чет Юни 19, 2008 12:01 am |
|
 |
CHILIEV
|
msi написа: Пълна трагедия! И повече не се опитвай да вземаш пари от уеб дизайн!
как може да се изказваш така категорично. Има хора, които плащат да им се направи точно както го виждат в главата си че и по-добре....
Друг е въпроса че колегата сам казва че все още се учи и няма претенции и иска само съвет от нас ...
как може да сме такова племе ..
човека работи яко, учи се иска да направи нещо, като му дават пари за това още по добре... евала на колегата че е упорит и е седнал сам да чете и да се учи и е прекарал сума ти безсънни нощи, само щото "тая тъпа картинка се измества с 1 пиксел от фона" и не се отказва... ами ТИ какво си научил сам, и кажи лесно ли е и за 1 ден ли си го научил ????
вместо да се радваме за колегата че напредва, има поръчки и взема някой лев ти типично по бай ганьвски гледаш в чуждото канче и злорадстваш че някой взема някой лев над заплатата ... седни го научи и ти ...
presiqn колега не се отказвай, хубавите неща стават бавно и с много нерви, но стават 
|
Чет Юни 19, 2008 10:00 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Колега presiqn работата ти е много интересна, мисля че се справяш добре! Знам колко е трудно да се угоди на клиент и колко странни приумици има понякога! Не се отказвай! Късмет 
|
Чет Юни 19, 2008 10:10 am |
|
|