Re: Избор на кола - безпристрасно мнение Голф 4 vs. Mercedes
Manoff написа:
Колеги , изправен съм пред труден избор и имам нуждата от помощ. Време е майка ми да си смени колата. До сега караше старата ми голф 3ка и е много доволна , както доволен бях и аз преди да си взема купето . МОЛЯ ВИ да се абстрахирате от другите модели коли (особенно фиатките) и да ми кажете личното си мнение , коя от двете (ГОЛФА или А класата) е за предпочитане, просто жената иска една от двете и аз не мога да и променя мнението. Колата ще се кара само на бензин или в краен случай на дизел (метан и газ се изключват). Приготвени са някъде около 10000 лв. Коя е по-лесна и евтина за подръжка , по-здрава и т.н. според вас.
Колега, ако малко конкретизираш питането си може да получиш доста по обстойни коментари и мнения. Имам предвид, че трябва да кажеш кой гоуф и коя А - класа да сравняваме?
Ако говорим за гоуф 3 и А-клас преди фейслифта- мнението ми е , че голфчето е по-добро!
Ако гледаме А-клас с феислифта - две мнения по въпроса няма да има
Колегите вече са споделили мнения за първите А-класи и проблема с устойчивостта, но това е в далечното минало. Прди около три седмици има удоволствието да тествам новата А-клас на едно летище. Едно от изпитанията беше колата да се кара с 80км/ч. след което, без употреба на спирачка, рязко да се избегне препятствие отпред, и след това колата да се вкара в правия път! Бяха дошли инструктури ог Даймлер Бенц, и повярвай няма такава устойчивост