|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 11:23 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Забраниха всички messengers в офиса
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Забраниха всички messengers в офиса
Колеги, някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Чувството е като да ти забранят да ползваш GSM-a си. Не знам и с каква цел се прави. Това нито ще повиши сигурността срещу вируси, нито пък ще уплътни работното време. Сега повече ще се излиза за по цигара.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Юни 06, 2008 4:35 pm |
|
 |
Rokambol
|
При нас винаги са били забранени, даже имаше и проверки по комповете. Е, аз поне съм на около 200м на север и 30м надолу от началството. Мисля, че мярката се прилага именно за уплътняване на работното време.
|
Пет Юни 06, 2008 4:39 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Факт е, че масово се възприе като ограничаване на личната свобода.
|
Пет Юни 06, 2008 4:41 pm |
|
 |
Paparac
|
Rokambol написа: При нас винаги са били забранени, даже имаше и проверки по комповете...
A ти как ги спазваш тези забрани, просто не е истина 
|
Пет Юни 06, 2008 8:58 pm |
|
 |
CHILIEV
|
лошо...
много лошо...
какво ни остава тогава на нас простосмъртните ...
освен както е казал колегата Ferrari да вземем да пропушим (пак) 
|
Пет Юни 06, 2008 9:33 pm |
|
 |
Tuzarka
|
На предишната ми работа даже бяха инсталирали програма, с която да следят какво се случва по мониторите на служителите. Което всъщност е в разрез със закона. Ние разбира се научихме по неведоми пътища за тези извращения.
Предполагам идеята е , че най-много на работния процес би навредило чатенето под формата на кю, скайп и други. Тъй като то отнема вниманието за по-дълго време отколкото едно просто прочитане на някой сайт с новини 
|
Пет Юни 06, 2008 10:57 pm |
|
 |
Paparac
|
Давам пример, във всичките магазини на Техномаркет (с малки изключения), достъп не до месинджъри, достъп до ИНТЕРНЕТ нямат дори управителите. Достъп имат единствено от съпорта, демек поддръжката на мрежата и админите. Има някакъв резон. Работи вътрешната поща, работи сайтът на Техномаркет и толкова. Скайпове, кюта ли? Няма такива филми.
Лично на мен не ми допада това, но...
|
Пет Юни 06, 2008 11:46 pm |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: На предишната ми работа даже бяха инсталирали програма, с която да следят какво се случва по мониторите на служителите. Което всъщност е в разрез със закона. Ние разбира се научихме по неведоми пътища за тези извращения.
Адски ми е интересно какво ли е гледано по вашите компове, за да го наречеш "извращения" 
|
Съб Юни 07, 2008 12:07 am |
|
 |
harifg
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 30, 2008 5:00 pm Мнения: 267 Местоположение: София, Павлово
|
Това си е въпрос на фирмена политика....
Аз също не го одобрявам, но се налага да спазвам тези разпореждания.....
_________________ Фиат Браво 1.8 16V GT, нормална газова уредба - 12/100 ......
|
Съб Юни 07, 2008 12:25 am |
|
 |
Tuzarka
|
Едно е да е фирмена политика, друго е да те наблюдават тайно - това вече е извратено. Най-малкото, което може да се нарече извращение е да ти четат писмата в имейла. На бас, че и паролите ми знаят. Всичко е в името на абсолютния контрол в ръцете на мъже с комплекси (говоря за моята фирма). От там нататъка си като в един Биг Брадър: гледаш сайт с бански - шефът ти също гледа, пишеш в разни клубове-шефът чете какво пишеш....само не ми казвай, че не е извратено  Независимо кога ровиш в интернет - обедна почика или работно време - всичко се зяпа.
|
Съб Юни 07, 2008 12:35 am |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Най-малкото, което може да се нарече извращение е да ти четат писмата в имейла.
A още по-страховито е да ти четат извращенията в писмата в мейла, нали  Ако има такива , де 
|
Съб Юни 07, 2008 1:12 am |
|
 |
Tuzarka
|
Майтап, майтап...но на гол г*з си е живо.... 
|
Съб Юни 07, 2008 1:15 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Е ако аз разбера за подобно следене им пожелавам довиждане.
|
Съб Юни 07, 2008 1:25 am |
|
 |
Trojaneca
|
Като работих в Мултирама, имахме забрана за ползване на ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk...ама ни даваха скайп, което си беше странно  В другата ми работа, нямах никакъв проблем с гореспоменатите чат клиенти.
|
Съб Юни 07, 2008 1:28 am |
|
 |
Rokambol
|
Tuzarka написа: Едно е да е фирмена политика, друго е да те наблюдават тайно ...
Намери клиента, инсталиран на твоя комп и го игнорирай, не е сложно.
|
Пон Юни 09, 2008 9:32 am |
|
|