Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:54 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Има ли смисъл да обжалвам акт на КАТ? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Еми отивай в КАТ и дай обясненията, приложи и снимков материал. Какво като е минал срока. Ще се поскараш с тоя оня - ще си вдигнеш адреналина и така.

Вто Апр 22, 2008 12:10 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз на официалния имейл им пратих и снимки и въздражението..така, че сега ще почакам няколко месеца да ми излезе наказ. постановление

Вто Апр 22, 2008 12:15 pm
UNREAD_POST 
Ще те пратят на съд и то в града, от който са били полицаите.

Вто Апр 22, 2008 4:02 pm
UNREAD_POST 
Що да ме пращат на съд? Аз писах възражение, а не обжалване. Говорим за възражение по акта, който ми написаха преди по-малко от 1 седмица. На съд - ако обжалвам наказателното постановление. А от къде са полицаите - не се чете много щото не ги видях като пишеха, ама май ползвали гъза си за тая цел Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Вто Апр 22, 2008 4:06 pm
UNREAD_POST 
Възражението ще ти бъде отхвърлено, а постановлението се обжалва само пред съдия. Питай патило :cool:

Вто Апр 22, 2008 4:16 pm
UNREAD_POST 
Даа, това го знам. Темата ми е грешно озаглавена - не "обжалвам", а "възражение" трябва да е

Вто Апр 22, 2008 4:21 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз немога да разбера какво се плашите от съд, след като сте сигурни че сте в правото си. Може ли да видим някоя снимка от "местопрестъплението"?

Сря Апр 23, 2008 11:34 am
Профил
UNREAD_POST 
Аз не съм убедена, че съм невинна. Просто всичко е един голям хаос по пътищата и иди се оправяй после в месомелачката Yellow_Flash_Colorz_PDT_09
Снимки довечера късно, че са вкъщи

Сря Апр 23, 2008 11:42 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Аз не съм убедена, че съм невинна....

да си дойдем на думата ... ще си кажеш ти :P
шегувам се ... успех в обжалването.. ако мислиш че си си в правото разбира се ... :cool:

Сря Апр 23, 2008 11:51 am
UNREAD_POST 
Я малко да се пооправдавам:
Значи хванаха ме, че не съм се движила в колоната от коли, при условие, че има 1 лента, обаче широка колкото 2 платна. Само дето няма макировка, която да покаже колко платна са. И по пътя на логиката щом няма маркировка е едно платно, пък ако ще и 100 метра да е широко. Отделно ако е имало знак, то не съм го видяла, защото се движех в лява лента, задминавайки голяма колона от тирове. Тя няма как ченгетата да ме видят, че изпревярвам, щото аз реално не съм изпреварвала. А явно е трябвало да се мушна м/у ТИР-овете. Демек имаш двулентов път без маркировка (каквато липсва на много места в БГ) и аз решавам да ползвам лявата лента заради натовареност на дясната и накрая ме наказаха :lolo:
Аман от ремонти. Цяла България все е в ремонти. Околовръстното го оправят от края на 2рата световна война (там си спуках и гумата). Тунелите по магистрала Хемус постоянно са в ремонт. Знаци липсват или са изкривени. Маркировки на много места няма. Разни смешни ограничения се срещят честичко....После плащай винетки, данъци, от скоро и ТОЛ-такси ще се плащат. А не можеш да развиваш позволената скорост заради дупки, ограничения, ремонти, локви и др.

Сря Апр 23, 2008 12:06 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Aз вднъж изпреварих полицейска кола на забранено (само че според тях). А те нали ги знаете какви са лигльовци, карат си с 20 км/ч. А аз най-много мразя лигавите работи. Викам си няма маркировка и газзззззззз изпреварих ги. Ченгето като се сепна пусна буркана, и ме спря. Обяснява ми за какво ме е спрял.... ( бла-бла)
Аз му викам "Виж кво пич, няма маркировка, ако има знак не съм го видял, инъче каква е логиката да изпреваря точно пък полицейска кола!?" . Следва многозначително почесване по полицейската тиква. И след много мислене и консулатции прецени ,че ако ми пише акт може и да го обжалвам предвид обстоятелствата и ме пусна да си ходя. Та твоя случай ми се вижда аналогичен на моя, само дето на мен непосмяха да ми пишат акт. Ако знаете колко актове са неоснователни, ама понеже никой не ги обжалва КАТ си прибират глобички. И ченгетата го знаят това. Пише ти акта, и ако той е неоснователен и подадеш жалба, ти го отменят за да не се стига до съд, ако не подадеш жалба - чиста далавера за КАТ.

Сря Апр 23, 2008 1:27 pm
Профил
UNREAD_POST 
mitakkk написа:
Аз немога да разбера какво се плашите от съд, след като сте сигурни че сте в правото си. ...?

Никой не се плаши от съд, лично аз имам две спечелени дела. Проблемът е когато санкцията е от РПУ в друг град. За всяко заседание на съда трябва да присъстваш лично. И ако градът е на 300км, никой няма да ти покрие разходите. В момента с наш съфорумник, положението е точно такова - делото беше в Плевен, съдът отхвърли жалбата като неуместна, сега следва административен съд - пак в Плевен. Разходите от Благоевград до там са мин 100лв. Санкцията е 50лв. Смятай, струва ли си, още повече, че колегата вече въднъж е ходил.

Сря Апр 23, 2008 2:46 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
Смятай, струва ли си

Попринцип си прав. Обаче понякога не всичко е пари. Абе зависи как ще го приемеш. Някой път казваш, майната им. Друг път като те докачат на чест не ти пука за парите.

Сря Апр 23, 2008 3:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
mitakkk написа:
По принцип си прав. Обаче понякога не всичко е пари. Абе зависи как ще го приемеш. Някой път казваш, майната им. Друг път като те докачат на чест не ти пука за парите.

Точно за това свалям шапка на колегата Detron. С него е описания случай. Пак ще ходи, като този път и аз ще му правя компания. Няма отказване. Има неща, които не се купуват с пари :cool:

Сря Апр 23, 2008 3:14 pm
UNREAD_POST 
А знаете ли по закона за административното обслужване в какъв срок КАТ са длъжни да издадат наказателно постановление? Май е 1 месец?!

Сря Апр 23, 2008 3:29 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща