Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 2:49 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
голяма молба- абсолютно off topic 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST голяма молба- абсолютно off topic
Знам, че тази тема не е за тук, но имам една наистина голяма молба. Спешно ми трябва фирма, която се занимава с изграждане и в моя случай с ремонт на ел. инсталации, защото поредните майстори, които идваха вкъщи надупчиха едни кабели и сега в едно от помощенията няма ток. Още един път се извинявам, обаче тук повечето колеги са мъже и се надявам все някой да ми даде полезна идея.

Колежке, премествам темата в раздел "Общи приказки", този раздел е за консултации свързани с автомобили.

Zaphod

Чет Сеп 29, 2005 9:58 am
Профил
UNREAD_POST Re: голяма молба- абсолютно off topic
dress to kill написа:
Знам, че тази тема не е за тук, но имам една наистина голяма молба. Спешно ми трябва фирма, която се занимава с изграждане и в моя случай с ремонт на ел. инсталации, защото поредните майстори, които идваха вкъщи надупчиха едни кабели и сега в едно от помощенията няма ток. Още един път се извинявам, обаче тук повечето колеги са мъже и се надявам все някой да ми даде полезна идея.

Колежке, премествам темата в раздел "Общи приказки", този раздел е за консултации свързани с автомобили.

Zaphod

Може да ти се стори прекалено технически въпроса, но кабелите в пластмасови тръби ли са или са директно в мазилката на стената? Ако са директно замазани ще се наложи къртене около кабела, нов кабел (при пластмасова тръба също има нов кабел) и в последствие нова шпакловка на разкъртеното място. Електрическата работа е по-малко от ядовете по изваждането на замазания кабел. Ако кабела е в тръба просто трябва да се изтегли и да се промуши после нов кабел.

Чет Сеп 29, 2005 10:20 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ако живееш в Пловдив ще ти свърша работата за един-два дни.

Чет Сеп 29, 2005 11:37 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Aми в местожителството й пише София ;)

Чет Сеп 29, 2005 11:40 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ами виж аз по принцип съм ел.техник и съм се занимавал с инсталации ако искаш мога да опитам да помогна. Нали сме колеги :D

Чет Сеп 29, 2005 8:26 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Значи положението е следното:въпросните надупчени кабели са в килера, където ми са ми пералнята и бойлера( който не си купихме, защото нямаше ток). За пералнята прекарахме кабел през стената на кухнята и стана, но фирмата, която свърши белята ще плати ремонта и за това искам да стане колкото се може по-скоро. Кабелите не са в тръби, а са в стената и ще трябва доста да се кърти.

Чет Сеп 29, 2005 11:16 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Както го обясняваш, работата не е сложна само малко е мръсничка, а и аз нямам необходимите инструменти, т.е. хилти.

Чет Сеп 29, 2005 11:23 pm
Профил
UNREAD_POST 
bobi_23 написа:
Както го обясняваш, работата не е сложна само малко е мръсничка, а и аз нямам необходимите инструменти, т.е. хилти.

Не е необходимо Хилти. То се ползва като се прави кабелния канал в бетона. после кабела се замасва само с гипсова смес. Секач и чук са достатъчни.

Пет Сеп 30, 2005 12:20 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Колегата Mitko e прав хилти не е необходимо, дори новия кабел може да се изтегли във външен PVC канал.

Пет Сеп 30, 2005 7:58 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
С хилти става по-лесно, ако се полага във канал вече е друг въпрос. А и много зависи до какво положение е помещението и вида на мазилката. Работил съм със секач и чук на всякакви мазилки, въобще не е приятно. 8)

Пет Сеп 30, 2005 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]