Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Отново за селяните в София 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Според мене "селяни" има и в града и в малкият град и в селата. Ако се приеме израза селянин като човек без елементарно възпитание и култура на движение, защото има хора които се правят на големите граждани, а в същото време правят селски неща и също има хора които са от малки градове и села които се държат като "граждани".

Вто Мар 25, 2008 6:40 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Бензиностанцийте в София трябва да продават с 30% по- ниски цени от останалата част на страната- толкова е преразхода на колите им от задръстванията и тези пари трябва да се поемат от Общината, както и от заплатите на тъпите софийски кметове, които не правят нищо за разширяване на улици и реконструкция на главните пътни артерий.
Относно дошлите да живеят от друг град не само увеличават броя на колите и хвърлят и повече боклук, но има и нещо доста важно-
ТЕ и плащат данъци да се държи скапаната община и да не фалира- за това никой май не се сеща.

Вто Мар 25, 2008 7:08 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
КИМИ написа:
Относно дошлите да живеят от друг град не само увеличават броя на колите и хвърлят и повече боклук, но има и нещо доста важно-
ТЕ и плащат данъци да се държи скапаната община и да не фалира- за това никой май не се сеща.

edit: голяма част дори нямат адресна регистрация в София, съответно данъците и таксите си ги заплащат по родните места.

Лошо няма, че са решили да сменят местообитанието си. А относно културата - куца и то достатъчно на 90% от всички ни.

Вто Мар 25, 2008 7:19 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
как беше навремето- Н.Р.София. :) Честно казано според мене столицата трябва да е по средата на картата т.е.-В.Търново .Дано да не си навлека гнева на колегите софианци,но мисля,че не са прави,защото селяни е свързано с ,,цървули и пр.,,което ни противопоставя.А какво да кажем тогава за хората от селата-супер селяни ли :-(

Вто Мар 25, 2008 9:44 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз ще се въздържа от мнение,но мога само да похваля шофъорите от моя град Варна.Всички са много толерантни,правиме си път взаймно,бакшишите те пускат да минеш и изобщо супер,както и аз пускам много коли пред себе си.Рядко има селски изпълнения,единствения недостатък на варненци е че са малко по-мудни при тръгване от светофара.

Вто Мар 25, 2008 10:06 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
В Америка са си решили въпроса със селянията- там и 55 жители да има- му викат град.
...останалото са комплекси.

ПП. Аз пък питам- какви Sf граждани сте, като сте си избрали за кмет най- големия селянин. СМЕХ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Вто Мар 25, 2008 10:06 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Според мен селянията не зависи от местоживеенето, а от манталитета на човека.
И тук, и в София си ги има-"рацерите" с автомобилите с "уникален" тунинг (лампи за 15 лв. под Голф-а), младежите с тегло над 130 кг, черни джипки и много еднакви цифри по номерата, "саждите" с коли-гробници и т.н.
Карал съм доста-в София, години в Пловдив, сега тук. Номерът ми започва с РВ. Гледам да съм толерантен с останалите участници в движението, но винаги ще се намери някой, който да те изнерви. Преди няколко дни таткото на една от моите ученички (тип селянин-борчага) реши да ми доказва колко много върви американският му Москвич, сглобен в Германия. Направо се учудих как човек е готов да рискува живота на собственото си дете, само за да покаже колко голям мъжага е. Остана разочарован от гледката на задния ми номер... Ето един пример.
Друго, което ме вбесява са идиотите, които паркират пред гаража ми, въпреки наличието на 50-сантиметрови букви "Гараж-не паркирай!", сякаш не е очевидно. Търпях ги, писах им бележки и най-накрая при вида на един "циганомобил" Ауди А6, паркиран в 7:30 сутринта пред гаража ми не издържах-"саждата" първо помпи 4 гуми, след това боядисва заден десен калник (някак си се удари във вратата на гаража, случайно, няколко пъти, вятър духаше, какво да се прави...). И "саждите" спряха да паркират там. Ето ви друг пример.
Относно колите с начална буква С в номера си-лично моето наблюдение е, че пристигайки тук се държат като аристократи зад волана и всеки е длъжен да им прави път. Често наблюдавам отнемане на предимство, неспазване на знаци и т.н. Освен това-натъркаляни лъскавици по пътя Г. Оряховица-Арбанаси-В.Търново и по пътя за Русе и обратно. Пред мен (на около 100 м) мъж размаза семейството си в насрещно идваща (и нищо неподозираща Лада), заедно с чисто новото си Строенче С4, на участък, в който изпреварването е абсурдно (няма никаква видимост).
Единственото, което мога да кажа-мислете и за другите на пътя и до вас в колата, не само за себе си и собственото си его. Именно то може да ви вкара в тази група-"селянин".

Вто Мар 25, 2008 10:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
georgian написа:
И тук, и в София си ги има-"рацерите" с автомобилите с "уникален" тунинг (лампи за 15 лв. под Голф-а), младежите с тегло над 130 кг, черни джипки и много еднакви цифри по номерата, "саждите" с коли-гробници и т.н.
Карал съм доста-в София, години в Пловдив, сега тук. Номерът ми започва с РВ. Гледам да съм толерантен с останалите участници в движението, но винаги ще се намери някой, който да те изнерви. Преди няколко дни таткото на една от моите ученички (тип селянин-борчага) реши да ми доказва колко много върви американският му Москвич, сглобен в Германия. Направо се учудих как човек е готов да рискува живота на собственото си дете, само за да покаже колко голям мъжага е. Остана разочарован от гледката на задния ми номер... Ето един пример.
Друго, което ме вбесява са идиотите, които паркират пред гаража ми, въпреки наличието на 50-сантиметрови букви "Гараж-не паркирай!", сякаш не е очевидно. Търпях ги, писах им бележки и най-накрая при вида на един "циганомобил" Ауди А6, паркиран в 7:30 сутринта пред гаража ми не издържах-"саждата" първо помпи 4 гуми, след това боядисва заден десен калник (някак си се удари във вратата на гаража, случайно, няколко пъти, вятър духаше, какво да се прави...). И "саждите" спряха да паркират там. Ето ви друг пример.
Относно колите с начална буква С в номера си-лично моето наблюдение е, че пристигайки тук се държат като аристократи зад волана и всеки е длъжен да им прави път. Често наблюдавам отнемане на предимство, неспазване на знаци и т.н. Освен това-натъркаляни лъскавици по пътя Г. Оряховица-Арбанаси-В.Търново и по пътя за Русе и обратно. Пред мен (на около 100 м) мъж размаза семейството си в насрещно идваща (и нищо неподозираща Лада), заедно с чисто новото си Строенче С4, на участък, в който изпреварването е абсурдно (няма никаква видимост).
Единственото, което мога да кажа-мислете и за другите на пътя и до вас в колата, не само за себе си и собственото си его. Именно то може да ви вкара в тази група-"селянин".

:36_2_46: :36_2_25: :36_2_25:

Поздравления, колега, един от най-смислените и правилни постове в темата.

Вто Мар 25, 2008 11:00 pm
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
От всичко казано дотук според мен най-смисленият коментар е дал колегата georgian
Евала колега :cool:

Вто Мар 25, 2008 11:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
Paparac написа:
georgian написа:
И тук, и в София си ги има-"рацерите" с автомобилите с "уникален" тунинг (лампи за 15 лв. под Голф-а), младежите с тегло над 130 кг, черни джипки и много еднакви цифри по номерата, "саждите" с коли-гробници и т.н..
...
Относно колите с начална буква С в номера си-лично моето наблюдение е, че пристигайки тук се държат като аристократи зад волана и всеки е длъжен да им прави път. Често наблюдавам отнемане на предимство, неспазване на знаци и т.н.
....

Поздравления, колега, един от най-смислените и правилни постове в темата.

:36_2_46: :36_2_46: :36_2_46:

Вто Мар 25, 2008 11:15 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря, колеги, стига, че взех да се изчервявам... :D

Вто Мар 25, 2008 11:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Я, каква интересна тема....селяни, селяндури, софиянци и провинциалисти. Въх, мога да напиша реферат по нея :D Има няколко фактора, които пропускаме - много от автомобилите с начална буква "С" не са на софиянци, а на лизингови къщи, базирани в столицата. Такива в моя провинциален град ги познавам веднага - просто се държат като себе си - селяндури. Това в подкрепа на софиянци. Сега малко за провинцията - трафика е в пъти по-слаб от този в София, Пловдив или Варна, разстоянията са много по-къси, полицаите са ни приятели или роднини и спазването на правилата е по-често на заден план. Затова се е изградил един тотално сбъркан манталитет на провинциалния шофьор, който си мисли, че първият по време е пръв и по право. По тази причина, провинциалният шофьор ходи с колата си в кафене, което е на 200-300м от домът му, паркира така, че да му е удобно да излезе, без да се съобразява, че заема място за поне още една кола, завива без мигач, спира си по средата на платното, за да си поговори с другото -цензурирано-, също спряло по средата на неговата лента, паркира до баничарницата на 1 метър от бордюра и нагло гледа заобикалящите го коли, мляскайки и бършейки с ръкава си мазна мутра....с две думи - никога не съм се притеснявал от трафика в София (вярно - имам не малък стаж по софийските улици), а от пълната комплексарщина на повечето каруцари, без оглед на първата буква в номера на колата им.

Сря Мар 26, 2008 12:05 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Я, каква интересна тема....селяни, селяндури, софиянци и провинциалисти. Въх, мога да напиша реферат по нея :D Има няколко фактора, които пропускаме - много от автомобилите с начална буква "С" не са на софиянци, а на лизингови къщи, базирани в столицата. Такива в моя провинциален град ги познавам веднага - просто се държат като себе си - селяндури. Това в подкрепа на софиянци. Сега малко за провинцията - трафика е в пъти по-слаб от този в София, Пловдив или Варна, разстоянията са много по-къси, полицаите са ни приятели или роднини и спазването на правилата е по-често на заден план. Затова се е изградил един тотално сбъркан манталитет на провинциалния шофьор, който си мисли, че първият по време е пръв и по право. По тази причина, провинциалният шофьор ходи с колата си в кафене, което е на 200-300м от домът му, паркира така, че да му е удобно да излезе, без да се съобразява, че заема място за поне още една кола, завива без мигач, спира си по средата на платното, за да си поговори с другото -цензурирано-, също спряло по средата на неговата лента, паркира до баничарницата на 1 метър от бордюра и нагло гледа заобикалящите го коли, мляскайки и бършейки с ръкава си мазна мутра....с две думи - никога не съм се притеснявал от трафика в София (вярно - имам не малък стаж по софийските улици), а от пълната комплексарщина на повечето каруцари, без оглед на първата буква в номера на колата им.

Евалла. Правилно, точно и доказано.
P.S. И с оглед на анти-голф изказванията и теми пуснати последните няколко дена, тържествено се закле'ам да дойда на срещата с Голфъра/въпреки че имам две Марийки в движение/. Въпрос на култура на движение, паркиране, манталитет и възпитание.

Сря Мар 26, 2008 12:38 am
Профил
UNREAD_POST 
Airis написа:
...
P.S. И с оглед на анти-голф изказванията и теми пуснати последните няколко дена, тържествено се закле'ам да дойда на срещата с Голфъра/въпреки че имам две Марийки в движение/. Въпрос на култура на движение, паркиране, манталитет и възпитание.

Ааааа, не! Никакви гоУфове...иначе ще се наказваме Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Сря Мар 26, 2008 12:52 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Airis написа:
...

Ааааа, не! Никакви гоУфове...иначе ще се наказваме Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Оффтопик:
Данчо, да-да :D даже Левски на майтап даде предложението да водя колоната Yellow_Flash_Colorz_PDT_07, да не го взема насерозно. То се се знае, че Голфа е свръхзвуков изтребител/под умело прикритие Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 /. Яд ме е, че не можах да и сложа РК номера /петстин коня тунинг от воле /, но лепенката на клуба ще вдигне кончетата поне на 116 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Сря Мар 26, 2008 1:04 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща