Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:40 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Отново за селяните в София 
Автор Съобщение
Мнение 
Така си е! Но правилата са еднакви за всички..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Вто Мар 25, 2008 12:46 pm
Мнение 
Колега Ferrari...ако тоя дето те затисна беше чистокръвен софиянец, тогава с/у кой щеше да говориш? Щеше да говориш принципно за хората без възпитание, а не за селяните :cool: Така, че пак стигаме до момента с възпитанието

Вто Мар 25, 2008 12:50 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Не ме е затискал чистокръвен софиянец (разбирай кола със софийска регистрация).

Вто Мар 25, 2008 12:53 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Аз подкрепям Тузарката. Много ни липсва възпитанието. А по принцип сме с голямо самочуствие. Не визирам този или онзи а говоря по принцип.

Вто Мар 25, 2008 12:56 pm
Профил
Мнение 
Това е вярно! Как в други държави хората могат да спазват правилата.....? При нас нещо не се получава...

Вто Мар 25, 2008 12:59 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

Мнение 
snake написа:
dezrita написа:
Аз пък мисля, че има разлика в начина на шофиране в по-малките градове и в София. Чуствам се като в дивия запад когато шофирам в провинцията, всеки си кара се едно пътя е негов! Най-тъпото е, че и въпросните хора като дойдат в София, продължават да карат по същия дебилен и безотговорен начин и така пренасят селския си манталитет в големия трафик, а от там идва и хаУса с движението по столичните улици!

Много грубо изказване, колежке. Бих го нарекъл ГСП (съкращение от казармата Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 ). Едно от най-смешните неща, които съм забелязвал и все още за съжаление забелязвам ПОНЯКОГА при общуване със софиянци, е леко насмешливия им и едва ли не поучителен манталитет. И всичко това неподплатено с нищо друго, освен с прекрасния софийски диалект Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .

Казармен речник: ГСП - груба селска проява

Това ГСП е по твое усмотрение колега! Ти не мислиш ли че има хора със селски манталитет, защото аз ежедневно се убеждавам, че ги има и то в голямо количество, като те са и от провинцията и от София. Но определено когато си в столицата този манталитет пречи, най-вече на движението! Напълно съм съгласна с deqnak__. Колкото до прекрасния ми софийски диалект - той определено не ми пречи на шофирането, нито пък ходя на село да досаждам на местните с него! :cool:

Вто Мар 25, 2008 1:08 pm
Профил WWW
Мнение 
dezrita написа:
Ти не мислиш ли че има хора със селски манталитет...като те са и от провинцията и от София.

Ето това е истината и трябваше цяла сутрин на софиянци да стигнат до нея :cool:

Вто Мар 25, 2008 1:23 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Аз разсъждавам чисто хипотетично по въпроса. Но не се плаши, разсъжденията ми са безплатни Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 . Темата не ме засяга лично, не съм от село, даже си нямам село. В София избягвам да ходя, само в командировки. Дори в мислите си наричам нашата столица с друго название (свързано е с физиологичните нужди), но няма да го споделя Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .

Вто Мар 25, 2008 1:26 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

Мнение 
snake написа:
В София избягвам да ходя, само в командировки.

Защо повечето хора не избягваха като теб да идват в София, тогава щеше да е РАЙ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Вто Мар 25, 2008 1:53 pm
Профил WWW
Мнение 
Определено като смениш средата не трябва да я караш тя да се нагажда по теб, а ти трябва да се нагаждаш по нея. Колкото до шофирането: Има хора от провинцията които карат много зле има такива които са от София и също не се отличават.

Вто Мар 25, 2008 1:54 pm
Мнение 
1. Tuzarka, Eli's BRAVO :36_2_46:

2. Темата е безкрайно ОБИДНА и извратена от смисъла си в който ВИЕ наричате "селянин" всеки след зачеркнатата табела София.
Нима се имате за богопомазани, или за "голямата цивилизация" или живеете в друг свят. МНОГО СТЕ СЕ ЗАБЛУДИЛИ !!!! Мога да ви кажа че съм шофирал дълго време в Шумен и също вече няколко години из Габрово и в двата града го няма този СОФИИСКИ "ГЪЗАРСКИ" МАНТАЛИТЕТ. Имах нещастието да идвам няколко пъти до София и щяха да ме ударят поне 20 пъти по сфетофарите, понеже всеки се има за велик и същевременно е нахален до неузнаваемост. Мога да ви кажа че в другите също не малки области градове шофьорите са В ПЪТИ ПО-ТОЛЕРАНТНИ ОТ подвизаващите се по софииските улици такива.

3. Трябва ли сега ние да скочим и да кажем че "СТОЛИЧАНИ" са надменни, нагли и т.н. Как можете да поставяте всички под един знаменател ?!

4. Всеки Див Селски Бек с малко възможности отива в София да бърка вар, 'щото са му казали че там е слънци и там парите ти ги дават като се усмихнеш. Така че съм склонен да се обзаложа че индивиди тип "селянин" на глава от населението са най много в София токолкото в който и да било друг град

Вто Мар 25, 2008 2:09 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ!!! Ама точно вие Софианци с рег С0000НН-пример, като пътувам по е-79 всеки ден особено от петък до неделя, карате като откачени, изпреварвате навсякъде и безумно ! се гледате да претрепете човек! а за предимство да не говоря!!!!!!!!!!!!!!!!! за мен С на рег номер значи селянин да ме прощават хората от форума които са от София знам че има изключения!

Вто Мар 25, 2008 2:37 pm
Профил WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Нека уточним първо заглавието на темата. Лично за мен "селянин" не е срамна или обидна дума, това което обсъждате е правилно да се нарече "селяндур". Факт е, че за последните 11-12години от 1млн. софиянци станаха 2.5млн. Странна работа, особено вземайки предвид прогресивно намаляващото население на страната. С умиление си припомням времето когато тролей 7 изминаваше разстоянието Люлин4-Сточна гара за 32мин, футболното игрище пред блока и полупразният паркинг за коли. Сещам се за детският смях в карето зад блока и виждам бурените и псетата, които са заместили децата. Искрено се забавлям-прибирайки се вечер, да не намирам място за паркиране, защото заради строежа или охраняемият паркинг/гореспоменатото игрище/ имахме посетители от всички краища на квартала. Запушвала съм, и ще продължавам да го правя, защото селяндура паркира на цели 2места пред блока, оставя си кочината и върви пеш 15мин за да се прибере в квартирата, защото там откъдето идва Каско е мръсна дума.

И не мрънкайте за натовареният трафик, София и цялата и инфраструктура са проектирани за макс. 1.5млн. Моля, нещо казахте ли за местата в детските градини и училищата....., причуло ми се е? А за боклука и мърсотията? Не?

Новите граждани да не забравят, че селянин не е мръсна дума. Плодородните земи ще придобият плачевният буренясал вид на градинката зад блока, всяко тръгнало "по Софията да дохожда, да работи на кумпютър". Защото е по-лесно да се продадат земите, отколкото да се обработват. На цената на апартамента ми/също наследствен като земите на колегите/ мога да си купя цяло село, и даже вземам да се замислям. Да освободя ли местенце за двама бивши земевладелци или да направим бартер/бонус завоювано паркомясто в Люлин 4 на централен булевард/.

Колко още мога да напиша, но си имам и друга работа.

Вто Мар 25, 2008 3:04 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

Мнение 
ще подкрепя колегата bmahob...и дали софиянци са се замисляли какво каране правят в така наречените провинциялни градчета.....неописуемо е....и всеки "селянин" от форума би се съгласил с това :cool:

Вто Мар 25, 2008 3:42 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
защо се забивате в безмислени дискусии-това ми прилича на айде да си ги мерим-глупаво е според мен-освен това с тези камери се замисляш какво правиш--щото после няма книжка....
:) :) :)

Вто Мар 25, 2008 4:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща