|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 1:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Отново за селяните в София
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Отново за селяните в София
Темата е дъвкана многократно, но пак ще я повдигна. Аз винаги съм бил толерантен към дошлите от провинцията за да работят в София. Прави са, тук доходите са по-високи и се живее по-добре. Само искам да им кажа, че когато идват при "големите кинти" в големия град ще живеят по неговите правила. Не може някакъв от Долно Нанагорнище да ми определя аз как да отида на работа, защото него снощи го е домързяло да си намери място за паркиране и се е паркирал като в обор запушвайки 3 коли. Този път ще намери бележка на стъклото си, но ако повтори ще ходи и той пеша на работа.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Мар 25, 2008 10:29 am |
|
 |
Neosi
|
Хм...то ако само с паркирането е проблема...да ги намажеш с мед.
А талибаните по улиците с табели PK.., СО...., особено първите !?
Без да обиждам колегите от провинцията..от тези се плаша, и скоро ще шамаросам някой. 
|
Вто Мар 25, 2008 11:10 am |
|
 |
Tuzarka
|
Пък в моята махала баш софиянците запушват колите и паркират в градинките  Не вярвам, че в София номера със запушването се прави само от селяните (както ги наричате). Ся изкарахте се някаква висша класа дето не ходи до тоалетната. Едва ли не си представяш, че извън София всичко е някакъв леш - лошо шофиране, лошо паркиране. Ми не е така. Въпрос на възпитание е, а не на адресна регистрация  Обади се на някое районно или проучи как стои ситуацията с викане на паяк.
|
Вто Мар 25, 2008 11:12 am |
|
 |
Neosi
|
Tuzarka написа: Пък в моята махала баш софиянците запушват колите и паркират в градинките  Не вярвам, че в София номера със запушването се прави само от селяните (както ги наричате). Ся изкарахте се някаква висша класа дето не ходи до тоалетната. Едва ли не си представяш, че извън София всичко е някакъв леш - лошо шофиране, лошо паркиране. Ми не е така. Въпрос на възпитание е, а не на адресна регистрация  Обади се на някое районно или проучи как стои ситуацията с викане на паяк.
О...естествено , е така. Софиянци в никакъв случай не сме цвете за мирисане.!!
|
Вто Мар 25, 2008 11:15 am |
|
 |
Tuzarka
|
И аз в Пловдив се ядосвам на лоши шофьори с друга регистрация, ама кво от това. Някой пък мен ме благославя в някой друг град и така...Но не разделям хората на софиянци, такива живеещи в градовете по провинцията и на селяни. Използвам думата "селянин", не отричам, но в смилсъл - селянин по манталитет. Което е безкрайно различно от това да си от провинцията 
|
Вто Мар 25, 2008 11:23 am |
|
 |
dezrita
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Яну 10, 2008 11:20 am Мнения: 36 Местоположение: София, Надежда
|
Tuzarka написа: Въпрос на възпитание е, а не на адресна регистрация
Аз пък мисля, че има разлика в начина на шофиране в по-малките градове и в София. Чуствам се като в дивия запад когато шофирам в провинцията, всеки си кара се едно пътя е негов! Най-тъпото е, че и въпросните хора като дойдат в София, продължават да карат по същия дебилен и безотговорен начин и така пренасят селския си манталитет в големия трафик, а от там идва и хауса с движението по столичните улици!
_________________ Няма невъзможни неща!!!
|
Вто Мар 25, 2008 11:24 am |
|
 |
Neosi
|
Tuzarka написа: И аз в Пловдив се ядосвам на лоши шофьори с друга регистрация, ама кво от това. Някой пък мен ме благославя в някой друг град и така...Но не разделям хората на софиянци, такива живеещи в градовете по провинцията и на селяни. Използвам думата "селянин", не отричам, но в смилсъл - селянин по манталитет. Което е безкрайно различно от това да си от провинцията 
Абсолютно подкрепям!
|
Вто Мар 25, 2008 11:27 am |
|
 |
Tuzarka
|
Да бе, само хората от провинцията застават най-отпред на колона колите, чакащи на светофара. Само селяните не завиват от собствената си лента. Само селяните минават на червено. Само селяните отнемат предимство. Селяните сме заченати на нивата и сме родени в обор  Излиза, че в провинцията във всяко населено място половината жители са умрели при ПТП или са без коли щот видиш ли са калпави шофоьори. Да, да, ама не.
Аз пък ще ви кажа, че в гр.Бургас много ми хареса движението. И бакшишите са точни. Пък уж провинция 
|
Вто Мар 25, 2008 11:30 am |
|
 |
Tuzarka
|
Задръстванията в София освен от хитруване, къде софийско, къде провинциално се дължат и на многото коли. Просто никой град в България не е проектиран за толкова много жители и коли. Задръствания има и в Пловдив, и във Варна. Тук в сф семействата са с по 2 коли. В столицата има хиляди фирми, които имат служебни коли. И всички институции се намират в сф, което налага всичко живо извън табелата "София" да бие път до тук.
|
Вто Мар 25, 2008 11:42 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
dezrita написа: Tuzarka написа: Въпрос на възпитание е, а не на адресна регистрация Аз пък мисля, че има разлика в начина на шофиране в по-малките градове и в София. Чуствам се като в дивия запад когато шофирам в провинцията, всеки си кара се едно пътя е негов! Най-тъпото е, че и въпросните хора като дойдат в София, продължават да карат по същия дебилен и безотговорен начин и така пренасят селския си манталитет в големия трафик, а от там идва и хауса с движението по столичните улици!
Без да се обиждаш ама това което "казваш" е лишено от смисъл, какъв див запад бре моме??? Ти май не си карала в малък град...хората са къде-къде по-толерантни, точно защото там няма трафик!!!! никой не ти отнема предимството напротив дават такова, не те засича (е има изкл.) и не се опитва да те прескочи в стремежа си да стигне 2 сек по-рано от теб до светофара....не преминава покрай училище с 80 за да си покаже големия лъскав...джип. Какво разбираш под селски манталитет....да не са дошли тези хора с каруците...
Съгласна съм че има и много откачалки, но какво пише на регистр.номер няма значение....Всички взимат един и същи изпит....сърди на тези които им го дават тогава!!!
Хаоса в движението по столичните улици идва не само от шофьорите със селски манталитет, а и от арогантните надувки с големите скъпи возила,които смятат че са богопомазани....и от дупките, и от това че все някой не си върши работата...и .т.н. 
|
Вто Мар 25, 2008 12:10 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
dezrita написа: Аз пък мисля, че има разлика в начина на шофиране в по-малките градове и в София. Чуствам се като в дивия запад когато шофирам в провинцията, всеки си кара се едно пътя е негов! Най-тъпото е, че и въпросните хора като дойдат в София, продължават да карат по същия дебилен и безотговорен начин и така пренасят селския си манталитет в големия трафик, а от там идва и хаУса с движението по столичните улици!
Много грубо изказване, колежке. Бих го нарекъл ГСП (съкращение от казармата  ). Едно от най-смешните неща, които съм забелязвал и все още за съжаление забелязвам ПОНЯКОГА при общуване със софиянци, е леко насмешливия им и едва ли не поучителен манталитет. И всичко това неподплатено с нищо друго, освен с прекрасния софийски диалект  .
Казармен речник: ГСП - груба селска проява
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
Последна промяна snake на Вто Мар 25, 2008 12:24 pm, променена общо 1 път
|
Вто Мар 25, 2008 12:19 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Май и ти не си карала в малък град. Брат ми живее в такъв само на 50км от София. Ами там задължително се оглеждаш на всяко кръстовище. Това стопа или правилото на десния не значат нищо. 13-14 годишни хлапаци като ги пратят на пазар искат ключовете от голфа.
|
Вто Мар 25, 2008 12:19 pm |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Стана дума за мен и затова да се включа. Цял живот съм живял в София. Станал съм шофьор в София и знам как се кара в София за да оцелееш в трафика. От 4 години съм в Ихтиман защото съм женен там. (така наречените коли СО). Е таков движение няма ви казвам. Принципно дядото изкарва ладата само в неделя за иде на пазара. Успоредно паркиране се прави само напред при което цялата задница остава навън. Като трябва да се спре пред магазина се спира не от страната на движение а точно пред магазина за да не се пресича улицата. А случвало ли ви се е да чакате на стоп и колата която чакате без мигач без нищо да завие в предната пряка. Е в такива случай избеснявам. А ако видя червена лада спирам и чакам да мине. Те са най-опасните защото се карат от цигани. А произшествия наистина няма много защото просто няма движение. Но има много деца с колелета. Няма да казвам колко са си отишли от тях защото селянина незнае какво е знак СТОП.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Вто Мар 25, 2008 12:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Отклонихме се от темата, а тя беше не за това кой как кара. Темата е за това, че когато искаш да живееш в една среда ти се адаптираш към нея и спазваш вече наложените норми. Абсолютно грешно е да продължаваш да живееш както си свикнал.
|
Вто Мар 25, 2008 12:42 pm |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Ferrari написа: Май и ти не си карала в малък град. Брат ми живее в такъв само на 50км от София. Ами там задължително се оглеждаш на всяко кръстовище. Това стопа или правилото на десния не значат нищо. 13-14 годишни хлапаци като ги пратят на пазар искат ключовете от голфа.
Напротив съм! и то не в един! Но явно съм имала късмет....Един въпрос: Тука не се ли оглеждаш и не спираш ли на всяко малко кръстовище в кварталите (без значение дали има или няма стоп)? Защото ако не си го правил значи и ти си късметлия 
|
Вто Мар 25, 2008 12:43 pm |
|
|