|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 10:32 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
За данъците, новите и старите автомобили
Автор |
Съобщение |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
 За данъците, новите и старите автомобили
В София имаше предложение данъка на колата да зависи от годините й, това на каква основа е предложено незнам, но за мен няма логика, единственото за което се сещам, че пак по пътищата искат да се движат само богатите. А дали новите автомобили са по-безопасни от старите? Ако направим статистика на катастрофите и причинителите кои ще бъдат повече, Трабант, Москвич, Жигула или Мерцедес, БМВ, Субаро и т. н.? По-долу ще видите снимки направени от дъщеря ми в неделя по пътя Дряново - Габрово, синята кола май че е била Сузуки малко преди катастрофата я е изпреварила с бясна скорост до Сарая. "Карах със 70 км/ч а тоя ме изпревари все едно че съм спряла" казва дъщеря ми, а вътре е имало 5 човека и малко дете. Коментара е излишен...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Сря Мар 12, 2008 3:05 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Доста кофти удар....да това за данъците е доста смешно 
|
Сря Мар 12, 2008 3:36 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
За данъците няма логика, но има голям смисъл тоя дърт автопарк у нас да се поднови.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Мар 12, 2008 3:45 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Да но това не е стимула. По скоро хората ще слязат от колите от колкото да платят на Ладата по-голям данък. За да продължава да я кара явно няма достатъчно пари за нова. А като му се вдигне данъка съвсем ще се откаже...
|
Сря Мар 12, 2008 3:50 pm |
|
 |
sok1
|
m1t3t0 написа: Да но това не е стимула. Това не е стимул, прав си, вид принуда е. m1t3t0 написа: По скоро хората ще слязат от колите от колкото да платят на Ладата по-голям данък. За да продължава да я кара явно няма достатъчно пари за нова. А като му се вдигне данъка съвсем ще се откаже...
Тъй де, за това става дума. Старите коли да се спрат от движение заради високия данък.
Моето мнение е, че данъка трябва да зависи в много голяма степен от конете и в много малка степен от годините. Има стари коли в перфектно състояние и нови - в трагично. Просто органите, извършващи ГТП трябва да си гледат съвестно работата - който не отговаря на изискванията, да не се допуска на пътя.
|
Сря Мар 12, 2008 8:48 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Пука им на тия с Ладите/Жигулите/Москвичите....колко му е да си я карат нелегална м/у село и нивата или до близкото село. Те и сега са си камикадзета
|
Сря Мар 12, 2008 8:52 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Наистина би било добре автопарка да се обнови, тъй като има страшно много коли, чието техническо състояние е опасно лошо. Но го има и другия момент - дори и ние, с коли в някаква все още нормална възраст (10-15 г.), които ги поддържаме в сравнително добро състояние, нямаше да ги караме, а щяхме да си купим нови коли (фиати естествено  ), стига да имахме финансовата възможност да го направим.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Мар 12, 2008 10:04 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Tuzarka написа: Пука им на тия с Ладите/Жигулите/Москвичите....колко му е да си я карат нелегална м/у село и нивата или до близкото село. Те и сега са си камикадзета
Абе не е баш така. Дядо ми има Лада 1500S и искам да ти кажа че е поддържана колкото Фиата, нищо че е много много по-стара. Върви си не пуши вътре мирише на хубаво абе гледана кола. Има си такива дето си се грижат за колите си  трябва да се извършват качествени прегледи и тези дето не стават да се изхвърлят, а не както приятели са ми казвали давам на тоя проверяващия 50лв и ми пише че всичко ми е наред....така никога няма да се изчисти автопарка.
|
Чет Мар 13, 2008 12:39 am |
|
 |
Tuzarka
|
m1t3t0 написа: Абе не е баш така.
Не казвам, че всички са такива, но поне 80%. При селските стари коли е малко по-така....не искам да обидя живеещите на село, но там и колите се трошат много и пияни се метват от едното село до друго, и лапета карат без книжки...изобщо малко по-друг правилник за движение 
|
Чет Мар 13, 2008 12:43 am |
|
 |
m1t3t0
|
Tuzarka написа: Не казвам, че всички са такива, но поне 80%. При селските стари коли е малко по-така....не искам да обидя живеещите на село, но там и колите се трошат много и пияни се метват от едното село до друго, и лапета карат без книжки...изобщо малко по-друг правилник за движение 
E за това определено си права. Иначе на дядо ми е селска, но цял живот от както я има си я гледа все едно е жена му 
|
Чет Мар 13, 2008 12:47 am |
|
 |
NikMar
Кара кола
|
Като стана въпрос за коли и жени:
Уважаема редакция,
Нужен ми е съвет. Благодаря ви предварително.
От известно време заподозрях гаджето ми, че кръшка. Както обикновено.
Ако вдигна аз телефона - затварят. Взе често да се среща с “приятелки”, а като я питам с кой е била, казва, че не ги познавам.
Взех да гледам през прозореца кога ще пристигне с такси, а тя идва зад ъгъла и не мога да разбера с каква кола е дошла.
Както и да е, никога не бих я разпитвал за такива работи, но когато снощи късно пак тръгна на някаде, не се сдържах.
Слязох до моята кола, залегнах зад нея и започнах да наблюдавам какво ще стане.
И гледам - ужас! Долните тампони на амортисьорите станали на нищо!
Как мислите, дали ще мине само със смяна на тампоните или ще трябва да се изръся и за амортисьори?
Отиваш малко встрани от темата! Ето тук има тема за вицове viewtopic.php?t=8286&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tuzarka
|
Чет Мар 13, 2008 3:24 pm |
|
 |
m1t3t0
|
NikMar написа: Като стана въпрос за коли и жени:
Уважаема редакция, Нужен ми е съвет. Благодаря ви предварително. От известно време заподозрях гаджето ми, че кръшка. Както обикновено. Ако вдигна аз телефона - затварят. Взе често да се среща с “приятелки”, а като я питам с кой е била, казва, че не ги познавам. Взех да гледам през прозореца кога ще пристигне с такси, а тя идва зад ъгъла и не мога да разбера с каква кола е дошла. Както и да е, никога не бих я разпитвал за такива работи, но когато снощи късно пак тръгна на някаде, не се сдържах. Слязох до моята кола, залегнах зад нея и започнах да наблюдавам какво ще стане. И гледам - ужас! Долните тампони на амортисьорите станали на нищо! Как мислите, дали ще мине само със смяна на тампоните или ще трябва да се изръся и за амортисьори?
Аахахахахахахаахаха тва е баси якото
|
Чет Мар 13, 2008 3:29 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Чет Мар 13, 2008 3:30 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
|
NikMar написа: Като стана въпрос за коли и жени: Уважаема редакция, Нужен ми е съвет. Благодаря ви предварително. От известно време заподозрях гаджето ми, че кръшка. Както обикновено. Ако вдигна аз телефона - затварят. Взе често да се среща с “приятелки”, а като я питам с кой е била, казва, че не ги познавам. Взех да гледам през прозореца кога ще пристигне с такси, а тя идва зад ъгъла и не мога да разбера с каква кола е дошла. Както и да е, никога не бих я разпитвал за такива работи, но когато снощи късно пак тръгна на някаде, не се сдържах. Слязох до моята кола, залегнах зад нея и започнах да наблюдавам какво ще стане. И гледам - ужас! Долните тампони на амортисьорите станали на нищо! Как мислите, дали ще мине само със смяна на тампоните или ще трябва да се изръся и за амортисьори? Отиваш малко встрани от темата! Ето тук има тема за вицове viewtopic.php?t=8286&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tuzarka
Извинявам се, но по повод мнението на m1t3t0 ми дойде музата, надявам се да не го сметнете за спам.
|
Чет Мар 13, 2008 4:13 pm |
|
 |
Tuzarka
|
NikMar написа: Извинявам се, но по повод мнението на m1t3t0 ми дойде музата, надявам се да не го сметнете за спам.
Няма проблем  Ние не сме като ченгетата, които първо бият, а после питат 
|
Чет Мар 13, 2008 6:41 pm |
|
|