Дата и час: Нед Юли 13, 2025 10:55 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
проблем с брава 1,6 16v 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST проблем с брава 1,6 16v
Колеги имам фиат брава с газова уредба слагана в италия.От извесно време имам следния проблем,колата трудно пали и не върви на бензин неможе даже да се форсира за да превключи на газ, иначе на газ нямам проблем.Моля за предложения относно дефекта.

Сря Сеп 07, 2005 1:21 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: проблем с брава 1,6 16v
Todor_Gagovski написа:
Колеги имам фиат брава с газова уредба слагана в италия.От извесно време имам следния проблем,колата трудно пали и не върви на бензин неможе даже да се форсира за да превключи на газ, иначе на газ нямам проблем.Моля за предложения относно дефекта.

ами примерно дюзи или инжекцион помпа

Сря Сеп 07, 2005 2:04 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Stef е прав. Това са най-вероятните причини. Но според мен би било хубаво да провериш и бензиновата помпа. Все още е доста топло и бензина се изпарява сравнително лесно. Това води до някаква смес и ти успяваш да запалиш или да поддържаш двигатела в някакви измислени обороти. Има и друг вариант: При мене се буше счупил бензинопровода веднага след бензиновият филтър. Интересното е че доста време се държеше точно така, докато един ден започна да шурти бензин. Обяснявам си го с факта, че само се е зачупила пластмасата и в системата е постъпвало някакво количество възух. Провери помпата. Това ще е най-евтиният вариант. Пробвай и с различни добавки. Може пък и да отпушат инжекторите, ако проблемът е в тях. Успех.

Пет Сеп 09, 2005 10:10 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Oпитай да откачиш акумулатора за 10-15 мин. и да видиш дали ще се оправят нещата.

Вто Сеп 13, 2005 9:48 am
Профил
UNREAD_POST 
За мен проблема е горивната помпа. Провери я

Вто Сеп 13, 2005 10:01 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Mitko написа:
За мен проблема е горивната помпа. Провери я

или горивния филтър 8)

Вто Сеп 13, 2005 9:59 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Имам Брава 1.4 12V със същата диагноза. В сервиза ми казаха, че вероятно причината е в бензиновата помпа. Не било скъпо - само някакви си 200 лв.

Чет Сеп 15, 2005 2:40 pm
Профил
UNREAD_POST 
venco67 написа:
Имам Брава 1.4 12V със същата диагноза. В сервиза ми казаха, че вероятно причината е в бензиновата помпа. Не било скъпо - само някакви си 200 лв.

Не гадай а я закарай да ти измерят налягането, а помпа може да се намери нова и за по-малко пари.

Чет Сеп 15, 2005 2:51 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
аз ходих на 4-5 сервиза навсякаде казваха разли4ни диагнози :cry: писна ми от маистори :evil: в динекспрес казаха даи 100лв да ти продухаме дузите ако не е от тях 6те сменим и ланда сондата за 170лв и после продьлжаваме нататьк.ина4е помпата е замериха казаха 4е е в ред имало налягане :P но об6тото впе4атление ми е 4е пове4ето сервизи в Пловдив не са пипали такава кола и казват стандартните не6та.наи вероятно според мен са дузите.

Пет Сеп 16, 2005 10:42 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
искам да попитам имали бравата дебитомер и възможно ли е да е от него.

Пет Сеп 16, 2005 10:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
Todor_Gagovski написа:
искам да попитам имали бравата дебитомер и възможно ли е да е от него.

Има

Съб Сеп 17, 2005 1:02 am
UNREAD_POST 
Todor_Gagovski написа:
аз ходих на 4-5 сервиза навсякаде казваха разли4ни диагнози :cry: писна ми от маистори :evil: в динекспрес казаха даи 100лв да ти продухаме дузите ако не е от тях 6те сменим и ланда сондата за 170лв и после продьлжаваме нататьк.ина4е помпата е замериха казаха 4е е в ред имало налягане :P но об6тото впе4атление ми е 4е пове4ето сервизи в Пловдив не са пипали такава кола и казват стандартните не6та.наи вероятно според мен са дузите.

Явно от скоро си выв форума и не си проследил темите със заглавия "Защо не върви двувалката". Виж ми подписа, това го каза диагностик. След което запретнах ръкави и си я направих сам. Отне ми 2 години четене, ровене в интернет и експерименти. Не послушах съветите да се отърва от нея. Сега съм доволен от резултата.

Съб Сеп 17, 2005 1:19 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
иска6 да каже6 да си я правя сам,оба4е нямам нито инструменти нито желание.по принцип съм завършил електроника и не6тата там ми са ясни но не ми се е налагало да се занимавам с автомобилна електроника.Винаги съм си мислел 4е поне в спец.сервизите трябва да ги разбират тия коли но явно и там нищо не знаят :evil: Продължавам да о4аквам предложения относно възможния дефект, досега 2 сервиза казват дузи

Нед Сеп 18, 2005 10:29 am
Профил
UNREAD_POST 
Todor_Gagovski написа:
иска6 да каже6 да си я правя сам,оба4е нямам нито инструменти нито желание.по принцип съм завършил електроника и не6тата там ми са ясни но не ми се е налагало да се занимавам с автомобилна електроника.Винаги съм си мислел 4е поне в спец.сервизите трябва да ги разбират тия коли но явно и там нищо не знаят :evil: Продължавам да о4аквам предложения относно възможния дефект, досега 2 сервиза казват дузи

Как е налягането на горивото?

Нед Сеп 18, 2005 10:33 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
има 3,5 атмосфери налягане

Нед Сеп 18, 2005 10:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща