Дата и час: Сря Юли 16, 2025 12:56 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Как ви се отразяват глобите на КАТ? 

Как ви се отразяват глобите на КАТ
Зле 17%  17%  [ 4 ]
Много зле 8%  8%  [ 2 ]
Добре трябва да има и глоби за нередовните 38%  38%  [ 9 ]
Засега минавам между капките 17%  17%  [ 4 ]
Все ми е тая 4%  4%  [ 1 ]
Не ги плащам 4%  4%  [ 1 ]
Не ми пука 13%  13%  [ 3 ]
Общо гласове : 24

Как ви се отразяват глобите на КАТ? 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST Как ви се отразяват глобите на КАТ?
подктрепете петицията с/у високите глоби на КАТ на адрес http://www.bgpetition.com/kat-globi/index.html
да трябва да има глоби но да отговарят на заплатите и стандарта на българския народ

Последна промяна tuzara на Сря Фев 20, 2008 1:04 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 18, 2008 4:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
требе да има таквизи животни като Глобите ...
всеки скача според тоягата ...
колкото по-високи глоби - толкова по-дисциплинирани и внимателни шофьори...

Пон Фев 18, 2008 4:38 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
брато шофъор съм от 4 години(професионално) и зад гърба си имам доста километри(250 000) за редица дребни нарушения трябва да платя една космическа сума пари в противен случай ще ми вземат книжката.дори нямам акт за превишена скорост повечето са за паркиране и съм го вършил поради естеството ми на работа. :-( това е малко брутално

Пон Фев 18, 2008 4:48 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Моят въпрос е следният.
мислите ли че тези глоби ще обуздаят любителите на високи скорости.Да кажем че тези екстремни водачи са 10-15 % мама и тати са им купили коли защо да не им платят и глобите.ще кажете че сте съгласни с тях да така е в евросъюза ама там какви са заплатите,а тук какви са.Вчера отидох да видя какви глоби трябва да платя за да си взема талона.Оказа се че за дребни нарушения(нямам нар. за пр.скорост)трябва да платя сума в размер на 6 мои работни заплати с които и без да плащам глоби едвам свързвам двата края.И забележете трябва да ги платя в срок 1 месец.Така ако не ги платя губя книжката си а от там и работата си.И тук критиците ще кажат да като си нарушавал ще плащаш.ще ви кажа случай в който на скоро трябваше да разтоварим 480 кг съндък за нуждите на БТК за целта спрях на непозволено място знаех че нарушавам правилата и дори видях патрулката пред мен.исках да ги попитам но само докато слязох от колата ме привикаха и ми писаха без да ги интересува.С какво питам тази глоба ще допринесе за намаляването на катастрофите и тем подобни с които се аргументират за тези глоби.
Искам да попитам господа депутатите ясно е че вие няма да загубите книжките си,но всички вие сте забогатяли на гърба на хора като нас избрани сте от хора като нас и все ни плюете в очите и ни биете през ръцете.За пореден път ни разочаровахте.
И една прогноза от мен за хората.Очаквайте в близките месеци някои да се изтъпанчи пред медиите и да каже."намалихме произшествията с 50%", а всъщност зад думите му ще се крие една черна статистика"намалихме шофъорите с 50%"
При целия ми трудов стаж от 4 години зад волана и 250 000 км само на служебният ми автомобил аз ще загубя книжката си и работата с 28 к.т. в книжката но със солидни глоби които не само аз а и много други хора няма да могат да платят.Поздравления пак убихте рибата

Пон Фев 18, 2008 4:55 pm
Профил
UNREAD_POST 
прав си, но по добре ли ще е ако смъкнат наказанията и глобите ..
на българина не му ли бръкнеш в джоба никога няма да ти обърне внимание ...
абстрахирам се от дребните еднократни нарушения, които всеки прави по една или друга причина...
принципно идеята ми е за системното нарушаване на правилата и предизвикването на опастни ситуации... :cool:

Пон Фев 18, 2008 4:58 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Законът и правилата трябва да се спазват. Аз като излизам в чужбина знам, че прегреша ли нещо ще си изтърпя последствията. Тук обаче ситуацията е друга, за един има закон - за друг не. Не може всички/без изключение/ в София да нарушават закона пред погледа на полицията, ако спазваш правилата не можеш да се движиш по улиците. Я ще те натресе някой Голфаджия/ blah /, я някой изнервен бързак ще надува клаксона понеже караш бавно. Не може да те спре за проверка на документи и да те върти 15мин само защото си изряден и няма за какво да му бутнеш 5лева. Не може да спре луксозното возило, а пише актове на редовият данъкоплатец.
Санкции - да, но да важат за всички. За манго каручаря и бай мутрян/дето си пие пиенето с шефа на районното/, колата е средство за придвижване от т.А до т.Б, нека престанат да толерират камикадзетата и дебеловратите - пък нека ме глобяват и мен.
Размера на санкциите няма да спре нарушителите, няма да намали и жертвите на пътя - просто ще направи бедните - по-бедни, а полицаите по-богати. 15 евро е глобата за движение през деня без фарове в Австрия, 30лева е в България. С кой и какво си мерим.... глобите и санкциите. Аз ще се разпиша.

Вто Фев 19, 2008 12:42 am
Профил
UNREAD_POST 
Абе тая тема какво общо има с пътната обстановка, местя я в Общи приказки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Вто Фев 19, 2008 12:47 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:
Абе тая тема какво общо има с пътната обстановка, местя я в Общи приказки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

По-скоро неправилно формулирана и недоизказана, ама колегата личи че го е писал в явно ефектирано състояние/в каквото би бил всеки един от нас, на негово място/. Така че може да му се прости пропуска ;-)

Вто Фев 19, 2008 1:07 am
Профил
UNREAD_POST 
Аз за сега минавам между капките, но нямам и сериозни нарушения. От такива се пазя, защото не искам да ми се взимат точките, да давам рушвети и тн. Карай си спокойно стигни жив и не храни полицая :cool:

Вто Фев 19, 2008 1:35 am
UNREAD_POST 
Не ме дразни толкова размера на глобите, колкото това, че бая време бавят връщането на талона....което вече е разход добавен към глобата и загубено време :ranting2:

Вто Фев 19, 2008 2:04 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
По мое лично наблюдение Истинските нарушители нямат актове и глоби защтото плащат на Господин катаджията на място (да се почерпи едно кафенце).И след два завоя го пишат във весниците че убил някои или се е бласнал.А тези които карат "по правилата" му ядат "Главата" от фишове за неправилно паркиране.Надявам се да сте ме разбрали на къде Бия !!!

Вто Фев 19, 2008 7:06 am
Профил
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Не ме дразни толкова размера на глобите, колкото това, че бая време бавят връщането на талона....което вече е разход добавен към глобата и загубено време :ranting2:

системата е мудна .. доката ти напишат акта че да чакаш за това и онова по полиции, че решения, резултати .. че докато минат документите от това гише до съседнотоооо малиии .. седмици минават ..
тоя път не съм го минавал заради актове, понеже засега нямам .. но предполагам тичането и висенето на опашки е идентично както във всяка друга държавна институция ...

Вто Фев 19, 2008 10:08 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз глоби от както имам книжка не съм плащал, изкарах си втора, първата обявих за изгубена, всички актове и прочее треса на нея, над 10 години - никакви проблеми......

Вто Фев 19, 2008 1:22 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Заблудата КАТ

http://www.capital.bg/showblog.php?stor ... addcomment
ЕДНА МНОГО ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ

Вто Фев 19, 2008 2:06 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мен лично като ме ръснаха 150лв не ми се отрази особенно добре на джоба, но пък за сметка на това вече не карам като Шумахер, така че глобите определено имат ефект, друг е въпроса че се санкционират само кокошкарите, а господата с лъскавите лимузини си карат както им е кеф, а чичко полицай се прави че не ги вижда, щото ако ги санкционира не се знае дали няма да му истине местенцето ей тва ме дразни максимално :angry:

Вто Фев 19, 2008 6:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща