|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 10:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Искаме ли службите да следят личния ни живот?
Автор |
Съобщение |
Tuzarka
|
 Искаме ли службите да следят личния ни живот?
|
Вто Фев 05, 2008 8:04 pm |
|
 |
CHILIEV
|
против!!! Не мисля че личния ми живот трябва да е достояние на всички ...
лично аз не обичам някой да ми следи кореспонденцията... все пак това си ми е личното пространство и не би било редно някой да го чете (следи)  .. поредната глупост..
аз съм на принципа .. "живота си е МОЙ и мога да си го прецакам както намеря за добре"
|
Сря Фев 06, 2008 12:48 am |
|
 |
Tuzarka
|
Моето мнение е:
Нека следят определни личности, които са замесени в престъпни деяния. И нека за това се дава разрешение от съответните власти!
Но мен някой да ме подслушва как пъшкам по телефона или да ми гледа голите снимки дето ги пращам по мейла....
:evil:
Предполагам, че цялата информация едва ли може да бъде прегледана, но не дай си боже да решат да те цакат някъде - веднага ще изкочат компромати.
Нека има камери по светофарите и по банките. Но не мога да разбера това - да идеш да си пиеш някъде на бар или дискотека и навсякъде камери. Само дето в тоалетната няма.
Не знам на къде отива нашата държава...май обратно в пещерите. А в една Италия са решили точно обратното - http://www.prontosofia.com/news/?Sectio ... wsID=13641
|
Сря Фев 06, 2008 1:18 am |
|
 |
CHILIEV
|
|
Сря Фев 06, 2008 9:41 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
А моето мнение e, че ако реша да гореспондирам скрито в Интернет никой няма да е в състояние да разбере какво съм писал. Например разговорите в Скайп се предават криптирани. Много ми е интересно как ще ги подслушат. Друг пример е елктронната поща. Създавам електронен ключ и го раздавам на кореспондентите си. МВР може да заповяда да чете.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Фев 06, 2008 10:07 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Ами разбира се, че не е приятно. Макар че това винаги се е извършвало под някаква форма, правят го често и кварталните интернет доставчици от нездраво любопитство.
И какъв ще е резултата от подобно следене - ще изгорят някои дребни риби. Иначе да хванеш всичко, което става в интернет, е невъзможна мисия, все едно да преброиш песъчинките в пустинята.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Фев 06, 2008 11:58 am |
|
 |
Trojaneca
|
Ще си инсталирам Аваст и ще му задам хай-приорити, пък да видим как ще ми гледат какво правя 
|
Сря Фев 06, 2008 12:01 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Цитат: А моето мнение e, че ако реша да гореспондирам скрито в Интернет никой няма да е в състояние да разбере какво съм писал. Например разговорите в Скайп се предават криптирани. Много ми е интересно как ще ги подслушат. Друг пример е елктронната поща. Създавам електронен ключ и го раздавам на кореспондентите си. МВР може да заповяда да чете Ясно, че ако някой иска да се крие ще намери начин. Но това допълнително усложнява живота ни. Аз например не мога да криптирам връзки или да създавам ел.ключ. Цитат: И какъв ще е резултата от подобно следене - ще изгорят някои дребни риби То точно това е гадното, че уж се прави, за да се хващат големи престъпници. А предполагам, че ако някой иска да извършва престъпления ще се подсигури да не го хванат. И ще гърмят само торенти :roll: Или някой драпащ за власт - ще му кажат "вижте г-дин Един кой си, тук имаме едни снимчици, едни разпечатки от разговорите с любовницата".... Цитат: Ще си инсталирам Аваст и ще му задам хай-приорити, пък да видим как ще ми гледат какво правя
Аваст неща и да чуя..тя 36 троянеца не можа да спре на хай-приорити...та МВР ще спре 
|
Сря Фев 06, 2008 12:13 pm |
|
 |
Arnold
|
Tuzarka написа: Но мен някой да ме подслушва как пъшкам по телефона или да ми гледа голите снимки дето ги пращам по мейла.... :evil: 1
Никога не бих те подслушал, макар че това с голите снимки, особено ако има вариант да не са снимки, нямам нищо против  Дори съм "за" с всички видове крайници и други такива 
|
Сря Фев 06, 2008 1:24 pm |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Аваст неща и да чуя..тя 36 троянеца не можа да спре на хай-приорити...та МВР ще спре 
Подкупили са ти антивирусната със съдействието (АКТИВНО, ПРИ ТОВА), на колегата Троянеца 
|
Сря Фев 06, 2008 1:31 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Троянеца е бил 37мия троянски кон  дано не е източил голите снимки
Арнолд...ти да не работиш в систематата на МВР?
|
Сря Фев 06, 2008 1:38 pm |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Арнолд...ти да не работиш в систематата на МВР?
Опаа, дано не е така, иначе жална ни майка 
|
Сря Фев 06, 2008 1:39 pm |
|
 |
sok1
|
Веднага, след като излезе новината за "слухтенето" в интернет, един весел чичко IT-специалист каза, че едва ли "лошите" си обменят "лошата" информация некриптирана и един вид слухтенето ще доведе до нищо. И че той лично също започва да си криптира кореспонденцията.
От друга страна си спомням как се промени ситуацията в САЩ само за един ден. Преди 11.09.2001 г. там много се държеше на личното пространство и неприкосновеност. След атентата обаче, повече от 2/3 от хората бяха съгласни да се ограничат човешките им права, но животът им да стане по-сигурен.
Някой по-горе казаха полицията да следяла лошите, а не нас - обикновените хора. Ами то много от лошите не се различават по нищо от обикновените хора, на челата им не пише "престъпник".
Смятам, че излишно се драматизират нещата, защото:
"Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд."
Източник.
|
Сря Фев 06, 2008 2:17 pm |
|
 |
Trojaneca
|
Tuzarka написа: Троянеца е бил 37мия троянски кон  дано не е източил голите снимки
М*мка му, знаех си, че нещо съм пропуснал  Готви се за 38мият троянски кон 8-)
|
Сря Фев 06, 2008 2:25 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Trojaneca написа: Tuzarka написа: Троянеца е бил 37мия троянски кон  дано не е източил голите снимки М*мка му, знаех си, че нещо съм пропуснал  Готви се за 38мият троянски кон 8-)
Ц ц ц ц.... с ориджинал Касперски съм  (Нека да не спамим. Ако искаш да си лафим за троянци - в кафенето)
|
Сря Фев 06, 2008 4:31 pm |
|
|