Дата и час: Чет Юли 17, 2025 10:10 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Как предпочитате да мият колата ви 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Как предпочитате да мият колата ви
Колеги нека в тази тема да обсъдим кой как иска да бъде мита неговата кола.
Да видим кой залага на старата гъба и кой я мие безконтактно.

Сря Яну 16, 2008 6:36 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
за сега (тъй като боята ми е доста захабена) съм с четки ама боядисам ли я напролет.... нищо няма да докосва слънцето ми :) дори и джантите ще ги мият само с гъба. :-)

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Сря Яну 16, 2008 6:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз предпочитам комбинация от безконтактно и гъба. Т.е. минава се цялата кола с яката струя под налягане, после с гъбата я търкат цялата и накрая пак подобието на пароструйка (само че с вода) за изплакване. При варианта струя под налягане, след това напръскване с шампоан, пак струя под налягане, т.е. изцяло безконтактно, после често пъти колата като изсъхне е на мръсни петна. Също така е добре колата да се подсуши след автомивка.

Сря Яну 16, 2008 6:41 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
мойта я мият само с гъба и пароструйка

Сря Яну 16, 2008 6:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
аз досега никога не съм карал кола на автомивка.Много по-готино ми е да си я мия внимателно у нас с гъба,после да си я полирам и така мога да откарам 3-4 часа спокойно... :D

Сря Яну 16, 2008 6:49 pm
UNREAD_POST 
Пароструйка - гъба - пароструйка. И по възможност човека, който държи гъбата да е знона красавица по монокини. cooool

Сря Яну 16, 2008 7:25 pm
UNREAD_POST 
До колкото знам четките са най- агресивни и избягвам да минавам на тях.
Без контактното е прекрасно ако си намериш автомивка, в която да не разреждат препаратите :cool:

В заключение - специално София е адски мръсен и прашен град, както и да си измие човек колата след 2 дни ефекта е нулев, за съжаление.....

Сря Яну 16, 2008 7:26 pm
UNREAD_POST 
До колко е вярно не знам, но съм чувал от собственик на автомивка, че в БГ безконтактното миене е вредно, защото се използват ефтини препарати, които увреждали гумените уплатнения на вратите. Дали е вярно... :dontknow:

Сря Яну 16, 2008 7:29 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST автомивка
незнам какво му е толкова хубавото на безконтактно миене и други подобни изгъзици ама на доста хора им е направило проблем не на боята толкова а на колата
имам доста случай и от форумите колеги когато немогат да запалят
имаше едно ново БМВ мили му двигателя с нещо си и така му скапали буксата на АВС че пасле непомогна и със смяната и а направо
смяна на електроника около 300 лв втора употреба или една вечер ходих на познат да палим колата щото тези /миячите /бяха бъгнали ECU на ФИАТА докато той си пиел кафето на страни .
та наглежтайте е докато ви е мият и ги питайте какви химикали слагат и далидават гаранция ако нещо стане
иначе е готино като на филми да си седиш и отстрани да ти мият колата някой девоичета по къси панталонки /е данеси с жената де /

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Чет Яну 17, 2008 1:09 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Винаги мият колата ми с гъба. Само веднъж ходих на безконтактното миене с пръскане на препарат. Преди това джантите ми блестяха, след въпросното миене станаха просто сиви. Незнам какви препарати използват, както и тези, с които преди това са пръскали джантите ми, резултата е на лице. Относно подсушаването, пробвайте да оставите 2-3 лева бакшиш първия път, после влагат особено старание, и дори не крадат стотинките размотаващи се из купето. Мият я с гъба, и за сега нямам никакви проблеми, има драскотини, но те са "съседски".

Чет Яну 17, 2008 1:21 am
UNREAD_POST 
Най-много обичам да си я мия сам - пред блока, с гъбата, две кофи с вода - едната със шампоан, другата чиста. Ефекта е значителен...жалко само, че нямам перяща прахосмукачка и трябва да се ограничавам с обикновената...

Чет Яну 17, 2008 1:26 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Колата по принцип си я мия аз. Само когато ме болят ръцете ( бая тонове железа са минали през тях и периодично се обаждат стари контузии ), ходя в циганската махала да ми я мият там, НО под моето вещо ръководство :). Не оставям мургавите братя да си правят каквото поискат.
Ато как я мия аз. Трябва да ви кажа, че това ми е огромно удоволствие, просто ми е време за релакс. Отнема ми около 3 (три) часа. Първо измивам постелките (ако са гумени, иначе само ги изтупвам) и ги оставям да се сушат. След това с прахосмукачка минавам салона и багажника. След това започва същинското миене. Необходими материали: кофа, някакъв течен сапун (без значение какъв, използвам стандартните домакински препарати, с които се мият чинии), четка с мек косъм, гюдерия, 3 бр. парцали. Прочетох, че говорите за гъба - голяма грешка ! Гъбата захваща прашинките и можете да си надраскате колата.
Колата се сапунисва с четката отгоре надолу, тъй като в долната си част е най-мръсна. Периодично с чиста вода измивам четката и пак я топя в кофата, в която е разтворен течния сапун.
Следва измиване с маркуч, а след това подсушаване. Гюдерията използвам само за прозорците. С единия парцал подсушавам колата от покрива до половината на вратите, с другия от там надолу, включително прагове, вежди и джанти. Третият парцал се навлажнява и го използвам за салона, таблото, волана.
Мия си колата почти всяка седмица, най-много на 2 седмици.

Накратко това е, цяло изкуство :).

Чет Яну 17, 2008 10:44 am
Профил
UNREAD_POST 
snake написа:
Прочетох, че говорите за гъба - голяма грешка ! Гъбата захваща прашинките и можете да си надраскате колата.

Е, да де, гъба, ама след като колата е мината с пароструйка. Тогава твърдите частици вече са свалени от нея. Това в домашни условия без пароструйка няма как да стане действително, защото с маркуча можеш само да "намокриш" колата. Тогава вече - да, гъбата е противопоказна и по-добрият вариант е четка с мек косъм. :cool:

Чет Яну 17, 2008 11:10 am
UNREAD_POST 
snake написа:
Отнема ми около 3 (три) часа.

Колега това няма как да стане при мен, а и предполагам при повечето съфорумци, да не говорим че този сезон, колите се мият на всеки 2-3 дни.

Чет Яну 17, 2008 12:42 pm
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
snake написа:
Отнема ми около 3 (три) часа.

Колега това няма как да стане при мен, а и предполагам при повечето съфорумци, да не говорим че този сезон, колите се мият на всеки 2-3 дни.

Ама това нали го казваш само за при температури над нулата? Че иначе ще караш влеледеноно купе. :wink:

Чет Яну 17, 2008 12:52 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща