Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:26 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Малко тъп въпрос - къде си държите пожарогасителя? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
От къде си ги взел и за колко парички :)

Сря Дек 05, 2007 1:09 am
UNREAD_POST 
Whiskey написа:
Аз пък си купих едни специални джобове, които се монтират с лепенки тип велкри в багажника, най-вътре на гърба на седалките. Размера е 50х25х20 и вътре можеш да си държиш всякакви неща. Шишета с масло, инструменти, глупости...изобщо каквото се сетиш. Две такива неща събират всякакви необходими принадлежности. На всичкото отгоре материала от който са изработени е същия, от който са изработени и облицовките на самия багажник и стои адски красиво.

Ще се радвам да разясниш следното:
1. колко струват;
2. от къде си ги купил;
3. ако може една снимка...

А ето и пожарогасителя ми:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Дек 05, 2007 2:04 am
UNREAD_POST 
В багажника го държа, как така къде :36_2_46: моя е бая малък и е заедно с аптечката и другите работи в една чантичка. да не дава господ да се запали нещо,едва ли нещо ще спася с него Yellow_Flash_Colorz_PDT_23

Чет Яну 10, 2008 12:50 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Имам някакъв пожарогасител,ама него трябва ли някой някуде да го проверява?Стикер нещо слага ли се,от 1 година си е така,даже не знам дали работи.КАТ много пъти са ме спирали,ама не са ме проверявали за аптечка,пожарогасител,триъгълник.Вериги нямам,да купувам ли или не са задължителни?

Чет Яну 10, 2008 1:56 am
Профил
UNREAD_POST 
Баш Майстора написа:
Имам някакъв пожарогасител,ама него трябва ли някой някуде да го проверява?Стикер нещо слага ли се,от 1 година си е така,даже не знам дали работи.КАТ много пъти са ме спирали,ама не са ме проверявали за аптечка,пожарогасител,триъгълник.Вериги нямам,да купувам ли или не са задължителни?

В правилника си пише всичко. А и да не пише, замисли се за собствената си сигурност. Изброените неща от теб не са измислени случайно в правилника, а след кървави инциденти. И това, че не са ти ги искали при пътна проверка не значи, че не трябва да ги имаш или да ги имаш само за бройка. АКо не другите неща, то пожарогасител и аптечка задължително и то изправни! За веригите всеки сам си решава. Ако караш в София само - не ти трябват. Ако обаче ще минаваш през Балкана - задължително.

п.п. Пожарогасители се зареждат в много сервизи и фирми в София (напиши пожарогасител+зареждане в Гугъл).

Чет Яну 10, 2008 2:23 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Aз се чудя защо някои колеги носят гедорета и други инструменти- все едно ще правят основен ремонт насред пътя- 3-4 ключета, клещи и малко тел и скоч са достатъчни като инструмент, а пожарогасителя е най- добре да се захване с винтове за странична кора на багажника, защото ако е свободен при катастрофа се превръща в снаряд със 60 км/час лети напред- гледах едни експерименти на краш- тестове с оставени различни неукрепени неща в багажника и при удар всичко излизаше чак от предния прозорец! Дано не се случва, де, но малко предпазливост в повече никога не е излишна. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Чет Яну 10, 2008 9:17 am
Профил

UNREAD_POST 
не разбрах откъде се купува такъв ?

Чет Яну 10, 2008 2:30 pm
Профил
UNREAD_POST 
bajceco написа:
не разбрах откъде се купува такъв ?

Ако питаш за пожарогасител - от където си пожелаеш - от всяка бензиностанция, от всеки по-голям маркет (даже и във Фантастико има), от магазините за авточасти, масла и т.н. :cool:

Чет Яну 10, 2008 2:42 pm
UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:
а пожарогасителя е най- добре да се захване с винтове за странична кора на багажника, защото ако е свободен при катастрофа се превръща в снаряд със 60 км/час лети напред- гледах едни експерименти на краш- тестове с оставени различни неукрепени неща в багажника и при удар всичко излизаше чак от предния прозорец! Дано не се случва, де, но малко предпазливост в повече никога не е излишна. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Как става това с излитането освен ако не говорим за кола комби? Ако е хечбек или лимузина как ще стане? 8)

Пет Яну 11, 2008 12:50 am
UNREAD_POST 
Arnold написа:
Kimi_Raikonen написа:
а пожарогасителя е най- добре да се захване с винтове за странична кора на багажника, защото ако е свободен при катастрофа се превръща в снаряд със 60 км/час лети напред- гледах едни експерименти на краш- тестове с оставени различни неукрепени неща в багажника и при удар всичко излизаше чак от предния прозорец! Дано не се случва, де, но малко предпазливост в повече никога не е излишна. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Как става това с излитането освен ако не говорим за кола комби? Ако е хечбек или лимузина как ще стане? 8)

И комби да е - трябва да съм го сложил на кората отзад (място на което едва ли някой ще си сложи пожарогасителя), а не в багажника зад задната седалка, за да стане снаряд.

Пет Яну 11, 2008 1:31 am
UNREAD_POST 
Аз моя по принцип си го държа с аптечката в багажника :). Сега е на задната седалка.

Пет Яну 11, 2008 2:09 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Arnold написа:
Kimi_Raikonen написа:

И комби да е - трябва да съм го сложил на кората отзад (място на което едва ли някой ще си сложи пожарогасителя), а не в багажника зад задната седалка, за да стане снаряд.

Дали невзрачния пожарогасител може да се превърне в снаряд,
който лети напред май трябва да се обърнем към... разбивачите на митове- Mithbusters. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Пет Яну 11, 2008 9:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2