Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:17 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Веригите може ли да престоят на гумите 24ч? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Веригите може ли да престоят на гумите 24ч?
Тези дни ще се катеря по планините и тъй като ще ползвам вериги, искам да попитам, може ли при достигане до крайната точка на пътуване, да не ги свалям от гумите, а да ги оставя до другия ден, когато тръгвам обратно? Опасност от кражба няма.

Пет Яну 04, 2008 12:08 am
UNREAD_POST 
Това да не ти е х..мен да се дефлорира толкова лесно...ъъъ, деформира де, в случая :36_2_33: Аз не виждам какво ще им стане, на гумите де :36_2_29: А на задните..гуми, де, ще слагаш ли вериги, че и те май бяха тип пистарки :D

Пет Яну 04, 2008 12:11 am
UNREAD_POST 
Питам, щото тук един професор ме уверява, че при престой на -15°С и потегляне, веригата се късала??? Може и така да е, знам ли?

Пет Яну 04, 2008 12:14 am
UNREAD_POST 
Никакви ядове, нека си седят там. По важно е всички гуми, които слагаш на заснежения балкан, да са здрави и читави, защото с това шега не бива. :cool:

Пет Яну 04, 2008 12:17 am
UNREAD_POST 
Моите са пистови и се надявам да издържат. :D

Пет Яну 04, 2008 12:18 am
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Питам, щото тук един професор ме уверява, че при престой на -15°С и потегляне, веригата се късала??? Може и така да е, знам ли?

Може и да има логика. Виждал съм как само при усукване се чупи катинар при - 20.
От друга страна и да ги сложиш сутринта, температурата на веригите ще стане като околната точно за 20 минути.

Пет Яну 04, 2008 12:19 am
UNREAD_POST 
Именно заради усукването; предполага се, че веригата е замръзнала за земята и при отлепяне може да се спраска.

Пет Яну 04, 2008 12:27 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ми свали си ги, не рискувай за 10мин работа :)

Продава се печеливш бизнес!

Пет Яну 04, 2008 12:46 am
Профил WWW
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Това за спраскването ми звучи малко несериозно.По принцип вериги се слагат,за да караш в сняг.логичното е,че след като спреш те остават на снега,а оттам колкото и да замръзнат няма как да залепнат така,че при потегляне да се скъсат.Най-много да тръгнеш с някое парче замръзнал сняг,което точно след 15 сек.ще се разбие.Така,че хич не си играй да махаш веригите-нищо няма да им стане.Желая ти приятно катерене!

Пет Яну 04, 2008 9:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
kostov_1960 написа:
Това за спраскването ми звучи малко несериозно.По принцип вериги се слагат,за да караш в сняг.логичното е,че след като спреш те остават на снега,а оттам колкото и да замръзнат няма как да залепнат така,че при потегляне да се скъсат.Най-много да тръгнеш с някое парче замръзнал сняг,което точно след 15 сек.ще се разбие.Така,че хич не си играй да махаш веригите-нищо няма да им стане.Желая ти приятно катерене!

Така и ще направя :cool:

Съб Яну 05, 2008 12:51 am
UNREAD_POST 
тествахте ли ги вече тия вериги дали се чупят като кибритени клечки в снега:36_2_33:

Сря Яну 09, 2008 6:21 pm
UNREAD_POST 
Arnold написа:
тествахте ли ги вече тия вериги дали се чупят като кибритени клечки в снега:36_2_33:

Никакви ядове. При сериозни минусови температури (залепваше пръста при допир до метала) :D , направо тръгнах и така се прибрах.

Сря Яну 09, 2008 6:23 pm
UNREAD_POST 
Сигурен бях че така ще стане. :xmas:

Сря Яну 09, 2008 6:26 pm
UNREAD_POST 
Мнеее, според мен въпросът трябва да е съвсем друг. Какво стана с "професора", дето много знаеше :D

Сря Яну 09, 2008 6:28 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Ако питате мене,много здраве на"професора"-да си скъса дипломата.Важното е,че всичко е минало като"по ноти".Живи и здрави!

Сря Яну 09, 2008 10:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща