|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Веригите може ли да престоят на гумите 24ч?
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
 Веригите може ли да престоят на гумите 24ч?
Тези дни ще се катеря по планините и тъй като ще ползвам вериги, искам да попитам, може ли при достигане до крайната точка на пътуване, да не ги свалям от гумите, а да ги оставя до другия ден, когато тръгвам обратно? Опасност от кражба няма.
|
Пет Яну 04, 2008 12:08 am |
|
 |
Paparac
|
Това да не ти е х..мен да се дефлорира толкова лесно...ъъъ, деформира де, в случая  Аз не виждам какво ще им стане, на гумите де  А на задните..гуми, де, ще слагаш ли вериги, че и те май бяха тип пистарки 
|
Пет Яну 04, 2008 12:11 am |
|
 |
Rokambol
|
Питам, щото тук един професор ме уверява, че при престой на -15°С и потегляне, веригата се късала??? Може и така да е, знам ли?
|
Пет Яну 04, 2008 12:14 am |
|
 |
LEVSKI
|
Никакви ядове, нека си седят там. По важно е всички гуми, които слагаш на заснежения балкан, да са здрави и читави, защото с това шега не бива. 
|
Пет Яну 04, 2008 12:17 am |
|
 |
Rokambol
|
Моите са пистови и се надявам да издържат. 
|
Пет Яну 04, 2008 12:18 am |
|
 |
sok1
|
Rokambol написа: Питам, щото тук един професор ме уверява, че при престой на -15°С и потегляне, веригата се късала??? Може и така да е, знам ли?
Може и да има логика. Виждал съм как само при усукване се чупи катинар при - 20.
От друга страна и да ги сложиш сутринта, температурата на веригите ще стане като околната точно за 20 минути.
|
Пет Яну 04, 2008 12:19 am |
|
 |
Rokambol
|
Именно заради усукването; предполага се, че веригата е замръзнала за земята и при отлепяне може да се спраска.
|
Пет Яну 04, 2008 12:27 am |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
Ми свали си ги, не рискувай за 10мин работа 
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Пет Яну 04, 2008 12:46 am |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
Регистриран на: Нед Ное 18, 2007 10:36 pm Мнения: 40 Местоположение: Полски Тръмбеш
|
Това за спраскването ми звучи малко несериозно.По принцип вериги се слагат,за да караш в сняг.логичното е,че след като спреш те остават на снега,а оттам колкото и да замръзнат няма как да залепнат така,че при потегляне да се скъсат.Най-много да тръгнеш с някое парче замръзнал сняг,което точно след 15 сек.ще се разбие.Така,че хич не си играй да махаш веригите-нищо няма да им стане.Желая ти приятно катерене!
_________________ Пунто 1.1
|
Пет Яну 04, 2008 9:43 pm |
|
 |
Rokambol
|
kostov_1960 написа: Това за спраскването ми звучи малко несериозно.По принцип вериги се слагат,за да караш в сняг.логичното е,че след като спреш те остават на снега,а оттам колкото и да замръзнат няма как да залепнат така,че при потегляне да се скъсат.Най-много да тръгнеш с някое парче замръзнал сняг,което точно след 15 сек.ще се разбие.Така,че хич не си играй да махаш веригите-нищо няма да им стане.Желая ти приятно катерене!
Така и ще направя 
|
Съб Яну 05, 2008 12:51 am |
|
 |
Arnold
|
тествахте ли ги вече тия вериги дали се чупят като кибритени клечки в снега:36_2_33:
|
Сря Яну 09, 2008 6:21 pm |
|
 |
Rokambol
|
Arnold написа: тествахте ли ги вече тия вериги дали се чупят като кибритени клечки в снега:36_2_33:
Никакви ядове. При сериозни минусови температури (залепваше пръста при допир до метала)  , направо тръгнах и така се прибрах.
|
Сря Яну 09, 2008 6:23 pm |
|
 |
Arnold
|
Сигурен бях че така ще стане. 
|
Сря Яну 09, 2008 6:26 pm |
|
 |
Paparac
|
Мнеее, според мен въпросът трябва да е съвсем друг. Какво стана с "професора", дето много знаеше 
|
Сря Яну 09, 2008 6:28 pm |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
Регистриран на: Нед Ное 18, 2007 10:36 pm Мнения: 40 Местоположение: Полски Тръмбеш
|
Ако питате мене,много здраве на"професора"-да си скъса дипломата.Важното е,че всичко е минало като"по ноти".Живи и здрави!
_________________ Пунто 1.1
|
Сря Яну 09, 2008 10:07 pm |
|
|