Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:42 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Има и свестни полицаи, дано станат повече. 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
LEVSKI написа:

Хаха, никой от нас си няма ни най малка представа за възможностите на другаря началник. :cool:

п.п Колегата smoc1, ми е споделял, че след като му вземат данните, и съответно напишат акт, казва на другарите сержанти: А сега искам вашите данни, номер на значка, длъжност... и още нещо, но не си спомням какво беше... :-D

Личен кадрови номер, това беше :-D А сигурно съм разконспириран от постовете си в другия форум. Там се опитах да защитя "честта на пагона" и да обясня, че не е хубаво да се слагат всички полицаи под общ знаменател, защото един там доста грубичко беше писал по наш адрес: "неграмотници", "хванати от гората" и т.н. Ама нейсе...

Чет Яну 03, 2008 11:48 pm
Профил
UNREAD_POST 
abarth77 написа:
LEVSKI написа:

Хаха, никой от нас си няма ни най малка представа за възможностите на другаря началник. :cool:

п.п Колегата smoc1, ми е споделял, че след като му вземат данните, и съответно напишат акт, казва на другарите сержанти: А сега искам вашите данни, номер на значка, длъжност... и още нещо, но не си спомням какво беше... :-D

Личен кадрови номер, това беше :-D А сигурно съм разконспириран от постовете си в другия форум. Там се опитах да защитя "честта на пагона" и да обясня, че не е хубаво да се слагат всички полицаи под общ знаменател, защото един там доста грубичко беше писал по наш адрес: "неграмотници", "хванати от гората" и т.н. Ама нейсе...

Да именно...нека все пак колегата smok1 го потвърди, че нямам точни спомени. Иначе, и аз уважавам професията.

Чет Яну 03, 2008 11:53 pm
UNREAD_POST 
Abarth77, знам аз от кога совите не са това, което са. Или поне се правят, че не са :D

LEVSKI, защо другаря капитан го пишеш така с интервалчета? А и не е s oc1, а sok1...знам аз..не искаш да го разконспирират :D Нещо едно m в бял цвят ми се вижда там в "интервала" :D .

Пет Яну 04, 2008 12:06 am
UNREAD_POST 
Paparac написа:
LEVSKI, защо другаря капитан го пишеш така с интервалчета? А и не е s oc1, а sok1...знам аз..не искаш да го разконспирират :D Нещо едно m в бял цвят ми се вижда там в "интервала" :D .

Другарю началник, в момента водим с въпросния колега кореспонденция на ЛС относно изписването на ник-а му. Явно не разбирате тънката ми закачка с него. Пишете ми на ЛС, за да се посмеете след това :D :D :D ... И пак с най добри и прияттелски чувства към въпросния колега... :cool:

Шшшт това m и е за наши хора :cool:

Пет Яну 04, 2008 12:11 am
UNREAD_POST 
Разбирам аз закачката, разбирам, другарю Глобален началник, ама понеже съм на един с 8-битов цвят 12 инчов полуцветен монитор, та затова така бавно виждам:D

Сега сериозно, явно ТФТ-то добре се справя, щом видях белия цвят на въпросната буква на бял фон :D

Пет Яну 04, 2008 12:16 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
abarth77 написа:
LEVSKI написа:

Да именно...нека все пак колегата smok1 го потвърди, че нямам точни спомени. Иначе, и аз уважавам професията.

Не е личен кадрови номер, а фамилия. Звание, фамилия, номер на значка и си записвам номера на полицейската кола. След като аз греша (на пътя) и ме санкционират, смятам че и полицаите, които не се държат по правилата (униформа, представяне, избор на място за спиране/контрол на движението и т.н.) заслужават един рапорт или жалба. Какво ще се промени с този рапорт ли? Ако съм само аз - нищо. Но ако в рамките на 1-2 месеца се напишат 5 рапорта/жалби с/у един и същ полицай, това неминуемо ще направи огромно впечетление на началниците му. Така, че не се страхувайте да пишете. Ако има нужда, разбира се.

Пет Яну 04, 2008 12:30 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Бравооооооооо, колега! Точно това за рапортите/жалбите написах и аз в другия форум, ама нещо не ми се получи... :-(

Пет Яну 04, 2008 12:40 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
за 1 година и нещо редовен шофьорлък на мен ми се е случвало да ме спрат 2 пъти! Първия път беше обикновена проверка, но втория (скорошен) път си ме спряха доста основателно! Имаше ограничение 60, а аз карах с близо 90 :roll: .... но след обикновен общ разговор, човека си ме пусна без акт и без рушвети! Затова бих казал, че никога не са ми правили проблем безпричинно, дори и с причина пак минах безпроблемно. За сега съм доволен! :)

Вто Яну 15, 2008 9:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
Според мойте наблюдения мога да кажа следното. Като изключим сега караната кола, винаги са ме спирали, и винаги е имало защо, сега винаги има защо, но почти никога не ме спират, и съответно никога не са ме санкционирали, дори напротив, имало е случаи, в които просто са разглеждали колата. Специялно в София, повече от половината служители на реда, да не казвам 3/4 са разбрани хора. Има една малка част, която трябва да се изкорени, но пак проблема опира до родния ни нрав. Ако тези хора вземат на месец редовна заплата по пет хиляди лева, едва ли биха проявили интерес към моята двайсетачка. А съответно глобите не биха били толкова зверски и ненужно високи, аз бих си платил глоба, вместо да рискувам задържане заради опит за подкуп. Явно в България има значение каква кола караш, кой си и как се държиш. Хората размахващи палка на пътя, са предимно българи, каквито и водачи виждат палките. Лично на мен, никой никога не ми е пойсквал нищо!!! Имало е случаи в които са ме изкарвали извън нерви, с наглоста си да ме принудят сам да предложа. В общи граници смятам че проблема не е в системата, нито в хората защитаващи реда. Проблема е: Националност - българин!

Вто Яну 15, 2008 11:22 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Абсолютно правилно! :cool:

Сря Яну 16, 2008 11:26 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
На мен най - добрият ми приятел е милиционер, кръстникът ми също, и трябва да ви кажа че в изключително редки случай съм срещал лошо отношение от милицията. Дори и когато е имало защо са ме пускали, но и когато са ме щрафосфали пак винаги са се държали учтово. Един, два пъти да съм имал изцепки ( карам от 11 години ) и то винаги в прованса ( няма да казвам точно къде да не обидя някого ). Така че мога само да кажа - и при милиционерите по пътя важи поговорката " Каквото повикало - такова се обадило" , и като съвет към по младите шофьори - дръжте се учтиво с милицията и те са хора и те хабят нерви - и то какви - по пътя с сякакви келемете така че .... !

P.S. - След този постинг е хубаво да уточня че аз лично не съм милиционер :namigane:

Вто Яну 22, 2008 6:25 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Те и мене, понеже бях описал няколко ситуации, и как мисля че стоят нещата ме бяха изкарали полицай, ама оди обяснявай на гламари.

www.mvr1866.bg

Вто Фев 12, 2008 12:22 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Не е личен кадрови номер, а фамилия. Звание, фамилия, номер на значка и си записвам номера на полицейската кола. След като аз греша (на пътя) и ме санкционират, смятам че и полицаите, които не се държат по правилата (униформа, представяне, избор на място за спиране/контрол на движението и т.н.) заслужават един рапорт или жалба. Какво ще се промени с този рапорт ли? Ако съм само аз - нищо. Но ако в рамките на 1-2 месеца се напишат 5 рапорта/жалби с/у един и същ полицай, това неминуемо ще направи огромно впечетление на началниците му. Така, че не се страхувайте да пишете. Ако има нужда, разбира се.

а къде можем да се информираме за правилата (униформа, представяне, избор на място за спиране/контрол на движението и т.н.) , които си споменал все пак ... ?
хубаво е човек да е информиран за правата и съответно задълженията си понеже има и доста безочливи и нагли полицаи по пътищата вечни на България ... :neutral:

Вто Фев 12, 2008 1:03 pm
UNREAD_POST 
Преди време, когато магистралните обири бяха станали ежедневие, във вестик "..." бяха публикували една статия за това как да разпознаваме истинските от фалшивите полицаи и т.н. Скоро не съм си поставял за цел да ги изровя тези правила, но постът ти ме амбицира. :cool:

Вто Фев 12, 2008 1:14 pm
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Преди време, когато магистралните обири бяха станали ежедневие, във вестик "..." бяха публикували една статия за това как да разпознаваме истинските от фалшивите полицаи и т.н. Скоро не съм си поставял за цел да ги изровя тези правила, но постът ти ме амбицира. :cool:

мисля си че ще бъде полезно за всички нас :cool: :)

Вто Фев 12, 2008 2:09 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща