|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 1:09 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Не си мийте колите на този студ :)
Автор |
Съобщение |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
 Не си мийте колите на този студ :)
Към 22 часа отидохме с един приятел да си измиеме колите с пароструйката на ОМВ. Всичко точно, чисто, лъскаво, ама две минути навънка и целите коли се покриха с лед(наистина само около две минути). Както и да е вече е факт и тръгнахме към едно кафе. Два часа по-късно като решихме да си ходиме..не става..ключа по никакъв начин не може да влезе в ключалката  Аз съм с дистанционно и Фиатката се отвори, но другата кола... Айде от там до най-близката бензиностанция за спрей и така.
ПС: Та недейте на тея минусови температури да правите така! (освен ако нямате спрей за ключалки) :twisted:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Чет Дек 20, 2007 1:43 am |
|
 |
Paparac
|
Наистина няма никакъв смисъл в тоя студ да се мият коли. Отделно, че като после се размразят после колите ви, ще видите, че ефектът от миенето е значително заминал на кино да гледа някоя нова холивудска продукция. Не, че и аз не съм го правил тоя "номер" де! 
|
Чет Дек 20, 2007 1:46 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Paparac написа: Наистина няма никакъв смисъл в тоя студ да се мият коли. Отделно, че като после се размразят после колите ви, ще видите, че ефектът от миенето е значително заминал на кино да гледа някоя нова холивудска продукция. Не, че и аз не съм го правил тоя "номер" де! 
Може би смисъл има, но ако е някъде, където ще ти изсушат хубаво колата..
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Чет Дек 20, 2007 1:48 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
 Re: Не си мийте колите на този студ :)
Made1nFIAT написа: Към 22 часа отидохме с един приятел да си измиеме колите с пароструйката на ОМВ. Всичко точно, чисто, лъскаво, ама две минути навънка и целите коли се покриха с лед(наистина само около две минути). Както и да е вече е факт и тръгнахме към едно кафе. Два часа по-късно като решихме да си ходиме..не става..ключа по никакъв начин не може да влезе в ключалката  Аз съм с дистанционно и Фиатката се отвори, но другата кола... Айде от там до най-близката бензиностанция за спрей и така. ПС: Та недейте на тея минусови температури да правите така! (освен ако нямате спрей за ключалки) :twisted:
Аз затова ни една от двете не съм ги мила, последният месец и нещо, от опит - не от друго 
|
Чет Дек 20, 2007 1:49 am |
|
 |
Trojaneca
|
Е вие ако видите колата ми - прилича на вкаменелост с толкова много мръсотия по нея...ама щом е такъв ефекта от миенето, ще се въздържа за сега 
|
Чет Дек 20, 2007 1:50 am |
|
 |
Paparac
|
Made1nFIAT написа: Може би смисъл има, но ако е някъде, където ще ти изсушат хубаво колата..
Да, стига да не замръзне по време на последната операция 
|
|
 |
LEVSKI
|
Paparac написа: Наистина няма никакъв смисъл в тоя студ да се мият коли.
Има, има, знам аз как заглеждат хората хубаво измития син металик на Купе  Макар и само за половин час, след това, колата си е ако преди два дена.
|
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
LEVSKI написа: Paparac написа: Наистина няма никакъв смисъл в тоя студ да се мият коли. Има, има, знам аз как заглеждат хората хубаво измития син металик на Купе  Макар и само за половин час, след това, колата си е ако преди два дена.
Пастираш лятото, а докато изсъхне поне час и нещо трябва в градско на студа дето е отвън.
|
Чет Дек 20, 2007 1:55 am |
|
 |
veroni
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 1:06 pm Мнения: 130 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
аз за това не съм мила колата от 2 месеца и сега я карам в някакво ужасно състояние ама като се затопли ще и ударя едно миене :-P
_________________ Bravo 1.6 16V
|
Чет Дек 20, 2007 12:41 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Вчера я измих. Беше толкова мръсна, че просто не можеше да се търпи. На N-ската автомивка в циганската махала на Пазарджик я измиха изключително професионално, като първо около 10-ина я обливаха със силната струя, за да свалят набилата се мърсотия. След това я подсушиха добре и после си я прибрах в гаража. Вечерта пробвах да мушна ключа и не успях. Аз си отключвам и заключвам с дистанционното на алармата, така че не е проблем, но наистина беше влязла вода в ключалката и съответно беше замръзнала.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Чет Дек 20, 2007 1:06 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Лелееееее аз ако не си я мия през 1-2 седмици се разтройвам психически,че карам кочина ......определено вечер не се мие кола,но ако е през деня и след това да е в движение 1 час няма да има проблем със замръзване 
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Чет Дек 20, 2007 1:50 pm |
|
 |
Trojaneca
|
Dessy написа: след това да е в движение 1 час няма да има проблем със замръзване 
Колежке, ама при този мръсен въздух в София, всичко полепва по мокра кола и ефекта е БАУ 
|
Чет Дек 20, 2007 1:52 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Trojaneca написа: Dessy написа: след това да е в движение 1 час няма да има проблем със замръзване  Колежке, ама при този мръсен въздух в София, всичко полепва по мокра кола и ефекта е БАУ 
А не ме интересуват подробности ,така ми е добре 
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Чет Дек 20, 2007 2:00 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Dessy написа: Лелееееее аз ако не си я мия през 1-2 седмици се разтройвам психически,че карам кочина ......определено вечер не се мие кола,но ако е през деня и след това да е в движение 1 час няма да има проблем със замръзване 
Аз също си поддържам колите чисти и ги мия на 2-3 седмици, но сега в кишата и локвите по улиците, които бяха допреди 2-3 дни, беше безсмислено.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Чет Дек 20, 2007 2:19 pm |
|
 |
CHILIEV
|
snake написа: Аз също си поддържам колите чисти и ги мия ...
виждаме на аватара ти 
|
Чет Дек 20, 2007 2:22 pm |
|
|