Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:41 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Датчик за масло на Типо-проблем! 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST Датчик за масло на Типо-проблем!
Здравейте,колеги!От скоро се появи проблем с лампата за маслото.Колата е Типо 1.6 моно/на сина,който не е в БГ/.Като дам контакт лампата ту светва,ту не.Маслото и филтъра са сменени преди 1000 км.Предполагам,че датчика е прецакан,но чакам вашето компетентно мнение преди да взема мерки.Благодаря предварително!

Чет Дек 06, 2007 10:49 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Първо бих проверил самата лампичка на таблото, както и кабела, който влиза в датчика. Ако самата букса е окислена или хлабава, може да се случи такъв проблем. Не ми е попадал случай самият датчик да има такова поведение, но всичко е възможно...

Чет Дек 06, 2007 11:20 pm
Профил ICQ WWW
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Само да те питам това Типо новата маска ли е ?

Пет Дек 07, 2007 1:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
Откачи куплунга и го дай "на маса". Може да осъществиш твърда връзка и да покарате малко така. Лампата трябва да свети постоянно, ако пак се "чуди", търси проблема в таблото. Ако е наред (т.е. свети без прекъсване), смени масления датчик, не е скъп. Продължи ли да прави същите номера трябва да се премери налягането на маслото, че става опасно.

Пет Дек 07, 2007 4:04 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Нека направя едно уточнение-проблема се явява само когато дам на контакт.Когато лампата светне,както е нормално,паля и тя си угасва и докато работи двигателя никога не е светвала.Откачих кабела на датчика,дадох го на маса-свети.Налягането е ОК.Следващата седмица ще сменя и датчика-силно се надявам да е от него.

Пет Дек 07, 2007 11:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
kostov_1960 написа:
Нека направя едно уточнение-проблема се явява само когато дам на контакт.Когато лампата светне,както е нормално,паля и тя си угасва и докато работи двигателя никога не е светвала.Откачих кабела на датчика,дадох го на маса-свети.Налягането е ОК.Следващата седмица ще сменя и датчика-силно се надявам да е от него.

В такъв случай мисля, че и датчика ти е наред. Както каза Rokambol, насочи се към таблото. Някъде има лош контакт по куплунзите или в цокълчето на самата лампа. Възможно е в буксата на самия датчик да е проблема.

Пет Дек 07, 2007 11:28 pm
UNREAD_POST 
kostov_1960 написа:

Не е от датчика и изобщо не се занимавай да го сменяш него,едно друго предложение ще ти дам и ще видиш колко бързо ще се убедиш как проблема ти е в самото табло и лоша връзка. Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.

Съб Дек 08, 2007 1:39 am
UNREAD_POST 
Arnold написа:
Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.

:36_2_25: За целта си намери боксови ръкавици. :mrgreen: Колега да знаеш, че винаги има логика в подобен "майсторлък".

Съб Дек 08, 2007 2:01 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Arnold написа:
Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.

:36_2_25: За целта си намери боксови ръкавици. :mrgreen: Колега да знаеш, че винаги има логика в подобен "майсторлък".

8-) не знам сега колко сериозно си го казал,но на един приятел му се беше случило точно същото...на контакт светват кога си искат лампата за малсото и тая за акумулатора...само като подчукнеше таблото ма не много силно де и лампионите блесваха . А и лампата за фаровете зелената на дупки току му примигаше Нещата се оправиха след сваляне таблото,после сваляне на всички крушки по него,позачистване клеми и контатки де що имаше и после му стана слънце работата,а и той датчик се беше навил да сменяява.

Съб Дек 08, 2007 8:42 pm
UNREAD_POST 
Колега съвсем сериозно го казах, вярвам че е начин за решаване на подобен проблем, макар и временно.., звучи шеговито, но причината, е че подобен съвет за силно тряскане, идва от човек с ник Арнолд :cool:

Съб Дек 08, 2007 10:10 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Благодаря на всички колеги за съветите.Ще пробвам и с "тупаник"-знае ли човек...Съвсем сериозно-наистина ви благодаря!Макар и отскоро регистриран във форума,почти не минава ден от две годи насам/откакто купих Пунтото/ да не чета темите.И въпреки,че имам 26 годишен стаж зад волана толкова полезна информация съм получил,че нямам думи.Още веднъж-БЛАГОДАРЯ! на всички форумци-да сте живи и здрави и много безпроблемни километри с нашите Фиати!

Нед Дек 09, 2007 12:13 am
Профил
UNREAD_POST 
Аз имам един въпрос, колата с дигиталното табло ли е или не? Защото ако е с дигиталното миналата година правих точно идентични превантивни побоища върху таблото, преди и аз да го разглобя и почистя основно. Отделно при мен не работеха постоянно копчетата за зануляване на дневния километраж и смяната между общ и trip показанията.

ЕДИТ: А, и местя темата в "Автоелектроника". :wink: :cool:

Последна промяна Paparac на Нед Дек 09, 2007 12:42 am, променена общо 1 път

Нед Дек 09, 2007 12:31 am
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Не,не е сдигиталното табло.Утре като стана ще пробвам вариантите и ще сподела резултата.То,като че ли май се уплаши,защото днес не е правило проблем.

Нед Дек 09, 2007 12:40 am
Профил
UNREAD_POST 
Айде, споделяй случилото се! :D

Сря Дек 12, 2007 5:06 am
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
За жалост досега пробвах само с тупаник-ефект никакъв.От няколко дни съм грипав,но като се оправя ще видим

Чет Дек 13, 2007 7:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща