|
|
Дата и час: Пет Ное 01, 2024 7:25 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9td)
Автор |
Съобщение |
tuzara
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 28, 2007 9:57 pm Мнения: 55 Местоположение: Плевен
|
????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9td)
здравейте,много се надявам някой да ми помогне тъй като незнам какво да правя.
проблема е следния от близо 5-6 месеца карам това фиатче няколко пъти вече му чистих сондата на резервоара и 2 пъти сменях горивен филтър.но сега вече и това непомогна.на място като работи колата падат оборотите и излиза бял дим от ауспоха и двигателя доста тресе.в движение се чувства как колата губи мощност излиза много гъст бял дим по някога ако несъумея да я изфорсирам бързо ми и гасне,последното което ми хрумна да направя бе да напълня резержоара до горе ако на дъното има буклуци сипах добавка на горивото и на маслото защото имам теч точно между главата и двигателя добавката запушвала течове причинени от симеринги и гарнитури но ефекта беше никакъв.чух мнение че може да влиза охл.течност в цилиндрите и за това е белият пушек но нямам загуба на антифриз.самнява ме катализатора но предпочитам да видя първо някой коъто е имал сходен проблем.
p.s. карам с лукойлска нафта
|
Нед Ное 18, 2007 10:21 pm |
|
|
zrancho
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 10:27 pm Мнения: 32 Местоположение: Плевен
|
Re: ????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9t
tuzara написа: здравейте,много се надявам някой да ми помогне тъй като незнам какво да правя. проблема е следния от близо 5-6 месеца карам това фиатче няколко пъти вече му чистих сондата на резервоара и 2 пъти сменях горивен филтър.но сега вече и това непомогна.на място като работи колата падат оборотите и излиза бял дим от ауспоха и двигателя доста тресе.в движение се чувства как колата губи мощност излиза много гъст бял дим по някога ако несъумея да я изфорсирам бързо ми и гасне,последното което ми хрумна да направя бе да напълня резержоара до горе ако на дъното има буклуци сипах добавка на горивото и на маслото защото имам теч точно между главата и двигателя добавката запушвала течове причинени от симеринги и гарнитури но ефекта беше никакъв.чух мнение че може да влиза охл.течност в цилиндрите и за това е белият пушек но нямам загуба на антифриз.самнява ме катализатора но предпочитам да видя първо някой коъто е имал сходен проблем. p.s. карам с лукойлска нафта
Ако двигателя е с горивна помпа Лукас, а той най-вероятно е - погледни дали ти е протекъл авансатора(ел клапан с кабелче които е част от горивната помпа). Ако не е протекъл мойе на диагностика да се провери дали той не прави проблемите, които между другото и аз имах неотдавна. Другото е да е пукната глава и да взема вода от някъде.
ТОва е от мен, дано съм помогнал.
_________________ Брава 1.9 ТД 100, 1998
|
Вто Ное 20, 2007 3:01 pm |
|
|
tuzara
Кара Симсонка
|
ами днес закарах колата си на един майстор и той така каза за авансатора,но ще видим кво ще стане дано да я оправи,това щяло да ми стува 165лв :cry: .дано да си заслужават поне и най-накрая да карам кола
понеже обиколих много сервизи в плевен и всички ме гледаха умно накрая палнах и си закарах колата в ловеч на един маъстор по дизелите доста е известен незнам дали го знаеш в квартал продимчец,та интересно ми е в кой сервиз ти я правиха.,.,.,.,
_________________ Fiat bravo 1.9TD /
|
Сря Ное 21, 2007 12:15 am |
|
|
zrancho
Кара ролкови кънки
|
tuzara написа: ами днес закарах колата си на един майстор и той така каза за авансатора,но ще видим кво ще стане дано да я оправи,това щяло да ми стува 165лв :cry: .дано да си заслужават поне и най-накрая да карам кола понеже обиколих много сервизи в плевен и всички ме гледаха умно накрая палнах и си закарах колата в ловеч на един маъстор по дизелите доста е известен незнам дали го знаеш в квартал продимчец,та интересно ми е в кой сервиз ти я правиха.,.,.,.,
Колега аз не бях обърнал внимание че си от Плевен и ти. Извинявам се за което. Ходил съм два пъти при майстора в Ловече знам го. Малко бута масло ма е добар, макар мненията по форъмите да са противоречиви. Всъщност проблемите аналогични на твойте то ги оправи - прави мисля почистване на дюзите и донастройване на купчината налчгания които се котролират от компа в горивната помпа. После обаче се оказа, че авансатора е наистина за смяна и го купих и той го смени. 165 те лева ги е взел и най-верятно няма да ти смени авансатора. А ще направи горе описаната профилактика. Дано това ти е достатъчно. При мене не беше и затова се наложи смяната. Малко скъпо взема ама е от малкото които разбират.
|
Сря Ное 21, 2007 3:01 pm |
|
|
tuzara
Кара Симсонка
|
_________________ Fiat bravo 1.9TD /
|
Чет Ное 22, 2007 10:52 pm |
|
|
zrancho
Кара ролкови кънки
|
Е браво, казах ти че е малко странен ное добър майстор.
|
Пет Ное 23, 2007 9:40 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|