|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 11:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
b2
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 28, 2005 2:38 pm Мнения: 6 Местоположение: София/Сливен
|
 Дигитално табло в Мили?
Здравейте!
Карам Fiat Tempra 1.6 carb '93 година.
С дигитално табло е но всичко отчита мили и мили в час. Много ме дразни. Пробвах всякакви комбинации с бутоните но не се сменя на км. Нещо трябва да се пипне ли? Къде да отида да ми го оправят ако не мога сам и за колко пари?
Благодаря предварително.
|
Чет Юли 28, 2005 2:40 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Дигитално табло в Мили?
b2 написа: Здравейте! Карам Fiat Tempra 1.6 carb '93 година. С дигитално табло е но всичко отчита мили и мили в час. Много ме дразни. Пробвах всякакви комбинации с бутоните но не се сменя на км. Нещо трябва да се пипне ли? Къде да отида да ми го оправят ако не мога сам и за колко пари? Благодаря предварително.
Мисля, че всичко се пази в чипа в който се пазят и километрите. Мисля, че един презапис ще те оправи.
|
Чет Юли 28, 2005 3:34 pm |
|
 |
b2
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 28, 2005 2:38 pm Мнения: 6 Местоположение: София/Сливен
|
Знаеш ли къде може да се направи?
Сервиз или някой мастор-жичкаджия и за колко пари горе долу?
.. Аз нямам никаква идея :roll:
|
Пет Юли 29, 2005 10:34 am |
|
 |
Ferrari
|
b2 написа: Знаеш ли къде може да се направи? Сервиз или някой мастор-жичкаджия и за колко пари горе долу? .. Аз нямам никаква идея :roll:
Мога да ти пратя моя чип със записани 95700км. Трябва ти специалист, който да разпои чипа и да го препрограмира. Обикновено такива програматори имат в GSM сервизите. Паметта е 93С42
|
Пет Юли 29, 2005 11:48 am |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
..............
Последна промяна 1115 на Пон Апр 16, 2007 8:30 am, променена общо 2 пъти
|
Пет Юли 29, 2005 12:38 pm |
|
 |
Yavor
|
Абе колега, не се мъчи, купи се едно старо работещо дигитално табло и сменяй твоето и готово. С препрограмиране, сваляне, разпояване, презапояване и т.н. щуротий накрая може и да стане но според мен по-вероятно е да се скапе съвсем - все пак това е техника която отдавне не е в първа младост. Знам че колегите които се занимават с електроника ще ме опровергаят ама си е така.
|
Пет Юли 29, 2005 12:57 pm |
|
 |
tonov
|
b2, имам едно дигитално табло за темпра, което не ми върши работа. Ако ти се занимава ще ти го подаря. Дадоха ми го с колата за работещо, обаче не съм го пробвал :roll: Няма му крушките и кварца (аз го свалих), другото си е по него. Проблема е че съм в Мездра и скоро сигурно няма да имам път към София. Ако се интересуваш пиши на ЛС или ми се обади 0887228613 Тони
|
Пет Юли 29, 2005 1:45 pm |
|
 |
Ferrari
|
1115 написа: Ако смятате че с чипа на митко ще стане давайте го насам. Аз има програматор и поялник  Въпреки това съм скиптично настроен само с програмиране на чипа да става.
Това е паметта която може да се мени. Самият софт е записан вътре в едночипов микрокомпютър на база Z80. Предполагам, че това какво да изкрава е в променливата памет защото процесора сигурно се произвежда серийно и едва ли си играят да програмират различни процесори за да показва в мили.
|
Пет Юли 29, 2005 1:47 pm |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
............
Последна промяна 1115 на Пон Апр 16, 2007 8:30 am, променена общо 2 пъти
|
Пет Юли 29, 2005 1:53 pm |
|
 |
Ferrari
|
1115 написа: Амо ако Б2 не го е шубе и ако Митко има бин_а или и него не го е шубе можем да пробваме. Мисля че няма да има проблем досега само на Еньо5 май скапах един имобилайзер и то след 1000 опита:) по може и сам да се е скапал. Освен това за тези I2 памети не е нужно винаги да се отпояват  .
Аз за тест мога да дам процесорна платка от моето старо табло. Просто я слага и пей сърце.
|
Пет Юли 29, 2005 1:55 pm |
|
 |
lu40
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 11:16 am Мнения: 388 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега Б2,преди време имаше подобен проблем,разискван във форума.Тогава някой бе писал,че в таблото има превключвател,който обръща показанията от мили в км.Защо не пробваш чрез Търсене?Успех 
_________________ Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC
|
Пет Юли 29, 2005 9:08 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|