Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
 Въпрос за аларма "Valcor"
Преди дни монтирах такава аларма на мареата, но се натъкнахме с майстора на много неприятен проблем: за да мога да включа веднага алармата след напускане на автомобила, трябва да изключа проверката за затворени врати. В противен случай трябва да изчакам 5-8 сек., докато угасне плафона в купето. Включихме и тригер на Шмидт, но без ефект. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил?
|
Пон Апр 23, 2007 3:09 pm |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
Хубавите аларми имат програмируема функция за визане в охрана след изгасване на плафоните но си заключват веднага. Явно тази няма такава възможност за съжаление с тази аларма несъм се занимавал защото когато спрях да слагам аларми тогава започнаха да ги правят тия валкорн. Виж в нета фирмата която ги произваежада да ти дадат инфо. Незам защо си слагате български аларми при положение че има таивански на добри цени качественни и с една кофа екстри.
|
Пон Апр 23, 2007 9:07 pm |
|
 |
Rokambol
|
Тази аларма има такава функция и сработва без проблем на Алфа 146 с подобна инсталация. При мен не става. Колкото до тайванските аларми, проблема при тях са лошите спойки, които след време могат да ти скъсат нервите, или поне тези с които аз съм си имал работа.
|
Пон Апр 23, 2007 10:50 pm |
|
 |
valcorvarna
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Дек 02, 2004 7:35 pm Мнения: 18 Местоположение: Варна
|
Ами или намирате отделните кабелчета които идват от всяка врата и през диоди ги обединявате и ги връзвате към вход бутони или програмирате функцията изключен тест за отворена врата.Обаче първото е по практично (тва е мое мнение де аз така го правя )за щото иначе в зависимост от модела се губят някои функции.
|
Сря Апр 25, 2007 9:05 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Valentin_V написа: Хубавите аларми имат програмируема функция за визане в охрана след изгасване на плафоните но си заключват веднага. Явно тази няма такава възможност за съжаление с тази аларма несъм се занимавал защото когато спрях да слагам аларми тогава започнаха да ги правят тия валкорн. Виж в нета фирмата която ги произваежада да ти дадат инфо. Незам защо си слагате български аларми при положение че има таивански на добри цени качественни и с една кофа екстри.
Българските и тайванските ползват една и съща елементна база. Като знам какви са цените на елементите и 20лв. е много за подобна аларма дори и пълна с екстри.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Апр 25, 2007 9:08 am |
|
 |
valcorvarna
Кара детска количка
|
Ferrari написа: Valentin_V написа: Хубавите аларми имат програмируема функция за визане в охрана след изгасване на плафоните но си заключват веднага. Явно тази няма такава възможност за съжаление с тази аларма несъм се занимавал защото когато спрях да слагам аларми тогава започнаха да ги правят тия валкорн. Виж в нета фирмата която ги произваежада да ти дадат инфо. Незам защо си слагате български аларми при положение че има таивански на добри цени качественни и с една кофа екстри. Българските и тайванските ползват една и съща елементна база. Като знам какви са цените на елементите и 20лв. е много за подобна аларма дори и пълна с екстри.
Не че защитавам някои ама ти като знаеш колко струват елементите защо не почнеш да произвеждаш алармени системи.Занимавал ли си се някога с производство или еи така вятър да си правиш на клавиатурата си пишеш.
|
Сря Апр 25, 2007 10:46 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Защото се занимавам с друго нещо и нямам за цел да произвеждам аларми. Ако някога си направил поне едно микропроцесорно устройство и знаеш за какво става дума може да продължим разговора си на лични. Мисля, че мога да обоснова 20-те лева които споменах за производствени разходи по аларма.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Апр 25, 2007 10:57 am |
|
 |
Tigar
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 11:54 pm Мнения: 22 Местоположение: София
|
не се въздържах просто да елементите са 20лв. нооо писането на програмата,сглобяването,тестването,дистрибуцията, и докато стигне до краен клиент това са разходи.Да не мислиш че някой прави всички тези неща да си убие времето за без пари.....................,всяка що годе прилична аларма влиза в режим на охрана м/у 30 и 40 сек. заради тези екстри по колата.Колегите са прави тайвански китайски са по добри от нашите БГ- ниско бюджетни аларми дори ги превъзхождат.
_________________ Диагностика на коли (чистене на грешки) не с е ангажирам 100% за отстраняване на повредата,засега връзка с ЛС.
|
Сря Апр 25, 2007 9:00 pm |
|
 |
valcorvarna
Кара детска количка
|
Tigar написа: не се въздържах просто да елементите са 20лв. нооо писането на програмата,сглобяването,тестването,дистрибуцията, и докато стигне до краен клиент това са разходи.Да не мислиш че някой прави всички тези неща да си убие времето за без пари.....................,всяка що годе прилична аларма влиза в режим на охрана м/у 30 и 40 сек. заради тези екстри по колата.Колегите са прави тайвански китайски са по добри от нашите БГ- ниско бюджетни аларми дори ги превъзхождат.
Бе и аз пак няма да се въздържа да кажа че като се абстрахираме от ника който имам монтирам от 6 години само бг аларми и ако са монтирани както трябва са ПО-ДОБРИ от китайските.Ако някои иска да спори с мен моля да е колега от бранша а не специалист по нещо друго решил че разбира от алармени системи.
|
Чет Апр 26, 2007 8:30 am |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
Виж аз вече не се занимавам но 10години съм монтирал аларми почнах с български аларми и преминах на таивански защото ми беше писнало от дефекти а и до сега ме търсят за мое учудване клиенти доволни от алармите които съм им монтирал така че много добре знам за какво става дума.
Не да правя релкама ама я виж тук колко модели аларми има и с колко функций. http://www.markalarm.com/BG/showroom/showroom_b.htm
|
Пет Апр 27, 2007 12:38 am |
|
 |
Tigar
Кара велосипед
|
valcorvarna написа: Tigar написа: не се въздържах просто да елементите са 20лв. нооо писането на програмата,сглобяването,тестването,дистрибуцията, и докато стигне до краен клиент това са разходи.Да не мислиш че някой прави всички тези неща да си убие времето за без пари.....................,всяка що годе прилична аларма влиза в режим на охрана м/у 30 и 40 сек. заради тези екстри по колата.Колегите са прави тайвански китайски са по добри от нашите БГ- ниско бюджетни аларми дори ги превъзхождат. Бе и аз пак няма да се въздържа да кажа че като се абстрахираме от ника който имам монтирам от 6 години само бг аларми и ако са монтирани както трябва са ПО-ДОБРИ от китайските.Ако някои иска да спори с мен моля да е колега от бранша а не специалист по нещо друго решил че разбира от алармени системи.
Колега с голямо закъснение ти отговарям, с електроника се занимавам откакто се помня а годинките са ми доста,преди време ги слагах за една голяма фирма в БГ. така че не бъди 100% сигурен че не съм се занимавал с тази дейност.
Айде с успех и повече клиенти.
_________________ Диагностика на коли (чистене на грешки) не с е ангажирам 100% за отстраняване на повредата,засега връзка с ЛС.
|
Съб Май 12, 2007 11:20 pm |
|
 |
Tigar
Кара велосипед
|
valcorvarna написа: Tigar написа: не се въздържах просто да елементите са 20лв. нооо писането на програмата,сглобяването,тестването,дистрибуцията, и докато стигне до краен клиент това са разходи.Да не мислиш че някой прави всички тези неща да си убие времето за без пари.....................,всяка що годе прилична аларма влиза в режим на охрана м/у 30 и 40 сек. заради тези екстри по колата.Колегите са прави тайвански китайски са по добри от нашите БГ- ниско бюджетни аларми дори ги превъзхождат. Бе и аз пак няма да се въздържа да кажа че като се абстрахираме от ника който имам монтирам от 6 години само бг аларми и ако са монтирани както трябва са ПО-ДОБРИ от китайските.Ако някои иска да спори с мен моля да е колега от бранша а не специалист по нещо друго решил че разбира от алармени системи.
Колега с голямо закъснение ти отговарям, с електроника се занимавам откакто се помня а годинките са ми доста,преди време ги слагах за една голяма фирма в БГ. така че не бъди 100% сигурен че не съм се занимавал с тази дейност.
Айде с успех и повече клиенти.
|
Съб Май 12, 2007 11:26 pm |
|
 |
Rokambol
|
Реших проблема доста лесно, при това без да свалям корите на всички врати. Мисля, че при повечето модели на Фиат е напълно приложимо и спестява разглобяването на вратите и опъване на кабели. При интерес, мога да обясня.
|
Сря Май 30, 2007 11:08 am |
|
 |
Tigar
Кара велосипед
|
Rokambol написа: Реших проблема доста лесно, при това без да свалям корите на всички врати. Мисля, че при повечето модели на Фиат е напълно приложимо и спестява разглобяването на вратите и опъване на кабели. При интерес, мога да обясня.
Еми то кабелите си излизат на снопа в купето за чий ти е да сваляш кори.
|
Чет Май 31, 2007 8:15 pm |
|
 |
gmg_service
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Авг 19, 2006 8:44 pm Мнения: 114 Местоположение: Шумен
|
 re
Tigar написа: Rokambol написа: Реших проблема доста лесно, при това без да свалям корите на всички врати. Мисля, че при повечето модели на Фиат е напълно приложимо и спестява разглобяването на вратите и опъване на кабели. При интерес, мога да обясня. Еми то кабелите си излизат на снопа в купето за чий ти е да сваляш кори.
Колко мъка има на този свят. :mrgreen:
_________________ Fiat Bravo 1.9 JTD
|
Чет Май 31, 2007 11:27 pm |
|
|