|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 11:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
reev
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:48 pm Мнения: 31 Местоположение: Габрово
|
 Помощ
Колеги помогнете!!! От три дена имам Фиат Брава 1.4 . Вечерта след закупуването установих, че десния фар не свети. На сутринта видях, че клемата е извадена. При включването на клемата фара си заработи и на къси и на дълги. Колата запали нормално, но след три четери минути започна да работи неравномерно и изгасна. После пак запали , но не работеше нормално оборотите се меняха и на моменти прекъсваше. След 4 , 5 километра се сетих да махна клемата от фара и всичко си заработи нормално. Сега ще изследвам фара, да не замасява някъде, но мисля , че няма да е от това. Ако някой може да помогне!!!
|
Съб Юли 09, 2005 1:13 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
 Re: Помощ
reev написа: Колеги помогнете!!! От три дена имам Фиат Брава 1.4 . Вечерта след закупуването установих, че десния фар не свети. На сутринта видях, че клемата е извадена. При включването на клемата фара си заработи и на къси и на дълги. Колата запали нормално, но след три четери минути започна да работи неравномерно и изгасна. После пак запали , но не работеше нормално оборотите се меняха и на моменти прекъсваше. След 4 , 5 километра се сетих да махна клемата от фара и всичко си заработи нормално. Сега ще изследвам фара, да не замасява някъде, но мисля , че няма да е от това. Ако някой може да помогне!!!
Колега,от поста оставам с впечатление,че си на "Ти"?? с електричарските работи,ако наистина е така, няма да давам някакви общи рецепти как се търси късо между проводници в кабелни снопове,конектори или връзка към маса-хлабава или нежелана-защото-в крайна сметка ще излезе нещо от този род- ,проблема е много страннен и интересен,абсолютно нестандартен !!
Все пак това, че мени оборотите ,ме кара да мисля,че проблема е свързан с регулатора на празен ход /степ мотора/,или запалването-затова копай по тези вериги...първо-второ-/може и обратно/-по ел. захранването на горивната помпа .А светва ли лампата за неизправност по инжекциона като се появи проблема...??/не е задължително/-но е допълнително инфо-ако светва...
Успех ! 
Съб Юли 09, 2005 8:07 pm |
|
 |
reev
Кара ролкови кънки
|
Благодаря за отговора колега. Сигурно ще излезеш праф, че може да е от степ моторчето или нещо от инжекциона, просто преди ми бяха първите впечатления, а и тази извадена клема!!! Сега това прекъсване го прави, само когато колата е студена ,до загряването. Преди просто уцелих момента на загряването. Прекъсването е само на около 1500 оборота . При увеличаване на оборотите всичко си е нормално , а при ниски леко се менят.Говорих с познат и той ми каза че можеби да имам повреден датчик на температурата, и той да дава невярна информация. Ако знаете колко датчика има за температурата , и къде се намират, а също и как си изменят съпротивлението ще съм много благодарен!!!! ;
Благодаря
|
Нед Юли 10, 2005 8:05 pm |
|
 |
mariobg
|
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:26 pm, променена общо 2 пъти
|
Пон Юли 11, 2005 3:03 pm |
|
 |
Joro
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 11:34 pm Мнения: 127 Местоположение: Бургас
|
Провери си замасяването на ECU-to и изобщо точките за заземяване на мабелните снопове. Някой път от това се явява подобен проблем
_________________ Човекът е човек, когато е на път. Tempra 2.0 IE
|
Вто Юли 19, 2005 10:17 pm |
|
 |
reev
Кара ролкови кънки
|
Проблема ми се реши. Смених ламда сондата и сега си работи много по добре и изобщо не прекъсва. Дано и да гори по малко. Благодаря Ви!!!
|
Чет Юли 21, 2005 1:05 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|