Дата и час: Пет Ное 01, 2024 5:35 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9td) 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST ????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9td)
здравейте,много се надявам някой да ми помогне тъй като незнам какво да правя.
проблема е следния от близо 5-6 месеца карам това фиатче няколко пъти вече му чистих сондата на резервоара и 2 пъти сменях горивен филтър.но сега вече и това непомогна.на място като работи колата падат оборотите и излиза бял дим от ауспоха и двигателя доста тресе.в движение се чувства как колата губи мощност излиза много гъст бял дим по някога ако несъумея да я изфорсирам бързо ми и гасне,последното което ми хрумна да направя бе да напълня резержоара до горе ако на дъното има буклуци сипах добавка на горивото и на маслото защото имам теч точно между главата и двигателя добавката запушвала течове причинени от симеринги и гарнитури но ефекта беше никакъв.чух мнение че може да влиза охл.течност в цилиндрите и за това е белият пушек но нямам загуба на антифриз.самнява ме катализатора но предпочитам да видя първо някой коъто е имал сходен проблем.
p.s. карам с лукойлска нафта

Нед Ное 18, 2007 10:21 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST Re: ????оборотите падат,бял дим,гасне в движение.(bravo 1.9t
tuzara написа:
здравейте,много се надявам някой да ми помогне тъй като незнам какво да правя.
проблема е следния от близо 5-6 месеца карам това фиатче няколко пъти вече му чистих сондата на резервоара и 2 пъти сменях горивен филтър.но сега вече и това непомогна.на място като работи колата падат оборотите и излиза бял дим от ауспоха и двигателя доста тресе.в движение се чувства как колата губи мощност излиза много гъст бял дим по някога ако несъумея да я изфорсирам бързо ми и гасне,последното което ми хрумна да направя бе да напълня резержоара до горе ако на дъното има буклуци сипах добавка на горивото и на маслото защото имам теч точно между главата и двигателя добавката запушвала течове причинени от симеринги и гарнитури но ефекта беше никакъв.чух мнение че може да влиза охл.течност в цилиндрите и за това е белият пушек но нямам загуба на антифриз.самнява ме катализатора но предпочитам да видя първо някой коъто е имал сходен проблем.
p.s. карам с лукойлска нафта

Ако двигателя е с горивна помпа Лукас, а той най-вероятно е - погледни дали ти е протекъл авансатора(ел клапан с кабелче които е част от горивната помпа). Ако не е протекъл мойе на диагностика да се провери дали той не прави проблемите, които между другото и аз имах неотдавна. Другото е да е пукната глава и да взема вода от някъде.
ТОва е от мен, дано съм помогнал.

Вто Ное 20, 2007 3:01 pm
Профил ICQ YIM
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
ами днес закарах колата си на един майстор и той така каза за авансатора,но ще видим кво ще стане дано да я оправи,това щяло да ми стува 165лв :cry: .дано да си заслужават поне и най-накрая да карам кола :wink:
понеже обиколих много сервизи в плевен и всички ме гледаха умно накрая палнах и си закарах колата в ловеч на един маъстор по дизелите доста е известен незнам дали го знаеш в квартал продимчец,та интересно ми е в кой сервиз ти я правиха.,.,.,.,

Сря Ное 21, 2007 12:15 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
tuzara написа:
ами днес закарах колата си на един майстор и той така каза за авансатора,но ще видим кво ще стане дано да я оправи,това щяло да ми стува 165лв :cry: .дано да си заслужават поне и най-накрая да карам кола :wink:
понеже обиколих много сервизи в плевен и всички ме гледаха умно накрая палнах и си закарах колата в ловеч на един маъстор по дизелите доста е известен незнам дали го знаеш в квартал продимчец,та интересно ми е в кой сервиз ти я правиха.,.,.,.,

Колега аз не бях обърнал внимание че си от Плевен и ти. Извинявам се за което. Ходил съм два пъти при майстора в Ловече знам го. Малко бута масло ма е добар, макар мненията по форъмите да са противоречиви. Всъщност проблемите аналогични на твойте то ги оправи - прави мисля почистване на дюзите и донастройване на купчината налчгания които се котролират от компа в горивната помпа. После обаче се оказа, че авансатора е наистина за смяна и го купих и той го смени. 165 те лева ги е взел и най-верятно няма да ти смени авансатора. А ще направи горе описаната профилактика. Дано това ти е достатъчно. При мене не беше и затова се наложи смяната. Малко скъпо взема ама е от малкото които разбират.

Сря Ное 21, 2007 3:01 pm
Профил ICQ YIM
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
проблемът ми е решен.отидох при човека и сега най-накрая се кефя да карам нормално.немога да отреча че взима скъпо но поне ми обърна внимание.като отидох да си взема колата и тръгнах белия пушек го нямаше но прекъсваше за това се върнах и човека цял ден се занимава с мен.немога да се оплача че неми е обърнал внимание.оказа се че имам още няколко проблема един от които е горивния филтер, подмени ми маркучите със прозрачни и се хванахме за главата колко въздух влиза от проклетия филтер се установи на края че е.сменихме го с bosh и сега съм като нов :-P :-D :D :cool:

Чет Ное 22, 2007 10:52 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Е браво, казах ти че е малко странен ное добър майстор.

Пет Ное 23, 2007 9:40 am
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]